Ολική Έκλειψη Σελήνης στον Λέοντα 21 Ιανουαρίου 2019

Στις 21 Ιανουαρίου και ώρα 0718 πραγματοποιείτε η δεύτερη έκλειψη της χρονιάς, μια ολική έκλειψη σελήνης στις 0’50” του Λέοντα. Η έκλειψη σελήνης είναι ουσιαστικά μια πανσέληνος, μια αντίθεση δηλαδή μεταξύ Ήλιου και Σελήνης. Άρα εξ’ ορισμού αυτή είναι μια περίοδος αντιπαράθεσης και μιας πάλης για ισορροπία. Η αντίθεση αυτή είναι μια θέση σύγκρουσης μεταξύ του αρσενικού και θηλυκού στοιχείου. Ταυτόχρονα η έκλειψη αυτή δεν μπορεί να κριθεί ως θετική αφού ένας ήλιος σε αδυναμία στο ζώδιο του Υδροχόου κρύβει μια καλή σελήνη στο ζώδιο του Λέοντα που αντιπροσωπεύει το που είναι η καρδιά μας, τι μας δίνει χαρά, δημιουργικότητα, ευχαρίστηση αλλά και τα παιδιά μας.  Ένας αδύναμος Ήλιος λοιπόν σβήνει κατά κάποιον τρόπο αυτά που μας δίνουν χαρά και ευχαρίστηση ή φέρνει αρνητικά γεγονότα και αναπροσαρμογές που θα μπορούσαν να σχετίζονται και με τις ερωτικές μας σχέσεις η με τα παιδιά μας. Η σελήνη αντιπροσωπεύει και τον κόσμο, την μάζα. Γι’ αυτό το λόγο οι σεληνιακές εκλείψεις επηρεάζουν μεγάλες μάζες ανθρώπων η κοινωνικά σύνολα.

Στην αντίθεση Ήλιου σελήνης συμμετέχει ο Ουρανός – σε ορθή φορά πλέον — με αρνητικό τετράγωνο από τις 28 μοίρες του Κριού. Η έκλειψη επηρεάζει κυρίως τους παρορμητικούς. Δηλαδή Κριούς, Ζυγούς, Καρκίνους και Αιγόκερους γεννημένους την τελευταία μέρα των ζωδίων και τους σταθερούς. Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς, και Υδροχόους γεννημένους την πρώτη και δεύτερη μέρα των ζωδίων, αλλά και όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες στο σημείο αυτό.

Οι πανσέληνοι πάντοτε θεωρούνται ως ημέρες με αυξημένες συναισθηματικές εντάσεις, νεύρα, εκνευρισμό, περισσότερη ψυχολογική πίεση. Λόγω και της δύσκολης συμμετοχής του Ουρανού η έκλειψη αυτή εμπεριέχει το στοιχείο της ξαφνικής διάσπασης, της ανατροπής, της αρνητικής έκπληξης, της εκρηκτικότητας, της αβεβαιότητας, της βίας, του φανατισμού, της εξέγερσης, της αλλαγής, αλλά και των ευκαιριών ,  Αυτοί που επηρεάζονται θα μπορούσαν να περιμένουν ξαφνικά γεγονότα και ανατροπές σε οικογενειακές υποθέσεις, σε θέματα που αφορούν το σπίτι τους, την προσωπική τους ζωή, σχέσεις και συνεργασίες η την καριέρα τους. Όλους τους βασικούς τομείς της ζωής τους. Γι’ αυτό εσείς θα πρέπει να δείξετε ψυχραιμία, υπομονή, και να αποφύγετε οποιαδήποτε δράση χωρίς να την σκεφτείτε καλά. Μην είστε καθόλου παρορμητικοί.

Ας δούμε πως θα επηρεάσει κάθε ζώδιο ξεχωριστά

ΚΡΙΟΣ

Η ολική έκλειψη σελήνης επηρεάζει τον τομέα της χαράς, δημιουργικότητας, των παιδιών, των ερωτικών συντρόφων η και σχέσεων σας αλλά και τις φιλικές σας σχέσεις. Για τους γεννημένους τις πρώτες μέρες του ζωδίου, η έκλειψη αυτή δεν είναι τόσο αρνητική αφού κάνει θετικές όψεις και θα μπορούσε να φέρει θετικές ευκαιρίες, κάποιες ξαφνικές νέες γνωριμίες ή ξαφνικά χαρμόσυνα γεγονότα, όπως μια ξαφνική εγκυμοσύνη. Αντίθετα οι γεννημένοι 18 Απριλίου θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί και καθόλου παρορμητικοί γιατί ενδεχομένως μια παρορμητική τους κίνηση να διασπάσει μια σχέση τους. Άλλοι πιθανόν να δουν μια σχέση τους να ανατρέπετε στα ξαφνικά ή αναπάντεχα ή κάποιο ξαφνικό γεγονός να τους στενοχωρήσει ή αλλάξει τα πλάνα τους. Ένα ξαφνικό ανατρεπτικό γεγονός μέσα από τον φιλικό σας κύκλο επίσης θα μπορούσε να προκαλέσει νεύρα ή στενοχώρια ή να αλλάξει τα δεδομένα.

ΤΑΥΡΟΣ

Η έκλειψη αυτή αφορά σημαντικούς τομείς στην ζωή των Ταύρων των πρώτων ημερών. Θα μπορούσε να φέρει ξαφνικά γεγονότα ή ανατροπές σε θέματα που αφορούν το σπίτι, την προσωπική ζωή, την καριέρα, τους γονείς, τα επαγγελματικά σας, τις σχέσεις με τους ανωτέρους σας. Κάποια γεγονότα θα μπορούσαν να αφορούν και θέματα ακίνητης περιουσίας. Η επιρροή του Ουρανού σπρώχνει τους Ταύρους των πρώτων ημερών σε ανατρεπτικές αλλαγές σε διάφορους τομείς της ζωής τους και έχουν ήδη πάρει μια γεύση για το ποιοι είναι αυτοί τον Απρίλιο-Μάιο 2018. 

ΔΙΔΥΜΟΣ

Οι Δίδυμοι των πρώτων ημερών θα μπορούσαν να έχουν κάποια ξαφνικά γεγονότα η θέματα που να αφορούν τον τομέα των επικοινωνιών και μετακινήσεων, τις σχέσεις τους με τα αδέλφια, ξαδέλφια, συγγενείς δευτέρου βαθμού ή γείτονες τους, κάποια εμπορική τους συμφωνία, κάποιο ταξίδι ή μετακίνηση που προγραμματίζουν, κάποιο εξοχικό τους. Προσοχή σε κινητά και ηλεκτρονικούς υπολογιστές ή και στο μεταφορικό σας μέσο. Προσοχή στις επικοινωνίες με τα αδέλφια η τον περίγυρο σας και συγκρατείστε τα λόγια σας.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η έκλειψη αυτή επηρεάζει τον τομέα των οικονομικών σας φέρνοντας μια ξαφνική ανατροπή στα εισοδήματα σας η στα έσοδα σας από τρίτες πηγές. Να είστε προσεκτικοί σε θέματα που έχουν να κάνουν με χρέη ή με απρόβλεπτα έξοδα. Κάποιοι θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν κάποια σεξουαλικά προβλήματα. Άλλοι θα μπορούσαν να γίνουν πολύ κτητικοί με τον σύντροφο τους. Η έκλειψη κρίνετε ως ιδιαίτερα αρνητική για σας αφού η σελήνη είναι δικός σας κυβερνήτης και επηρεάζει άμεσα την ψυχολογική σας διάθεση. Προστατέψτε την ψυχολογία σας γιατί θα υπάρχει και μια ροπή για αυξημένο άγχος, έλλειψη αυτοπεποίθησης ή  τάσεις κατάθλιψης.

ΛΕΩΝ

Η έκλειψη αυτή σας επηρεάζει άμεσα αν είστε γεννημένοι 22-23-24 Ιουλίου και αφορά κυρίως τις σημαντικές σχέσεις της ζωής σας και τις μακροχρόνιες σας συνεργασίες και γενικά τους σημαντικούς τομείς της ζωής σας.  Ο Ουρανός σας ανατρέπει τα πιστεύω σας και αλλάζει τελείως το πώς βλέπετε την ζωή γενικότερα.  Η έκλειψη θα μπορούσε να φέρει και κάποια ξαφνικά ταξίδια στο εξωτερικό η κάποιες ανατροπές σε σχέση με νομικές υποθέσεις, ανώτερες σπουδές, η θέματα που έχουν να κάνουν με το εξωτερικό.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η έκλειψη αυτή σας επηρεάζει κυρίως ψυχολογικά, δημιουργώντας, πιθανόν, και προβλήματα ύπνου. Προσοχή σε θέματα υγείας, καθημερινότητας, αλλά και εργασίας. Προβλήματα με άτομα στον χώρο της εργασίας σας θα μπορούσαν να σας αγχώσουν ή να φέρουν στην επιφάνεια κάποιες φοβίες, ενοχές, ή απωθημένα που έχετε.  Αυτές τις μέρες θα επιζητάτε την απομόνωση και το να μείνετε μόνοι με τις σκέψεις σας για να κάνετε τον προσωπικό σας απολογισμό.

ΖΥΓΟΣ

Η έκλειψη σελήνης δεν είναι τόσο αρνητική για το δικό σας ζώδιο αφού κάνει θετικές όψεις, επηρεάζει όμως τον τομέα των ερωτικών σας σχέσεων, των αισθηματικών, της χαράς και διασκέδασης αλλά και τον φιλικό σας κύκλο. Η συμμετοχή του Ουρανού από τον τομέα των στενών σας σχέσεων θα μπορούσε να φέρει κάποιες ξαφνικές ρήξεις η γεγονότα που θα μπορούσαν όμως να είναι και θετικά όπως μια ξαφνική εγκυμοσύνη. Από την άλλη, όσες εγκυμονούν να είναι περισσότερο προσεχτικές τις μέρες αυτές. Κάποια γεγονότα που να έχουν σχέση με φιλικά σας άτομα ίσως σας ξαφνιάσουν, απογοητεύσουν, στενοχωρήσουν. Κάποιες φιλίες που δεν αξίζουν ίσως τελειώσουν. 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Οι γεννημένοι 22-23-24 Οκτωβρίου επηρεάζονται άμεσα από την ολική έκλειψη σελήνης που θα επηρεάσει βασικούς τομείς της ζωής τους όπως το σπίτι τους, και σαν οίκημα αλλά και σαν χώρος, τους πολύ προσωπικούς τους χώρους, τις σημαντικές σχέσεις και μακροχρόνιες συνεργασίες τους αλλά και την καριέρα τους. Είναι μια δύσκολη περίοδος με ξαφνικές ανατροπές και γεγονότα που πιθανόν να τους ταράξει. Προσοχή λοιπόν χρειάζεται σε ότι κάνετε.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Οι Τοξότες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί σε θέματα μετακινήσεων, επικοινωνίας, και συμπεριφοράς τους. Προβλήματα που έχουν να κάνουν με το μεταφορικό τους μέσο, τον υπολογιστή τους η ακόμα και το κινητό τους θα μπορούσαν να προκύψουν αναπάντεχα αυτές τις μέρες. Προβλήματα ή ανατροπές θα μπορούσαν να παρουσιαστούν και κάποιες νομικές υποθέσεις τους, προγραμματισμένα ταξίδια τους στο εξωτερικό, θέματα που αφορούν ανώτερες σπουδές ή το εξωτερικό και γενικότερα θέματα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την συνήθως αισιόδοξη φιλοσοφία τους. Σε κάποιες περιπτώσεις ίσως αλλάξουν και τα πιστεύω τους λόγω κάποιων γεγονότων που θα προκύψουν.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Οι Αιγόκεροι θα χρειαστεί να είναι περισσότερο προσεκτικοί σε ότι έχει να κάνει με τα οικονομικά τους και τις πηγές εσόδων τους. Κάποια οικονομικά θέματα θα προκύψουν στα ξαφνικά αλλά και θέματα που ίσως έχουν να κάνουν με τα οικονομικά του συντρόφου ή έσοδα από τρίτες πηγές όπως και κληρονομικά. Για τους Αιγόκερους αυτή η έκλειψη ίσως φέρει στην επιφάνεια απωθημένα που έχετε από παλιές τραυματικές εμπειρίες και σας κάνει πιο συναισθηματικούς.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η έκλειψη στο ακριβώς απέναντι από εσάς ζώδιο επηρεάζει τον τομέα των σημαντικών σχέσεων και μακροχρόνιων συνεργασιών σας, κλείνοντας κάποιους κύκλους, αλλά και την προσωπικότητα σας γενικότερα. Ο Ήλιος από το δικό σας ζώδιο σε αντίθεση με την σελήνη στον Λέοντα θα μπορούσε επίσης να επηρεάσει και οποιονδήποτε σημαντικό τομέα της ζωής σας με ανατροπές και αλλαγές. Προσοχή στις επικοινωνίες σας καθώς και στις μετακινήσεις σας εφόσον υπάρχει ροπή για ατυχήματα, ακόμα και λεκτικά!

ΙΧΘΕΙΣ

Η ολική έκλειψη Σελήνης επηρεάζει τον τομέα της υγείας σας, της καθημερινότητας σας και της εργασίας σας. Μην αφήσετε εργασιακά θέματα η θέματα καθημερινότητας να σας δημιουργήσουν άγχη που ίσως επηρεάσουν και τον ύπνο σας. Κάποια θέματα με συναδέλφους μπορεί να προκύψουν η κάποιες αλλαγές στον εργασιακό τομέα που να σας προκαλέσουν στρες ή ψυχολογική πίεση.

Γράφει η αστρολόγος
Λευκή “Bianca” Καμένου

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: