Ο Ερμής στον Ζυγό 5 -27/9/2020

Ο Ερμής, πλανήτης της επικοινωνίας και πληροφορίας, τελειώνει το σύντομο πέρασμα του από την αναλυτική και κριτική Παρθένο και περνά στο ζώδιο των σχέσεων και συνεργασιών, τον Ζυγό, για τις επόμενες τρείς εβδομάδες.

Ο Ερμής παρέμεινε μόνο 2 εβδομάδες στο δικό του «σπίτι» αφού κινείτο με αρκετά γρήγορη ταχύτητα. Στο δεύτερο ζώδιο που κυβερνά βρισκόταν σε πολύ ισχυρή θέση και είχε την δυνατότητα να εκφράσει όλες τις θετικές του ιδιότητες απρόσκοπτα. Ήταν λοιπόν πολύ εύστροφος με γρήγορη αντίληψη, αντικειμενικός, πολύ πρακτικός, λογικός, αναλυτικός, μεθοδικός, οργανωτικός,  επικοινωνούσε μόνο όταν είχε κάτι σημαντικό να πει και δεν φλυάριζε. Ήταν προσγειωμένος, μετρημένος και ρεαλιστής αν και τελειομανής και αρκετά κριτικός, αφού δεν του ξέφευγε καμιά λεπτομέρεια. σύμφωνα με αυτά που πρεσβεύει το ζωδίο της Παρθένου. Προγραμμάτιζε σωστά και έπαιρνε πρακτικές αποφάσεις μέσα από αναλυτική και λογική σκέψη.

Τώρα περνά σε ένα χώρο που αντιπροσωπεύει τις σχέσεις και τις συνεργασίες, την κοινωνικότητα, την δικαιοσύνη. Αγαπά την αρμονία και ισορροπία, τις ευχάριστε συζητήσεις, την τέχνη. Έτσι γίνετε πολύ διπλωματικός, μιλά γλυκά, προσπαθεί να βρει λύσεις συμβιβαστικές προς χάριν της αρμονίας. Κύριο μέλημα του είναι η διατήρηση της αρμονίας και της ισορροπίας. Δεν του αρέσουν οι καυγάδες και οι εντάσεις. Τείνει στο να εξισορροπεί καταστάσεις, να μεσολαβεί ούτως ώστε να βρεθούν μέσες λύσεις. Είναι λοιπόν εξισορροπητικός. Έχει επιχειρήματα. Γενικά θεωρείτε ο Ερμής  των δικηγόρων! Θεωρείτε αναποφάσιστος αν και η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύεται να πάρει αποφάσεις αφού ζυγίζει τα πράγματα πολύ. 

Είναι μια καλή διέλευση για να βρούμε συμβιβαστικές λύσεις ή να συζητήσουμε και λύσουμε παρεξηγήσεις από το παρελθόν, να επικοινωνήσουμε, να φλερτάρουμε και γενικά να κάνουμε νέες γνωριμίες και συνεργασίες.

Η διέλευση του Ερμή από το ζώδιο του Ζυγού είναι αρκετά ευνοϊκή για τους περισσότερους, κυρίως τα ζώδια της φωτιάς και του αέρα, δεν κρίνετε όμως ως ιδιαίτερα θετική για το τρίτο δεκαήμερο των παρορμητικών Κριών, Καρκίνων, Ζυγών και Αιγόκερων, αφού κατά την διέλευση του θα κάνει μόνο αρνητικές όψεις τετραγώνου με τους Δία (17°26’), Πλούτωνα (22°31’) και Κρόνο (25°21’) στον Αιγόκερω στις 17, 21, 23 Σεπτεμβρίου και μια αντίθεση με τον Άρη στις 26°36’ Κριού στις 24 Σεπτεμβρίου

Το τετράγωνο με τον Δία ναι μεν φέρνει πολλές ιδέες αλλά και υπερβολές. Μεγάλα λόγια και υποσχέσεις που δεν θα τηρηθούν, έλλειψη συγκέντρωσης και πιθανά λάθη και λανθασμένες αποφάσεις αφού η τάση είναι να μας διαφεύγουν οι λεπτομέρειες. Πιθανά φέρνει και αλλαγές σε μακρόχρονους στόχους και πλάνα ή και κόντρες, σκάνδαλα, και τσακωμούς για θρησκευτικά θέματα καθώς και εμπόδια σε ταξίδια. Θα μπορούσε να επεκτείνει και θέματα υγείας. Επηρεάζει Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους γεννημένους 7-9 Απριλίου, 9-11 Ιουλίου, 10-12 Οκτωβρίου, 7-9 Ιανουαρίου και όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες και σημαντικά σημεία στις 17-19 μοίρες των ζωδίων αυτών.

Το τετράγωνο με τον Πλούτωνα φέρνει εμμονικές σκέψεις, καχυποψία, δυσπιστία, συκοφαντία, τάσεις κατάθλιψης και αρνητικών σκέψεων, εμπόδια στις μετακινήσεις αλλά και ατυχήματα στην οδήγηση. Τις μέρες της επιρροής υπάρχει τάση για χειραγώγηση και για το ποιος θα κυριαρχήσει και επιβληθεί. Σκληρότητα στον λόγο, έντονες διαφωνίες και διαμάχες. Επηρεάζει Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους γεννημένους 12-14 Απριλίου, 14-16 Ιουλίου, 15-17 Οκτωβρίου, 12-14 Ιανουαρίου και όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες και σημαντικά σημεία στις 22-24 μοίρες των ζωδίων αυτών.

Το τετράγωνο με τον Κρόνο φέρνει αρνητικές σκέψεις, μελαγχολία, τάσεις κατάθλιψης, μπλοκαρίσματα, καθυστερήσεις, δυστοκία σε αποφάσεις, τάση για ατυχήματα, πεσίματα, σπασίματα. Υπάρχει τάση να τα βλέπουμε όλα μαύρα. Επηρεάζει Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους γεννημένους 15-17 Απριλίου, 17-19 Ιουλίου, 18-20 Οκτωβρίου, 15-17 Ιανουαρίου και όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες και σημαντικά σημεία στις 25-27 μοίρες των ζωδίων αυτών.

Η αντίθεση με τον Άρη φέρνει καυγάδες και αντιπαραθέσεις με άλλα άτομα, αιχμηρό και σκληρό λόγο που έχει την δύναμη να πληγώσει, πονοκεφάλους, βιασύνη, τάση για ατυχήματα, ακόμα και λεκτικά. Η γλώσσα προτρέχει του νου. Η τάση είναι να μιλάμε και να πράττουμε χωρίς να σκεφτούμε και να δρούμε ή να κινούμαστε βιαστικά και παρορμητικά. Επηρεάζει Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους γεννημένους 16-18 Απριλίου, 18-20- Ιουλίου, 19-21 Οκτωβρίου, 16-18 Ιανουαρίου και όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες και σημαντικά σημεία στις 26-28 μοίρες των ζωδίων αυτών.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζετε στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου αφού οι όψεις λειτουργούν μαζί και σχηματίζουν ένα δύσκολο σχηματισμό ταυ-τετραγώνου με τον Ερμή σε αντίθεση με τον Άρη και τον Κρόνο στην κορυφή. Η όψη αυτή δείχνει μεν μεγάλο θυμό, ένταση, σκληρότητα, περιορισμό και εμπόδια, μπλοκαρίσματα, τάση για ατυχήματα, ο Κρόνος όμως στην κορυφή βρίσκετε σε θέση κυβέρνησης (όπως και ο ανάδρομος Άρης), και αυτό δείχνει και μια κάποια αποτελεσματικότητα και παραγωγικότητα σε προσωπικό επίπεδο, πάντα μέσα από σκληρή δουλειά, σύνεση, λογική, δικαιοσύνη και νόμιμες καταστάσεις.

Όλες οι ημερομηνίες που αναφέρονται είναι +/- 1 μέρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ερμής θα ξαναεπιστρέψει στον Ζυγό ανάδρομος στις 28 Οκτωβρίου και θα φτάσει μέχρι τις 25°53’. Στις 3 Νοεμβρίου θα γυρίσει σε ορθή φορά και θα τελειώσει την δεύτερη παρουσία του εδώ στις 11 Νοεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι κάποια θέματα/γεγονότα που θα προκύψουν αυτό τις 24 μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου, θα ξαναπροκύψουν και τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο.

Κατά την διέλευση του αυτή θα κάνει άλλες δύο φορές τετράγωνο με τον Κρόνο σε ανάδρομη και μετέπειτα σε ορθή φορά την 1 (25°15’) και 6 Νοεμβρίου (26°31’). Επηρεάζει Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς, Αιγόκερους γεννημένους 16-18 Απριλίου, 18-20 Ιουλίου, 19-21 Οκτωβρίου, 16-18 Ιανουαρίου και όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες και σημαντικά σημεία στις 26-28 μοίρες των ζωδίων αυτών.

*******************

Ας δούμε τι μπορεί να περιμένει το κάθε ζώδιο/ωροσκόπος ξεχωριστά:

ΚΡΙΟΣ

Το πέρασμα του Ερμή από το ακριβώς απέναντι από εσάς ζώδιο θα φέρει ένα διάστημα που μπορείτε να βελτιώσετε την επικοινωνία σας με τα άτομα που συντροφεύεστε ή συνεργάζεστε και βοηθά να λύσετε παλαιότερες παρεξηγήσεις ή θέματα που είχαν προκύψει στο παρελθόν. Ευκαιρίες για νέες γνωριμίες ή νέες συνεργασίες θα έχετε αρκετοί. Γενικά οι περισσότεροι από εσάς θα έχετε την τάση να είστε πιο συμβιβαστικοί και συνεργάσιμοι προς χάριν της αρμονίας και ηρεμίας ή οι άλλοι θα έχουν την διάθεση να πάνε με τα νερά σας και να υποκύπτουν στα δικά σας θέλω. Αρκετά διπλωματικοί και ισορροπιστές με πειστική επιχειρηματολογία. γι’αυτό εκμεταλλευτείτε το! Οι γεννημένοι τις μέρες που αναφέρονται πιο πάνω να είστε αρκετά πολύ προσεκτικοί σε όλα 21-24 Σεπτεμβρίου, 1 και 6 Νοεμβρίου.

ΤΑΥΡΟΣ

Με τον Ερμή στον Ζυγό για τις επόμενες τρεις εβδομάδες η καθημερινότητα σας θα είναι γεμάτη επικοινωνίες αλλά και μετακινήσεις. Οι καθημερινές σας υποχρεώσεις και ο φόρτος εργασίας, αν εργάζεστε, θα αυξηθεί κατά πολύ. Το διάστημα αυτό μπορείτε να επικεντρωθείτε περισσότερο στο να οργανώσετε την ρουτίνα σας, να κάνετε προγραμματισμούς και γενικά να βάλετε ένα πρόγραμμα. Είναι επίσης ένα καλό διάστημα για να ξεκινήσετε ένα νέο πρόγραμμα φυσικής άσκησης, να κάνετε γενικές εξετάσεις ή να ξεκινήσετε μια νέα πιο υγιεινή διατροφή, γενικά να ασχοληθείτε με την φυσική σας κατάσταση. Πιθανώς να έχετε και αυξημένο άγχος. Γνωριμίες ακόμα και μέσα από το εργασιακό περιβάλλον ή το γυμναστήριο επίσης είναι πιθανές για τους μόνους-μόνες. Στις 21-24 του μήνα προσέξτε την παρορμητικότητα του λόγου σας για να αποφύγετε εντάσεις με ανωτέρους σας.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Εξαιρετικά θετικό το πέρασμα του Ερμή ατό τον Ζυγό για εσάς αφού φέρνει ευκαιρίες για χαρά και διασκέδαση και ευκαιρίες για βελτιωμένες σχέσεις και καλύτερη επικοινωνία με τα παιδιά σας όσοι έχετε. Είναι ένα πέρασμα που αυξάνει κατά πολύ την δημιουργικότητα σας αλλά και την έμφυτη επικοινωνία και είναι ένα καλό διάστημα που μπορείτε να εκμεταλλευτείτε για δημιουργικά πρότζεκτς και ενασχολήσεις, ακόμα και γράψιμο. Οι μόνοι/μόνες θα έχετε ευκαιρίες για γνωριμίες εάν ενδιαφέρεστε για κάτι τέτοιο. Από την άλλη είναι μια καλή ευκαιρία για κοντινές αποδράσεις ή εξόδους με τους συντρόφους σας, όσοι έχετε, καθώς και  ευκαιρίες για να λύσετε παλαιότερες παρεξηγήσεις η προβλήματα που ίσως είχατε μέσα από πολιτισμένη συζήτηση.   

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Το πέρασμα του Ερμή στον Ζυγό θα φέρει ένα διάστημα κατά το οποίο πιθανώς να έχετε πολλές επισκέψεις στο σπίτι σας ή εσείς να αναζητάτε περισσότερο την θαλπωρή του σπιτιού σας και να καλείτε κόσμο να σας επισκεφτεί στον δικό σας χώρο. Είναι επίσης ένα διάστημα που μπορείτε να κάνετε κάποιες εργασίες στο σπίτι ή να συζητήσετε και να βελτιώσετε την επικοινωνία σας με τα άτομα της οικογένειας σας και να λύσετε οποιαδήποτε προβλήματα είχαν παρουσιαστεί στο παρελθόν. Είναι όμως και ένα διάστημα στο οποίο θα είστε πιο συναισθηματικοί, νοσταλγικοί και οι αποφάσεις σας θα βασίζονται στο τι νιώθετε πάρα σε οτιδήποτε άλλο. Δείξτε περισσότερη προσοχή 21-24 Σεπτεμβρίου, ιδιαίτερα όσοι επηρεάζεστε άμεσα (δείτε τις ημερομηνίες πιο πάνω) για να αποφύγετε εντάσεις ή τσακωμούς με άτομα που συντροφεύεστε ή συνεργάζεστε.

ΛΕΩΝ

Θετικό κρίνετε το πέρασμα του Ερμή από τον Ζυγό για τους Λέοντες αφού αυξάνει τις επικοινωνίες, γνωριμίες και μετακινήσεις. Η διαπραγματευτική σας ικανότητα είναι τονισμένη και επαγγελματικές συναντήσεις ή συνεντεύξεις για δουλειά ευνοούνται ιδιαίτερα αφού η απόδοση σας σε αυτές θα είναι ισχυρή. Τις επόμενες τρείς εβδομάδες θα αυξηθούν οι επικοινωνίες ή συναντήσεις με τα αδέλφια και συγγενείς δευτέρου βαθμού αλλά και θα υπάρξουν ευκαιρίες για βελτίωση των σχέσεων σας μέσα από την ευγενική και πολιτισμένη επικοινωνία. Γενικά θα έχετε μια τάση να ασχολείστε με αρκετά πράγματα ταυτόχρονα και να δυσκολεύεστε να συγκεντρωθείτε μόνο σε ένα ή να ολοκληρώσετε κάτι που αρχίζετε αφού θα υπάρχει τάση να βαριέστε εύκολα ή να διασπάτε την ενέργεια σας. Στις 21-24 Σεπτεμβρίου προσέξτε την παρορμητικότητα του λόγου σας στον χώρο εργασίας αλλά και στην οδήγηση για να αποφύγετε καυγάδες, εντάσεις ή και ατυχήματα παντός είδους.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Το πέρασμα του Ερμή από τον Ζυγό είναι ένα διάστημα κατά το οποίο το ενδιαφέρον σας θα μονοπωλούν τα οικονομικά σας αφού είναι το θέμα που θα σας απασχολεί το επόμενο διάστημα. Αποφάσεις που σχετίζονται με την οικονομική σας διαχείριση και τις πήγες εισοδημάτων σας θα σας απασχολήσουν κατά κύριο λόγο. Κάποιες πιθανότητες αύξησης του εισοδήματος σας είναι πιθανές. Το ίδιο διάστημα είναι επίσης πιθανό να γίνετε περισσότερο κτητικοί με αυτά που θεωρείτε αποκτήματα σας ή να ξοδέψετε χρήματα για να αγοράσετε κάποια πράγματα που θεωρείτε ότι έχουν αξία για εσάς. Ορισμένοι που ψάχνετε δουλειά μπορεί να βρείτε κάτι το διάστημα αυτό ή όσοι ήδη εργάζεστε να έχετε μια αύξηση ή ένα δώρο.

ΖΥΓΟΣ

Με τον Ερμή να διελαύνει το δικό σας ζώδιο, έχετε μεγάλη ανάγκη για επικοινωνία και έκφραση. Ο λόγος σας είναι γλυκός και ευγενικός και είστε αρκετά διπλωματικοί με συμβιβαστική διάθεση. Σας απασχολούν θέματα που σχετίζονται με εκπαίδευση, το εξωτερικό, ή και νομικές υποθέσεις.    Οι περισσότεροι Ζυγοί ευνοείστε από το πέρασμα αυτό με εξαίρεση όσους επηρεάζονται από τις δύσκολες όψεις 21-24 Σεπτεμβρίου που θα πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί και συγκρατημένοι για να αποφύγετε εντάσεις ή τσακωμού εκείνες τις μέρες με οικογενειακά πρόσωπα ή με τις στενές προσωπικές σας σχέσεις.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Με τον Ερμή στον Ζυγό είναι ένα διάστημα που οι περισσότεροι Σκορπιοί θα γίνετε πιο κλειστοί και εσωστρεφής απ΄ότι συνήθως αφού θα νιώθετε την ανάγκη να απομονωθείτε για να σκεφτείτε, να κάνετε απολογισμούς ή για να προγραμματίσετε και να πάρετε αποφάσεις που όμως δεν θα ανακοινώσετε στην παρούσα φάση. Από την άλλη είναι ένα καλό διάστημα για μια μικρή απόδραση σε ένα μέρος στο οποίο θα μπορέσετε να χαλαρώσετε και να ξεκουραστείτε μακριά από τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας σας. Στις 21-24 Σεπτεμβρίου προσοχή στην οδήγηση και στις μετακινήσεις σας αφού εύκολα θα μπορούσαν να προκύψουν ατυχήματα ή εντάσεις στον χώρο εργασίας ή κάποια προβλήματα υγείας. 

ΤΟΞΟΤΗΣ

Θετικό το πέρασμα του Ερμή από τον Ζυγό αφού είναι ένα διάστημα κατά το οποίο οι περισσότεροι Τοξότες θα γίνετε πολύ κοινωνικοί και θα έχετε πολλές προσκλήσεις και ευκαιρίες και για διασκέδαση αλλά και για νέες γνωριμίες με άτομα με τα οποία μοιράζεστε κοινά ενδιαφέροντα και ιδέες. Το διάστημα αυτό θα απολαμβάνετε τις συναντήσεις και τις ανταλλαγές ιδεών, αλλά θα είστε και πιο διπλωματικοί και περισσότερο συμβιβαστικοί προς χάριν της αρμονίας. Πιθανώς να είστε πιο παραγωγικοί σε περιβάλλοντα που ευνοούν την συνεργασία μέσα από ομάδες. Οι μόνοι-μόνες θα μπορούσατε να κάνετε μια αισθηματική γνωριμία, αν κάτι τέτοιο σας ενδιαφέρει, μέσα από το φιλικό σας περιβάλλον ή μέσα από ομάδες και συνδέσμους.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Με τον Ερμή να διελαύνει την κορυφή του αστρολογικού σας χάρτη, είναι ένα εικοσαήμερο που ευνοούνται οι επικοινωνίες, συζητήσεις, μετακινήσεις αλλά και επαφές με άτομα ανώτερα ή για να προωθήσετε τις ιδέες και τα πλάνα σας, να βελτιώσετε την κοινωνική σας εικόνα και να προωθήσετε επαγγελματικούς στόχους και φιλοδοξίες σας. Τις μέρες που ο Ερμής θα διελαύνει τον Ζυγό μπορείτε να βελτιώσετε τις σχέσεις και επικοινωνία σας με τον ένα σας γονιό. Οσοι επηρεάζεστε από τις δύσκολες όψεις 21-24 Σεπτεμβρίου δείξτε περισσότερη προσοχή και συγκρατείστε τον λόγο σας που θα τείνει να είναι χειριστικός και κάπως αιχμηρός για να αποφύγετε κόντρες και καυγάδες που να αφορούν ή το σπίτι ή την καριέρα σας.  

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Θετικότατο το πέρασμα του Ερμή από τον Ζυγό για τους περισσότερους από εσάς που όμως θα πρέπει να επιδείξετε και μια κάποια προσοχή αφού ο λόγος σας εύκολα μπορεί να γίνει αχαλίνωτος, σκληρός και ωμός. Το διάστημα αυτό θα σας απασχολήσουν θέματα ανώτερης εκπαίδευσης, θέματα εξωτερικού ή και νομικές υποθέσεις. Είναι ένα εικοσαήμερο που στο μεγαλύτερο του μέρος ευνοεί ταξίδια, μετακινήσεις, γνωριμίες με άτομα από το εξωτερικό. Αποφύγετε όμως τις δύσκολες μέρες 21-24 Σεπτεμβρίου που είναι προβληματικές. Οσοι ασχολείστε με το διαδίκτυο μπορείτε να εκμεταλλευτείτε αυτό το διάστημα για διαφήμιση ή για να προωθήσετε θετικά τον εαυτό ή τα γραπτά σας.

ΙΧΘΥΕΣ

Το πέρασμα του Ερμή στον Ζυγό φέρνει ένα διάστημα που μπορείτε να εκμεταλλευτείτε για να συζητήσετε ή ασχοληθείτε με χρέη και οφειλές με ευνοϊκότερους όρους αφού η ευελιξία στην επικοινωνία και στον λόγο σας αλλά και η διπλωματικότητα που θα σας χαρακτηρίζει το διάστημα αυτό, εύκολα θα φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Παράλληλα το διάστημα αυτό ίσως να είστε πιο καχύποπτοι και δύσπιστοι με ότι ακούτε και μαθαίνετε και να θέλετε να αναλύετε και να ψάχνετε περισσότερο να βρείτε τι κρύβετε από πίσω. Πολύ καλό διάστημα για έρευνα και ανακάλυψη. Ίσως έχετε ανάγκη για πιο ουσιαστικές συνομιλίες και να μην σας ενδιαφέρει καθόλου οποιαδήποτε επιφανειακή συζήτηση. Επίσης θα υπάρξουν τάσεις πτητικότητας ή και καχυποψίας ειδικά τις μέρες των δύσκολων όψεων 21-24 Σεπτεμβρίου.

Σημείωση:

Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι ένα άρθρο σαν αυτό δεν μπορεί να δώσει παρά μόνο γενικές προβλέψεις που αφορούν μια συγκεκριμένη πλανητική κίνηση και δείχνουν την γενική τάση/επιρροή που επικρατεί. Κάποιοι από εσάς ίσως νιώσετε ή δείτε ότι δεν ταυτίζεστε με την γενική πρόβλεψη και ότι άλλα συμβαίνον στην δική σας ζωή. Αυτό συνήθως συμβαίνει επειδή κάτι άλλο υπάρχει στον αστρολογικό σας χάρτη που σας επηρεάζει προσωπικά (διανύετε μια άλλη φάση) ή επηρεάζεστε περισσότερο από άλλες πλανητικές κινήσεις που συνυπάρχουν στον ουρανό.

Γι’ αυτό μια προσωπική συνεδρία είναι απαραίτητη για να μπορέσουμε να εξετάσουμε ένα αστρολογικό χάρτη σφαιρικά και όχι μεμονωμένα, και να απαντήσουμε με ακρίβεια σε συγκεκριμένα ερωτήματα.

Γράφει η αστρολόγος
Λευκή “Bianca” Καμένου

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: