Ο Ερμής στον Αιγοκέρω 5/1 – 24/1/2019

Ο επικοινωνιακός πλανήτης Ερμής στις 5/1/2019 αφήνει το ζώδιο του Τοξότη, μια όχι καλή θέση για αυτόν αφού εκεί βρίσκετε σε πτώση, και περνά στο επίσης δύσκολο και ψυχρό χώρο του Αιγόκερω μέχρι τις 24/1/2019.

Ο Ερμής αντιπροσωπεύει πάνω από όλα την έκφραση. Είναι ο λόγος, η κίνηση, ο τρόπος που επικοινωνούμε και συναναστρεφόμαστε. Ο Ερμής είναι πάντοτε υγεία και εργασία. Ταυτόχρονα όμως αντιπροσωπεύει και το εμπόριο ή τις εμπορικές συναλλαγές και διαπραγματεύσεις.

Στον δύσκολο χώρο του Αιγόκερω που περιορίζει, ο Ερμής γίνετε αυστηρότερος, πιο λιγομίλητος, πιο σκληρός, πιο απόλυτος, πιο ρεαλιστικός αλλά και πιο μεθοδικός, οργανωμένος και υπομονετικός. Η κίνηση γίνετε πιο βαριά, πιο σοβαρή, πιο μετρημένη. Οι επικοινωνίες εμπεριέχουν το στοιχείο της δυσκολίας στην έκφραση αλλά και της σκληρότητας ή ψυχρότητας. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι επικοινωνίες θα μπορούσαν να μπλοκαριστούν από αυτή την θέση. Στην συγκεκριμένη περίπτωση αυτό θα μπορούσε να είναι πιο έντονο αφού ο Ερμής θα κάνει σύνοδο με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα που διανύουν το ίδιο ζώδιο αυτή την περίοδο, αλλά και τετράγωνο με τον Άρη που βρίσκετε στο ζώδιο του Κριού που θα μπορούσε να προκαλέσει διαμάχες, καυγάδες και τσακωμούς με ανωτέρους σας. Προσοχή χρειάζεται στις μετακινήσεις κατά την διάρκεια αυτής της όψης.  Το φρένο του Κρόνου κυβερνήτη του Αιγόκερω συγκρατεί κάπως αυτόν τον αυθορμητισμό.

Λόγω του ότι ο Ερμής αντιπροσωπεύει και το εμπόριο, η θέση αυτή ευνοεί τις εμπορικές συναλλαγές δίνοντας τους σοβαρότητα, λογική αλλά και πρακτικότητα και σταθερότητα εφόσον ο Αιγόκερως είναι ζώδιο της γης. Η θέση αυτή του Ερμή είναι πολύ βοηθητική για όσους κατέχουν ανώτερες, διοικητικές η διευθυντικές θέσεις και όσους χρειάζεται να οργανώσουν η τακτοποιήσουν διάφορα θέματα που σχετίζονται με τον χώρο του Αιγόκερω.

Ας δούμε τι θα μπορούσε να σημαίνει το πέρασμα του Ερμή  από τον χώρο του Αιγόκερω για τα ζώδια.

ΚΡΙΟΣ

Το πέρασμα του Ερμή από την κορυφή του αστρολογικού σας χάρτη θα στρέψει ο ενδιαφέρον σας στα επαγγελματικά σας θέματα, τον χώρο της καριέρας σας και των κοινωνικών σας σχέσεων  φέρνοντας αυξημένες επικοινωνίες για επαγγελματικά θέματα αλλά ίσως κάποιες δυσκολίες στην επικοινωνία με ανωτέρους σας. Οι ανώτεροι σας θα μπορούσαν να συμπεριφερθούν με πιο σκληρό τρόπο στην επικοινωνία τους μαζί σας. Η θέση αυτή πιθανόν να μπλοκάρει ή δυσκολέψει τις επικοινωνίες σας και τις μετακινήσεις σας για όσο διαρκεί αυτό το πέρασμα. Περισσότερο προσεχτικοί σε θέματα υγείας και εργασίας να είναι οι γεννημένοι 1-2-3 Απριλίου καθώς και οι 10-11-12 Απριλίου λόγω της  συνόδου του Ερμή με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα που τους επηρεάζει.

ΤΑΥΡΟΣ

Το πέρασμα του Ερμή από τον χώρο του Αιγόκερω δυσκολεύει τις μετακινήσεις και επικοινωνίες σας αλλά όχι τόσο πολύ εφόσον βρίσκετε σε ζώδιο της γης που είναι συμβατό με το δικό σας. Επικοινωνίες με ξένους, σπουδές, ταξίδια θα μπορούν να μπλοκαριστούν και η μάθηση να γίνει πιο δύσκολη. Θα μπορούσε όμως να είναι ένα καλό διάστημα  για να οργανώσετε τέτοια θέματα τα οποία να θέσετε σε εφαρμογή αργότερα. Κάποιοι Ταύροι θα μπορούσαν να συνδυάσουν ένα επαγγελματικό ταξίδι με αναψυχή. Ευνοημένοι θα μπορούσαν να είναι οι γεννημένοι 1-2 Μαΐου και 10-11 Μαΐου.

ΔΙΔΥΜΟΣ

Ο Ερμής, που είναι δικός σας κυβερνήτης, περνά στον όγδοο σας οίκο εστιάζοντας τις επικοινωνίες σας σε θέματα που έχουν να κάνουν με τα οικονομικά του συντρόφου σας η με οικονομικά μέσω τρίτων πηγών, ακόμα και θέματα σεξουαλικότητας. Θα μπορούσατε να γίνετε πιο σκληροί η ρεαλιστές στις επικοινωνίες σας για τα θέματα αυτά.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Το πέρασμα του Ερμή από τον Αιγόκερω, το ζώδιο που βρίσκετε απέναντι σας, θα δυσκολέψει τις επικοινωνίες με τους σταθερούς συντρόφους η σημαντικές συνεργασίες σας. Ίσως νιώσετε ότι οι άλλοι γίνονται πιο σκληροί απέναντι σας ή ότι δυσκολεύεστε να συνεννοηθείτε και να επικοινωνήσετε. Αυτή η θέση θα μπορούσε όμως να βοηθήσει να οργανώσετε μια εμπορική συνεργασία που να θέσετε σε εφαρμογή αργότερα.  Προσεχτικοί να είναι οι γεννημένοι 1-2 Ιουλίου και 10-11 Ιουλίου λόγω του ότι ο Ερμής θα κάνει σύνοδο πρώτα με τον Κρόνο και μετά με τον Πλούτωνα επηρεάζοντας τους αρνητικά.

ΛΕΩΝ

Ο Ερμής περνά από τον χώρο της εργασίας, της υγείας αλλά και της καθημερινότητας σας κάνοντάς τις επικοινωνίες σας σε αυτούς τους τομείς σοβαρότερες, ψυχρότερες και βάζει όρια. Είναι μια καλή περίοδος για να βάλετε σε τάξη το καθημερινό σας πρόγραμμα και να θέσετε κάποια όρια ειδικά σε σχέση με τα οικονομικά σας η τις φιλικές σας σχέσεις.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ο δικός σας κυβερνήτης Ερμής θα κάνει το πέρασμα του από τον χώρο των ερωτικών σας σχέσεων, της χαράς, της διασκέδασης και της δημιουργικότητας θέτοντας όρια και σοβαρότητα. Το πέρασμα αυτό δεν κρίνετε ως αρνητικό για σας εφόσον γίνετε σε ένα ζώδιο που είναι συμβατό με το δικό σας. Οι επικοινωνίες σας σε αυτούς τους τομείς θα γίνουν πιο μεθοδικοί και θα  μπορούσατε να είσαστε πιο υπομονετικοί με τους ερωτικούς σας συντρόφους η τα παιδιά σας η να κάνετε μια νέα γνωριμία με κάποιο άτομο ανώτερο η μεγαλύτερο σε ηλικία.

ΖΥΓΟΣ

Για εσάς φίλοι Ζυγοί το πέρασμα του Ερμή από το ζώδιο ου Αιγόκερω επηρεάζει τον προσωπικό σας χώρο, τον χώρο του σπιτιού σας και των πολύ κοντινών σας ανθρώπων. Θα υπάρξουν αυξημένες επικοινωνίες σε σχέση με αυτά τα θέματα η πρόσωπα αλλά θα πρέπει να δείξετε προσοχή στον τρόπο που επικοινωνείτε. Από την άλλη θα μπορούσατε να βάλετε σε τάξη το σπίτι σας η να το οργανώσετε και συγυρίσετε με μεθοδικότητα και υπομονή. Αυξημένες επικοινωνίες με άτομα από το εξωτερικό η επισκέψεις στο σπίτι σας είναι πιθανές. Προσοχή και στην ψυχολογία σας αφού υπάρχει περίπτωση να νιώσετε μελαγχολία η πίεση λόγω πολλών πρέπει που νιώθετε να σας περιορίζουν.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο Ερμής περνά από τον οίκο των επικοινωνιών σας κάνοντάς τις επικοινωνίες σας σοβαρότερες, πιο υπεύθυνες και οργανωμένες. Ευνοεί τις επικοινωνίες για επαγγελματικά θέματα, εμπορικές συμφωνίες και οργανωτικά θέματα. Επικοινωνίες με συγγενείς δευτέρου βαθμού και τον περίγυρο σας θα μπορούσαν να γίνουν αυστηρότερες και σκληρότερες.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Οι επικοινωνίες σας αυτό το διάστημα εστιάζονται στον τομέα των οικονομικών σας. Θα μπορούσατε να οργανώσετε η να βάλετε σε τάξη τέτοιου είδους θέματα, να συζητήσετε για εμπορικές συμφωνίες. Θα μπορούσατε να βάλετε ένα πιο συγκροτημένο και οργανωμένο πρόγραμμα η να έχετε αυξημένες μετακινήσεις και επικοινωνίες για οικονομικά θέματα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο Ερμής στο δικό σας ζώδιο θα σας κάνει πιο οργανωμένους, πιο αυστηρούς, πιο ρεαλιστές, πιο μεθοδικούς και υπομονετικούς στις επαφές σας, θα μπορούσε όμως να σας κάνει και πιο εγωιστές. Πιθανόν να έχετε περισσότερες επικοινωνίες η μετακινήσεις για εργασιακά θέματα και θέματα καθημερινότητας η και επαφές με άτομα του εξωτερικού. Κάποιες νομικές υποθέσεις θα μπορούσαν να απασχολήσουν τις επικοινωνίες σας.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Το όχι εύκολο πέρασμα του Ερμή από τον δωδέκατο σας οίκο και οι δύσκολες όψεις που θα κάνει με τον Άρη, Κρόνο και Πλούτωνα θα μπορούσαν να σας προκαλέσουν μελαγχολία, φοβίες, ενοχές, ίσως και τάση κατάθλιψης. Θα μπορούσε να σας δημιουργήσει και μια τάση απομόνωσης η αισθήματα μοναξιάς. Δυσκολία στην επικοινωνία με ερωτικούς συντρόφους θα μπορούσε να έχει το ίδιο αποτέλεσμα για εσάς. Προσοχή λοιπόν χρειάζεται αυτό το διάστημα. Προστατέψτε την ψυχολογία σας.

ΙΧΘΕΙΣ

Ο Ερμής περνά από τον ενδέκατο σας οίκο κάνοντάς τις επικοινωνίες με φιλικά σας πρόσωπα σοβαρότερες, ίσως και σκληρότερες. Σε κάποιες περιπτώσεις θα μπορούσε να μπλοκάρει την επικοινωνία σας με φιλικά σας πρόσωπα. Για κάποιους Ιχθείς αυτό το πέρασμα θα μπορούσε να φέρει γνωριμίες και φιλίες με άτομα μεγαλύτερα σε ηλικία ή σε ανώτερες θέσεις η αυξημένες επικοινωνίες με άτομα για επαγγελματικούς λόγους. Το πέρασμα αυτό θα μπορούσε να ευνοεί δραστηριότητες η μετακινήσεις και επικοινωνίες με συλλόγους η οργανωμένα σύνολα.

Γράφει η αστρολόγος
Λευκή “Bianca” Καμένου

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: