Ο Ερμής Στην Παρθένο 20/8-5/9/2020

Ο πλανήτης της επικοινωνίας και της πληροφορίας Ερμής τελειώνει το σύντομο πέρασμα του από το ζώδιο του Λέοντα και επιστρέφει στο «σπίτι» του στην Παρθένο, το δεύτερο ζώδιο που κυβερνά άρα και σε πολύ ισχυρή θέση, μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου.

Ο Ερμής στην Παρθένο σαφώς λειτουργά πολύ καλύτερα απ΄ ότι στον Λέοντα που ο κύριος του σκοπός ήταν να φανεί, να ακουστεί, να εντυπωσιάσει και έτσι ο λόγος ήταν αρκετά υπερβολικός και συχνά υποκειμενικός. Στον δικό του χώρο, ο Ερμής είναι πρώτα απ’όλα λογικός μα και εύστροφος με γρήγορη αντίληψη, ρεαλιστής, προσγειωμένος, πολύ αναλυτικός, προσεκτικός με την κάθε λεπτομέρεια. Είναι οργανωτικός, μεθοδικός και πολύ ικανός στο να κάνει προγραμματισμούς. Ο τελειομανής Ερμής επικεντρώνετε σο να βρίσκει τα  λάθη και τα κακώς κείμενα για να τα διορθώσει. Αποκτά λοιπόν κριτική ματιά και γι’ αυτό έχει την τάση να γίνετε αρκετά επικριτικός. Παίρνει όμως αποφάσεις πρακτικές, λογικές και μέσα από αναλυτική σκέψη.

Είναι μια καλή διέλευση για να οργανώσουμε ξανά την καθημερινότητα μας, να ξαναμπούμε σε μια ρουτίνα, να ασχοληθούμε με προγραμματισμό αλλά και με θέματα που αφορούν την υγεία και προσωπική ευεξία, όπως να ξεκινήσουμε ένα πρόγραμμα φυσικής άσκησης ή μια πιο υγιεινή διατροφή.

Η διέλευση του Ερμή από το ζώδιο της Παρθένου κρίνετε ως θετική, ιδιαίτερα για τα ζώδια της γης, αφού θα κάνει θετικές όψεις τριγώνου με τον Ουρανό στις 10°38’ Ταύρου στις 25 Αυγούστου, αλλά και με τους Δια (17°44’), Πλούτωνα (22°44’) και Κρόνο (25°52’) στον Αιγόκερω στις 29 Αυγούστου, 1 και 3 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα.

Το τρίγωνο με τον Ουρανό φέρνει γρήγορη σκέψη, πρωτότυπες ιδέες και γρήγορες λύσεις, ξαφνικές θετικές ειδήσεις και εκπλήξεις, αλλά και αυξημένη διαίσθηση η επιφοίτηση. Εξαιρετική όψη για ενασχόληση με θέματα τεχνολογίας και ηλεκτρονικού εξοπλισμού ή αγορά υπολογιστή. Επηρεάζει τους Ταύρους, Παρθένους, Αιγόκερους γεννημένους 30 Απριλίου-2 Μαΐου, 31 Δεκεμβρίου-2 Ιανουαρίου, 3-5 Σεπτεμβρίου και όσους έχουν πλανήτες ή σημαντικά σημεία στις 10-12 μοίρες των ζωδίων της γης.

Το τρίγωνο με τον Δια φέρνει θετική και αισιόδοξη σκέψη, βοηθά σε μακροπρόθεσμους στόχους, επαγγελματικά αλλά και θέματα ανώτερης εκπαίδευσης, σπουδών, νομικές υποθέσεις, ταξίδια και ευνοϊκές γνωριμίες. Επηρεάζει τους Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους γεννημένους 7-9 Μαΐου, 10-12 Σεπτεμβρίου, 7-9 Ιανουαρίου και όσους έχουν πλανήτες ή σημαντικά σημεία στις 17-19 μοίρες των ζωδίων της γης.

Το τρίγωνο με τον Πλούτωνα κάνει την σκέψη πιο βαθιά, περισσότερο αναλυτική, φέρνει εστίαση και συγκέντρωση. Εξαιρετική για έρευνα. Επηρεάζει τους Ταύρους, Παρθένους, Αιγόκερους γεννημένους 12-14 Μαΐου, 14-16 Σεπτεμβρίου, 12-14 Ιανουαρίου και όσους έχουν πλανήτες ή αλλά σημαντικά σημεία στις 22-24 μοίρες των ζωδίων της γης

Το τρίγωνο με τον Κρόνο βοηθά στον προγραμματισμό, την οργάνωση, την μεθοδικότητα, στον δομημένο λόγο και έκφραση. Υπάρχει λογική και ακρίβεια, πρακτικότητα και ρεαλισμός στις αποφάσεις. Επηρεάζει τους Ταύρους, Παρθένους, Αιγόκερους γεννημένους 15-17 Μαΐου, 18-21 Σεπτεμβρίου, 15-17 Ιανουαρίου και όσους έχουν πλανήτες ή αλλά σημαντικά σημεία στις 25-27 μοίρες των ζωδίων της γης.

Η όψη που χρειάζεται μια κάποια προσοχή είναι η αντίθεση με τον Ποσειδώνα στις 19°52’ Ιχθύων στις 30 Αυγούστου, όψη που παρ’ όλα αυτά δεν κρίνετε ως ιδιαίτερα αρνητική αφού και οι δυο πλανήτες θα βρίσκονται σε θέση κυβέρνησης και η όψη κρατά λίγο. Εν πάση περιπτώσει η όψη είναι θετική για όσους ασχολούνται με καλλιτεχνικά θέματα αφού φέρνει αυξημένη έμπνευση, φαντασία αλλά και διαίσθηση. Η όψη επηρεάζει τους Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες γεννημένους 10-12 Μαρτίου, 8-10 Ιουνίου, 12-14 Σεπτεμβρίου, 12-14 Δεκεμβρίου και όσους έχουν πλανήτες ή σημαντικά σημεία στις 19-21 μοίρες των ζωδίων αυτών.

Όλες οι ημερομηνίες που αναφέρονται είναι +/- 1 μέρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι μεγάλοι πλανήτες είναι ανάδρομοι έτσι μπορεί να επαναφέρουν θέματα που προέκυψαν στο παρελθόν.

*******************

Ας δούμε τι μπορεί να περιμένει το κάθε ζώδιο/ωροσκόπος ξεχωριστά:

ΚΡΙΟΣ

Ο Ερμής από την Παρθένο σας επαναφέρει σιγά σιγά στην πραγματικότητα και στην καθημερινότητα. Το διάστημα αυτό θα επικεντρωθείτε περισσότερο στο να ξαναοργανώσετε την ρουτίνα σας, να ασχοληθείτε με την εργασία σας αλλά και την υγεία σας. Είναι ένα καλό διάστημα για να ξεκινήσετε ένα νέο πρόγραμμα φυσικής άσκησης, να κάνετε γενικές εξετάσεις ή να ξεκινήσετε μια νέα πιο υγιεινή διατροφή. Στην καθημερινότητα θα έχετε πολλές επικοινωνίες, πιθανώς για θέματα εργασιακά ή με συναδέλφους, αλλά και αυξημένες μετακινήσεις. Γνωριμίες μέσα από το εργασιακό περιβάλλον επίσης είναι πιθανές

ΤΑΥΡΟΣ

Εξαιρετικά θετικό το πέρασμα του Ερμή ατό την Παρθένο για εσάς, ιδιαίτερα τις μέρες των τριγωνικών του όψεων που είναι πολύ βοηθητικές από πολλές απόψεις. Είναι ένα πέρασμα που αυξάνει κατά πολύ την δημιουργικότητα σας και είναι ένα καλό διάστημα που μπορείτε να εκμεταλλευτείτε για δημιουργικά πρότζεκτς και ενασχολήσεις. Οι μόνοι/μόνες θα έχουν ευκαιρίες για γνωριμίες εάν ενδιαφέρονται για κάτι τέτοιο ενώ οι μεγαλύτεροι θα έχουν την ευκαιρία να βελτιώσουν τις σχέσεις τους ή να επικοινωνήσουν καλύτερα με τα παιδιά τους ή να προσπαθήσουν για ένα παιδί όσοι βρίσκονται σε τέτοια φάση. Προσοχή όμως στην τάση να εκλογικεύετε και να αναλύετε υπερβολικά πολύ το συναίσθημα ή την σχέση σας για όσους έχουν. Από την άλλη είναι μια καλή ευκαιρία για κοντινές αποδράσεις ή εξόδους με τους συντρόφους σας, όσοι έχετε, καθώς και  ευκαιρίες για να λύσετε παλιότερες παρεξηγήσεις η προβλήματα που ίσως είχατε αλλά και βελτιωμένη και ειλικρινή επικοινωνία. 

ΔΙΔΥΜΟΙ

Το πέρασμα του Ερμή στην Παρθένο θα φέρει ένα διάστημα κατά το οποίο πιθανώς να έχετε πολλές επισκέψεις στο σπίτι σας ή εσείς να αναζητάτε περισσότερο την θαλπωρή του σπιτιού σας. Είναι επίσης ένα διάστημα που μπορείτε να κάνετε κάποιες εργασίες στο σπίτι ή να συζητήσετε και να βελτιώσετε την επικοινωνία σας με τα άτομα της οικογένειας σας και να λύσετε οποιαδήποτε προβλήματα είχαν παρουσιαστεί στο παρελθόν. Είναι όμως και ένα διάστημα στο οποίο θα είστε πιο συναισθηματικοί και οι αποφάσεις σας θα βασίζονται στο τι νιώθετε πάρα σε οτιδήποτε άλλο. Δείξτε περισσότερη προσοχή στις 30 Αυγούστου, ιδιαίτερα όσοι επηρεάζεστε άμεσα (δείτε τις ημερομηνίες πιο πάνω) από εξαπατήσεις, παραπλανήσεις και ψέματα.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Θετικό κρίνετε το πέρασμα του Ερμή από την Παρθένο για τους Καρκίνους αφού αυξάνει τις επικοινωνίες, γνωριμίες και μετακινήσεις. Η διαπραγματευτική σας ικανότητα είναι τονισμένη και επαγγελματικές συναντήσεις ή συνεντεύξεις για δουλειά ευνοούνται ιδιαίτερα αφού η απόδοση σας σε αυτές θα είναι ισχυρή. Είναι όμως και ένα δεκαπενθήμερο που θα αυξηθούν οι επικοινωνίες ή συναντήσεις με τα αδέλφια και συγγενείς δευτέρου βαθμού αλλά και θα υπάρξουν ευκαιρίες για βελτίωση των σχέσεων σας μέσα από την επικοινωνία. Γενικά θα έχετε μια τάση να ασχολείστε με αρκετά πράγματα ταυτόχρονα και να δυσκολεύεστε να συγκεντρωθείτε μόνο σε ένα ή να ολοκληρώσετε κάτι που αρχίζετε αφού θα υπάρχει τάση να βαριέστε εύκολα ή να διασπάτε την ενέργεια σας.

ΛΕΩΝ

Το πέρασμα του Ερμή από την Παρθένο είναι ένα διάστημα κατά το οποίο θα είστε εστιασμένοι και θα σας απασχολούν τα οικονομικά σας. Αρκετοί από εσάς θα έχετε πιθανότητες αύξησης του εισοδήματος σας ή να χρειαστεί να πάρετε οικονομικές αποφάσεις, όμως θα είστε αρκετά ρεαλιστές και λογικοί αλλά και περισσότερο αναλυτικοί σε αυτά τα θέματα. Το δεκαπενθήμερο αυτό πιθανώς να γίνετε περισσότερο κτητικοί με τα αποκτήματα σας ή να ξοδέψετε χρήματα για να αγοράσετε κάποια πράγματα που έχουν αξία για εσάς.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Με τον κυβερνήτη σας Ερμή να διελαύνει το δικό σας ζώδιο, έχετε μεγάλη ανάγκη για επικοινωνία και έκφραση. Είστε πολύ αναλυτικοί σε σχέση με τα πάντα και θέλετε να εκφράσετε την άποψη σας. Ίσως όμως γίνετε και αρκετά επικριτικοί όταν εντοπίζετε λάθη. Ταυτόχρονα είναι ένα διάστημα που αυξάνεται η γοητεία σας και σας απασχολεί η κοινωνική σας προβολή περισσότερο όπως και θέματα που έχουν να κάνουν με την καριέρα σας.  Οι περισσότεροι Παρθένοι ευνοούνται από το πέρασμα αυτό με εξαίρεση όσους επηρεάζονται από την αντίθεση με τον Ποσειδώνα που θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί στις προσωπικές τους σχέσεις και συνεργασίες αφού υπάρχουν πιθανότητες εξαπάτησης η ψεμάτων είτε εκ μέρους σας είτε από την πλευρά των άλλων.

ΖΥΓΟΣ

Με τον Ερμή στην Παρθένο είναι ένα διάστημα που οι περισσότεροι Ζυγοί θα γίνουν πιο κλειστοί και εσωστρεφής αφού θα νιώθουν την ανάγκη για εσωτερική ανασκόπηση ή για να σκεφτούν, προγραμματίσουν και πάρουν αποφάσεις για θέματα τα οποία θα θέσουν σε εφαρμογή στο μέλλον αλλά παράλληλα θα προτιμούν να μην τις ανακοινώνουν παρά μόνο στα πολύ κοντινά τους άτομα. Από την άλλη είναι ένα καλό διάστημα για μια μικρή απόδραση σε ένα μέρος στο οποίο θα μπορέσουν να χαλαρώσουν και ξεκουραστούν μακριά από τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας τους. 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Θετικό το πέρασμα του Ερμή από την Παρθένο αφού είναι ένα διάστημα κατά το οποίο οι περισσότεροι Σκορπιοί θα γίνουν πιο κοινωνικοί και θα έχουν πολλές προσκλήσεις και ευκαιρίες και για διασκέδαση αλλά και για νέες γνωριμίες με άτομα με τα οποία θα διατηρήσουν τις φιλίες που θα δημιουργηθούν. Απολαμβάνετε τις συναντήσεις και τις ανταλλαγές ιδεών και πιθανώς να είστε πιο παραγωγικοί σε περιβάλλοντα που ευνοούν την συνεργασία μέσα από ομάδες. Είναι και ένα καλό διάστημα για συμμετοχή σε μια ομάδα ή ένα σύλλογο με άτομα με τα οποία μοιράζεστε κοινές ιδέες και απόψεις.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Με τον Ερμή να διελαύνει την κορυφή του αστρολογικού σας χάρτη, είναι ένα δεκαπενθήμερο που ευνοούνται οι επικοινωνίες, συζητήσεις, μετακινήσεις αλλά και επαφές με άτομα ανώτερα ή για να προωθήσετε τον εαυτό σας, να βελτιώσετε την κοινωνική σας εικόνα και να προωθήσετε επαγγελματικούς στόχους και φιλοδοξίες σας. Τις μέρες που ο Ερμής θα διελαύνει την Παρθένο μπορείτε να βελτιώσετε τις σχέσεις και επικοινωνία σας με τον ένα σας γονιό. Οσοι επηρεάζεστε από την αντίθεση με τον Ποσειδώνα στις 30 Αυγούστου δείξτε περισσότερη προσοχή σε ό,τι ακούτε ή σε ό,τι σας προτείνετε αφού τα πράγματα μπορεί να μην είναι ακριβώς όπως τα φαντάζεστε.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Θετικότατο το πέρασμα του Ερμή από την Παρθένο για τους περισσότερους από εσάς που όμως θα πρέπει να επιδείξετε και μια κάποια προσοχή αφού ο λόγος σας εύκολα μπορεί να γίνει αχαλίνωτος, σκληρός και ωμός. Το διάστημα αυτό δεν θα μπορείτε να συγκρατήσετε την έμφυτη κριτική σας διάθεση και όπου βλέπετε λάθος θα θέλετε να το διορθώσετε ή κρίνετε. Παράλληλα είναι ένα δεκαπενθήμερο που ευνοεί τα ταξίδια, τις μετακινήσεις, τις γνωριμίες με άτομα από το εξωτερικό ή και τις νομικές υποθέσεις, ειδικά όσοι επηρεάζονται από τα θετικά τρίγωνα που θα κάνει ο Ερμής. Οσοι ασχολούνται με το διαδίκτυο μπορούν να εκμεταλλευτούν αυτό το διάστημα για διαφήμιση ή για να προωθήσουν θετικά τον εαυτό τους ή τα γραπτά τους.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Το πέρασμα του Ερμή στην Παρθένο φέρνει ένα διάστημα που μπορείτε να εκμεταλλευτείτε για να ρυθμίσετε χρέη και οφειλές με ευνοϊκότερους όρους αφού η ευελιξία στην επικοινωνία και στον λόγο σας εύκολα θα φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Παράλληλα το διάστημα αυτό ίσως να είστε πιο καχύποπτοι με ότι ακούτε και να θέλετε να αναλύετε και να ψάχνετε περισσότερο να βρείτε τι κρύβετε από πίσω. Πολύ καλό διάστημα για έρευνα και ανακάλυψη και γενικά για ενασχόληση με θέματα που δεν είναι τόσο εύκολα ή φανερά. Θα έχετε ανάγκη για ουσιαστικές συνομιλίες και δεν θα σας ενδιαφέρει καθόλου οποιαδήποτε επιφανειακή συζήτηση. Επίσης τάσεις πτητικότητας ή και καχυποψίας θα έχετε κάποιοι γι’ αυτό δείξτε προσοχή.

ΙΧΘΥΣ

Το πέρασμα του Ερμή από το ακριβώς απέναντι από εσάς ζώδιο θα φέρει ένα διάστημα που μπορείτε να βελτιώσετε την επικοινωνία σας με τα άτομα που συντροφεύεστε ή συνεργάζεστε ή να λύσετε παλαιότερες παρεξηγήσεις ή θέματα που είχαν προκύψει στο παρελθόν. Ευκαιρίες για νέες γνωριμίες ή νέες συνεργασίες θα έχετε αρκετοί ίσως και τις μέρες της αντίθεσης με τον Ποσειδώνα που είναι δικός σας κυβερνήτης. Γενικά οι περισσότεροι από εσάς θα έχετε την τάση να είστε πιο συμβιβαστικοί και συνεργάσιμοι προς χάριν της αρμονίας και ηρεμίας. Αρκετά διπλωματικοί και ισορροπιστές με πειστική επιχειρηματολογία. γι’αυτό εκμεταλλευτείτε το!

Σημείωση:

Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι ένα άρθρο σαν αυτό δεν μπορεί να δώσει παρά μόνο γενικές προβλέψεις που αφορούν μια συγκεκριμένη πλανητική κίνηση και δείχνουν την γενική τάση/επιρροή που επικρατεί. Κάποιοι από εσάς ίσως νιώσετε ή δείτε ότι δεν ταυτίζεστε με την γενική πρόβλεψη και ότι άλλα συμβαίνον στην δική σας ζωή. Αυτό συνήθως συμβαίνει επειδή κάτι άλλο υπάρχει στον αστρολογικό σας χάρτη που σας επηρεάζει προσωπικά (διανύετε μια άλλη φάση) ή επηρεάζεστε περισσότερο από άλλες πλανητικές κινήσεις που συνυπάρχουν στον ουρανό.

Γι’ αυτό μια προσωπική συνεδρία είναι απαραίτητη για να μπορέσουμε να εξετάσουμε ένα αστρολογικό χάρτη σφαιρικά και όχι μεμονωμένα, και να απαντήσουμε με ακρίβεια σε συγκεκριμένα ερωτήματα.

Γράφει η αστρολόγος
Λευκή “Bianca” Καμένου

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: