ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΠΟΥ ΤΟ 2020 ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

2020! Μια χρονιά για την οποία ακούσαμε και ακούμε πολλά για το πόσο δύσκολη θα είναι για τους περισσότερους από εμάς…αστρολογικά! Και αυτό ισχύει κατά βάση. Το 2020 δεν θεωρείται μια εύκολη χρονιά αλλά μια χρονιά που θα μας ταλαιπωρήσει αρκετά. Έχοντας όμως γνώση του τι πρόκειται να συμβεί και πότε μπορούμε να προγραμματίσουμε καλύτερα και να αποφύγουμε όσο περισσότερο μπορούμε τις δυσκολίες και κακοτοπιές της χρονιάς αυτής.

Ας δούμε όμως το γιατί. Η αλήθεια είναι ότι το 2020 είναι, το λιγότερο, μια περίεργη χρονιά με αρκετά ασυνήθιστα και σπάνια αστρολογικά φαινόμενα.

****************************

Κατ’ αρχάς είναι μια χρονιά που της λείπουν οι καλές (βοηθητικές) όψεις μεταξύ των εξωτερικών  (αργών) πλανητών (Δίας, Κρόνος, Ουρανός, Ποσειδώνας, Πλούτωνας).  Οι όψεις μεταξύ αυτών των πλανητών είναι που μετρούν περισσότερο και είναι σημαντικότερες αφού έχουν διάρκεια σε αντίθεση με τους γρήγορους πλανήτες που η επιρροή τους, θετική ή αρνητική, είναι περιορισμένη. 

Ταυτόχρονα τρείς σύνοδοι βαριών πλανητών φέτος σηματοδοτούν το ξεκίνημα τριών νέων μακρόχρονων και δύσκολων κύκλων που θα φέρουν σημαντικά γεγονότα, εξελίξεις, και αναμορφώσεις τα επόμενα χρόνια και που θα επηρεάσουν μεγάλες μάζες ανθρώπων. Οι εξωτερικοί πλανήτες είναι πλανήτες που επηρεάζουν γενεές αφού κινούνται με πολύ αργό ρυθμό. Το ξεκίνημα ενός νέου κύκλου εξυπακούει το κλείσιμο του παλιού. Και κάθε κλείσιμο εμπεριέχει κάποιες δυσκολίες, ξεκαθαρίσματα, ίσως και απώλειες ούτως ώστε να δημιουργηθεί χώρος για το νέο.   Τρεις νέοι σημαντικοί και σπάνιοι κύκλοι ξεκινούν φέτος λοιπόν.

ΣΥΝΟΔΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ ΤΟ 2020

ΚΡΟΝΟΣ ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ

Ο Κρόνος αντιπροσωπεύει την εξουσία, τις κυβερνήσεις, τα όρια, τον περιορισμό, την σκληραγώγηση. Ο Πλούτωνας είναι ο πλανήτης του θανάτου, των ριζικών αλλαγών, της μεταμόρφωσης της έντασης. Δυναμώνει ό,τι αγγίξει. Με δυο λέξεις αυτό σημαίνει μετάλλαξη της εξουσίας. Η σύνοδος αυτή αναμένεται να φέρει μια σκλήρυνση από την πλευρά αυτών που κυβερνούν. Μια τάση οι κυβερνόντες να κυβερνούν με περισσότερη αυστηρότητα ή και πιο περιοριστικά προς τις μάζες. Αυστηρότερος έλεγχος από την πλευρά της εξουσίας ή τουλάχιστον αυτό θα αρχίσει να νιώθει ο πολύς κόσμος.  Ο Κρόνος αντιπροσωπεύει και τον φόβο, την ανασφάλεια, τον προβληματισμό. Σε συνδυασμό με τον Πλούτωνα είναι πιθανόν να δούμε φαινόμενα έντονου φόβου, ανασφάλειας αλλά και προβληματισμού για διάφορα γεγονότα που θα συμβούν και θα μας ταρακουνήσουν.

12 Ιανουαρίου – 22°46′ Αιγόκερω

ΔΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ

Ο Δίας αντιπροσωπεύει την επέκταση, την αναγνώριση, την αισιοδοξία, τους νόμους, την θρησκεία, τους γάμους, τις συμφωνίες και τις μεγάλες συνεργασίες. Ο Πλούτωνας, όπως ήδη έχουμε πει, φέρνει μεταλλάξεις, ριζικές αλλαγές, θάνατο και κλεισίματα, απώλειες. Είναι οι κρίσιμες καταστάσεις. Είναι όμως και ο έλεγχος, η δύναμη, ο πλούτος. Με μια πρώτη ματιά η σύνοδος του Δια με τον Πλούτωνα θα μπορούσε να σημαίνει ότι ο πλούτος θα μεταλλαχθεί ή επαναμοιρασθεί. Πέρα από αυτό όμως η συνάντηση των δυο αυτών πλανητών θα φέρει ριζικές αλλαγές, μετάλλαξη ή και φανατισμό σε θέματα που αφορούν θρησκεία, γκρέμισμα και αλλαγές σε νόμους και γενικότερα μια τάση για αυξημένο έλεγχο και πλουτισμό μέσω του νόμου, της θρησκείας αλλά και «των πιστεύω» που επικρατούν. Είναι επίσης μια σύνοδος που σκοτώνει την φυσική αισιοδοξία του Δία και προκαλεί φόβο. Ο θάνατος κάποιου σημαντικού προσώπου ή και θρησκευτικού αρχηγού, ίσως και μέσω βίαιων καταστάσεων, δεν μπορεί να αποκλεισθεί.

4 Απριλίου – 24°53′ Αιγόκερω 30 Ιουνίου – 24°06’ Αιγόκερω (και οι δυο πλανήτες θα είναι ανάδρομοι) 12 Νοεμβρίου – 22°52′ Αιγόκερω

ΔΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΡΟΝΟΣ

Και αυτή η σύνοδος δείχνει γκρεμίσματα σταθερών συνεργασιών και συμφωνιών, περιορισμό της αισιοδοξίας, αυστηρότερους νόμους, πιθανά το τέλος ή γκρέμισμα κάποιου σημαντικού ατόμου ή θρησκευτικού αρχηγού καθώς και αυξημένο φόβο και ανασφάλειες για τους πολλούς. Ο Κρόνος ήταν παλιός κυβερνήτης του Υδροχόου και σαφώς δυνατότερος από τον Δία στην προκείμενη περίπτωση. Γι΄αυτό πιθανώς να δούμε γκρέμισμα και περιορισμό της επέκτασης αλλά και κάποιους μεγάλους οργανισμούς ή εξουσίες να περιορίζονται ή να γίνονται περισσότερο «τσιγκούνηδες» ούτως ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν.

21 Δεκεμβρίου – 00°29′ Υδροχόου

****************************

Το 2020 είναι επίσης μια χρονιά με περισσότερες εκλείψεις απ’ ότι συνήθως, έξι στο σύνολο. Η πρώτη έκλειψη με το καλημέρα της χρονιάς στις 10 Ιανουαρίου στις 20° Καρκίνου κρίνεται ως η δυσκολότερη και πιο στριφνή  αφού συνοδεύεται από αρκετές αρνητικές όψεις και βρίσκεται σε πολύ στενή σύνοδο με τον Κρόνο, Πλούτωνα και Ερμή.  Όπως γνωρίζουμε οι εκλείψεις από ανέκαθεν προκαλούσαν φόβο και δέος στον κόσμο αφού το φως (είτε του ήλιου είτε της σελήνης) έσβηνε προσωρινά και οι άνθρωποι συνδέανε το φαινόμενο αυτό με αρνητικά φαινόμενα όπως ακραία καιρικά φαινόμενα, σεισμούς, πυρκαγιές, διάφορες μεγάλες καταστροφές κλπ.

Να σημειώσω εδώ ότι η Σεληνιακή Έκλειψη στις 5 Ιουνίου στις 15°34′ Τοξότη θα επηρεάσει τον Άρη της Ελλάδας αφού στον γενέθλιο χάρτη της χώρας ο Άρης είναι στις 15°07′ Τοξότη και βρίσκεται στον τομέα που αφορά συμμάχους αλλά και αντιπάλους. Ο Άρης είναι κυβερνήτης 12ου , του χώρου που αντιπροσωπεύει, μεταξύ άλλων, δοκιμασίες και κλεισίματα. Ο Τοξότης έχει να κάνει και με το εξωτερικό. Στον γενέθλιο χάρτη ο Άρης βρίσκεται σε ανοικτή αντίθεση με την Σελήνη στους Διδύμους. Η Σελήνη αντιπροσωπεύει τις μάζες, τον κόσμο, αλλά και την χώρα, την πατρίδα. Η έκλειψη ενεργοποιεί αυτή την γενέθλια όψη. Με δεδομένα αυτά, μια ένταση ή ένα γεγονός που θα έχει την δύναμη να προκαλέσει αναστάτωση στην χώρα (το λιγότερο) δεν θεωρείται διόλου απίθανη.

ΕΚΛΕΙΨΕΙΣ 2020

10 Ιανουαρίου Σεληνιακή Έκλειψη στις 20°00′ Καρκίνου

5 Ιουνίου Σεληνιακή Έκλειψη στις 15°34′ Τοξότη

21 Ιουνίου Ηλιακή Έκλειψη στις 0°21′ Καρκίνου

5 Ιουλίου Σεληνιακή Έκλειψη στις 13°38′ Αιγόκερω

30 Νοεμβρίου Σεληνιακή Έκλειψη στις 8°38′ Διδύμων

14 Δεκεμβρίου Ολική Ηλιακή Έκλειψη στις 23°08′ Τοξότη

****************************

Ακόμα, φέτος θα έχουμε και τις αναδρομές του πλανήτη Άρη και πλανήτη Αφροδίτης, δυο φαινόμενα που δεν συμβαίνουν συχνά και σίγουρα όχι κάθε χρόνο.  Κανένα από τα δύο δεν κρίνεται ως θετικό αφού ο Άρης θα είναι ανάδρομος στο ζώδιο που είναι κυβερνήτης, φέρνοντας καθυστερήσεις, αμφιβολίες, πιθανώς ανασφάλειες, αλλά και επαναφέρει γεγονότα που απασχόλησαν στο παρελθόν. Η Αφροδίτη στους Διδύμους επίσης δεν βρίσκεται σε ιδιαίτερα καλή για την φύση της θέση. Ανάδρομη θα δημιουργήσει διάφορες καθυστερήσεις, παρεξηγήσεις ή θα επαναφέρει θέματα από το παρελθόν για να συζητηθούν και να λυθούν.  Η Αφροδίτη θα είναι φαινομενικά ανάδρομη από τα μέσα Μαΐου μέχρι τέλος Ιουνίου. Το θετικό είναι ότι κατά την ανάδρομη της κίνηση δεν θα κάνει αρνητικές όψεις με τους εξωτερικούς πλανήτες.

Τέλη Ιουνίου ο μαχητικός πλανήτης Άρης θα περάσει στον Κριό, το ζώδιο που κυβερνά, όπου και θα παραμείνει για περισσότερο από 6 μήνες. Αυτό είναι κάτι πολύ σπάνιο. Κατά την παραμονή του στον Κριό θα γυρίσει φαινομενικά ανάδρομος τον Σεπτέμβριο για περίπου δύο μήνες επηρεάζοντας περισσότερο το τέλος τέλος δευτέρου δεκαημέρου και τρίτο δεκαήμερο των παρορμητικών ζωδίων που θα πρέπει να είναι περισσότερο προσεκτικοί αφού κατά την παραμονή του στον Κριό, ο Άρης θα κάνει δύσκολες όψεις τετραγώνου με τον Δία, που βρίσκετε σε πτώση, με τον περιοριστικό Κρόνο αλλά και με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω αρκετές φορές. Αυτή είναι μια όψη επικίνδυνη. Είναι μια όψη βίας. Ο Άρης και ο Πλούτωνας είναι δύο επιθετικοί σκληροί και βίαιοι πλανήτες. Η όψη τετραγώνου είναι όψη σύγκρουσης. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται τις περιόδους που ο πλανήτης της επέκτασης Δίας θα βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τα τετράγωνα αφού και αυτός κινείται στο ζώδιο του Αιγόκερω.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι νωρίς την φετινή χρονιά, ο Άρης θα βρίσκεται και αυτός στο ζώδιο του Αιγόκερω και θα συναντήσει τον Δία, τον Πλούτωνα για λίγο και αργότερα τον Κρόνο στον Υδροχόο. Όψεις που εμπεριέχουν εμπόδια, δυσκολίες, καθυστερήσεις, κρίσεις, πιθανή βία και πιθανά κλεισίματα ειδικά για Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους κυρίως του τρίτου δεκαημέρου.

ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΟΨΕΙΣ ΑΡΗ ΜΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΤΟ 2020

20 Μαρτίου – Άρης Σύνοδος Δίας στις 22°49′ Αιγόκερω

23 Μαρτίου – Άρης Σύνοδος Πλούτωνας στις 24°43′ Αιγόκερω

31 Μαρτίου – Άρης Σύνοδος Κρόνος στις 0°40′ Υδροχόου

7 Απριλίου – Άρης Τετράγωνο Ουρανός στις 5°32′ Ταύρου

13 Ιουνίου – Άρης Σύνοδος Ποσειδώνας στις 20°56′ Ιχθύων

4 Αυγούστου – Άρης Τετράγωνο Δίας στις 19°45′ Αιγόκερω

13 Αυγούστου – Άρης Τετράγωνο Πλούτωνας στις 23°05′ Αιγόκερω

24 Αυγούστου – Άρης Τετράγωνο Κρόνος στις 26°19′ Αιγόκερω

29 Σεπτεμβρίου – Άρης Τετράγωνο Κρόνος στις 25°20′ Αιγόκερω

9 Οκτωβρίου – Άρης Τετράγωνο Πλούτωνας στις 22°30′ Αιγόκερω

19 Οκτωβρίου – Άρης Τετράγωνο Δίας στις 19°27′ Αιγόκερω

23 Δεκεμβρίου – ‘Άρης Τετράγωνο Πλούτωνας στις 23°55′ του Αιγόκερω

****************************

Πέρα από αυτά τα πολύ σημαντικά για όλους, ο πλανήτης της εύνοιας, της τύχης, της επέκτασης, λίγο πριν εκπνεύσει το 2019 μετακόμισε στο νέο του «σπίτι» για φέτος, στο ζώδιο του Αιγόκερω. Ο Δίας σε αυτή την θέση δεν θεωρείται ιδιαίτερα γενναιόδωρος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα χάσει εντελώς όλες τις θετικές του ιδιότητες. Δεν παύει να είναι ένας Δίας που όμως είναι αρκετά τσιγκούνης, ειδικά σε σχέση με την περσινή του θέση σε χώρο κυβέρνησης. Το πιθανότερο είναι ότι η εύνοια του Δία φέτος θα είναι περιορισμένη για τους πλείστους αφού ο πλανήτης θα συναντήσει τον Πλούτωνα τρεις φορές κατά την διάρκεια του χρόνου στον Αιγόκερω αλλά και τον εντελώς αντίθετης φύσης, περιοριστικό Κρόνο στο ζώδιο του Υδροχόου σε μια δοκιμαστική πρώτη συνάντηση τον Μάρτιο του 2020 στις 00°29′  του Υδροχόου.

ΟΨΕΙΣ ΔΙΑ ΜΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΤΟ 2020

5 Απριλίου – Δίας Σύνοδος Πλούτωνας στις 24°53′ Αιγόκερω

30 Ιουνίου – Δίας Σύνοδος Πλούτωνας στις 24°06’ Αιγόκερω (και οι δυο πλανήτες θα είναι ανάδρομοι)

12 Νοεμβρίου – Δίας Σύνοδος Πλούτωνας στις 22°52′ Αιγόκερω

21 Δεκεμβρίου – Δίας Σύνοδος Κρόνος στις 00°29′ Υδροχόου

****************************

Ο ανατρεπτικός Ουρανός θα συνεχίσει να φέρνει ανατροπές και διασπάσεις πάντως είδους σε Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους του πρώτου δεκαημέρου αλλά δεν θα κάνει όψεις, ούτε θετικές ούτε αρνητικές, με τους εξωτερικούς πλανήτες.  Το ίδιο και ο Ποσειδώνας, ο πλανήτης της θολούρας πλάνης και απογοήτευσης, δεν θα κάνει τίποτα το ιδιαίτερο φέτος εκτός από τις όψεις κατά τα περάσματα των γρήγορων πλανητών που κρατάνε λίγο και δεν έχουν μεγάλη επιρροή ή διάρκεια. Θα συνεχίζει όμως να μπερδεύει και να πλανεύει τους Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες γεννημένους τέλος του δευτέρου δεκαημέρου και αρχές τρίτου δεκαημέρου των ζωδίων αυτών.

Λαμβάνοντας υπόψη τα όσα αναλύσαμε πιο πάνω και με δεδομένο ότι ο Άρης είναι από τους πλανήτες που θα παίξει σημαντικό ρόλο την φετινή χρονιά με την κίνηση του αφού θα είναι ανάδρομος στο ζώδιο του κυβερνήτη του, τον  Κριό, για ασυνήθιστα μεγάλο χρονικό διάστημα και από εκεί θα κάνει συχνές κόντρες με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω, εύκολα μπορούμε να καταλάβουμε ότι το παιχνίδι εντοπίζεται κυρίως στο τελευταίο δεκαήμερο του παρορμητικού σταυρού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους). Εκεί πέρα θα γίνει η «μάχη» .

Παράλληλα, γνωρίζοντας ότι ο Δίας κυβερνά νόμους, συνεργασίες ,γάμους, Εφ’ όσον τώρα βρίσκεται στον χώρο του Αιγόκερω αφορά παλιές συνεργασίες, γάμους κλπ. Με δεδομένο ότι από αυτή την θέση η επέκταση δεν επιτρέπεται αλλά γκρεμίζεται, μπορούμε να αναμένουμε ότι φέτος εύκολα θα μπορούσαν να γκρεμιστούν γάμοι, συνεργασίες ή συμφωνίες που πιστεύαμε ότι δεν θα σπάσουν ποτέ.

Συνοψίζοντας λοιπόν θα λέγαμε ότι το 2020 είναι περισσότερο μια χρονιά στάσιμη και όχι θετικής εξέλιξης. Αυτό θα επηρεάσει το κάθε ζώδιο ανάλογα με το που έχει το ζώδιο του Αιγόκερω.

Για τους Κριούς άφορα τον τομέα των επαγγελματικών, κοινωνικού στάτους ή και του ενός γονέα, για τους Ταύρους επηρεάζει τον τομέα των ταξιδιών, ανώτερης εκπαίδευσης ή και νομικά θέματα, για τους Διδύμους επηρεάζει θέματα ψυχισμού αλλά και οικονομικών μέσω τρίτων πηγών, για τους Καρκίνους επηρεάζει θέματα γάμου και μακροχρόνων συνεργασιών, για τους Λέοντες άφορα θέματα εργασίας, υγείας και καθημερινότητας, για τους Παρθένους θέματα παιδιών, αγαπημένων προσώπων και διασκέδασης, για τους Ζυγούς επηρεάζει το σπίτι και τον προσωπικό τους χώρο, για τους Σκορπιούς άφορα επικοινωνίες και μετακινήσεις, για τους Τοξότες θίγει τα εισοδήματα τους, για τους Αιγόκερους επηρεάζει βασικούς τομείς της ζωής τους, για τους Υδροχόους άφορα κυρίως ψυχολογικό επίπεδο και για τους Ιχθύες επηρεάζει τον φιλικό τους κύκλο.

Ο αστρολογικός χάρτης της 1/1/2020 βάσει φυσικού ζωδιακού

Σημείωση:

Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι ένα άρθρο σαν αυτό δεν μπορεί να δώσει παρά μόνο γενικές προβλέψεις που αφορούν μια συγκεκριμένη πλανητική κίνηση και δείχνουν την γενική τάση/επιρροή που επικρατεί. Κάποιοι από εσάς ίσως νιώσετε ή δείτε ότι δεν ταυτίζεστε με την γενική πρόβλεψη και ότι άλλα συμβαίνον στην δική σας ζωή. Αυτό συνήθως συμβαίνει επειδή κάτι άλλο υπάρχει στον αστρολογικό σας χάρτη που σας επηρεάζει προσωπικά (διανύετε μια άλλη φάση) ή επηρεάζεστε περισσότερο από άλλες πλανητικές κινήσεις που συνυπάρχουν στον ουρανό.

Γι’ αυτό μια προσωπική συνεδρία είναι απαραίτητη για να μπορέσουμε να εξετάσουμε ένα αστρολογικό χάρτη σφαιρικά και όχι μεμονωμένα, και να απαντήσουμε με ακρίβεια σε συγκεκριμένα ερωτήματα.

Γράφει η αστρολόγος
Λευκή “Bianca” Καμένου

Διαβάστε εδω το αρθρο οπως δημοσιευτηκε στις 15 Ιανουαρίου 2020 απο την ιστοσελιδα Astrology4u,gr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: