Ο Ερμής στον Λέων 5/8-20/8/2020

Μετά από περισσότερο από δυο μήνες στο συναισθηματικό και ευαίσθητο ζώδιο του Καρκίνου, όπου γύρισε και φαινομενικά ανάδρομος, ο επικοινωνιακός πλανήτης Ερμής περνά από ένα χώρο κλειστό και ανασφαλή σε ένα εντελώς αντίθετο περιβάλλον στο πύρινο ζώδιο του Λέοντα στις 06:32 στις 5 Αυγούστου όπου θα παραμείνει μόνο για 2 εβδομάδες, μέχρι τις 20 του μήνα.

Στο ζώδιο του Καρκίνου ο Ερμής ήταν πολύ συναισθηματικός και επικοινωνούσε καλύτερα σε χώρους και συνθήκες στις οποίες ένιωθε ασφάλεια. Είχε καλύτερη μνήμη και συναισθηματική έκφραση, αλλά οι απόψεις του ήταν περισσότερο υποκειμενικές. Οι αποφάσεις ήταν περισσότερο παρορμητικές και λαμβάνονταν με βάση το συναίσθημα. Ενεργούσε δηλαδή σύμφωνα με το πώς ένιωθε.

Στον χώρο του Λέοντα ο Ερμής θέλει να ακουστεί. Αποκτά μεγάλη αυτοπεποίθηση, αποφασιστικότητα και δυναμικότητα. Θέλει να τραβήξει τα βλέμματα επάνω του. Να εντυπωσιάσει. Να επιδείξει τις γνώσεις του. Γίνετε πομπώδης και ίσως υπερβολικός. Και εδώ είναι υποκειμενικός, με άλλο τρόπο όμως. Η συμπεριφορά και οι επικοινωνίες είναι περισσότερο εγωιστικές και εστιασμένες στα δικά του θέλω. Μπορεί να πάρει τολμηρές και θετικού ρίσκου αποφάσεις. Είναι καλός ομιλητής αλλά κακός ακροατής. Επιζητά το «δράμα».

Είναι μια καλή διέλευση για ενασχόληση με δημιουργικά θέματα, δραστηριότητες που προσφέρουν χαρά και διασκέδαση, ενασχόληση με χόμπι, δραστηριότητες με παιδιά και κοντινές μετακινήσεις ή εκδρομές.

Κατά την διέλευση του από το ζώδιο του Λέοντα, στις 10 Αυγούστου ο Ερμής θα κάνει μια αρνητική όψη τετραγώνου με τον Ουρανό από τις 10.40 Ταύρου, όψη που χρειάζεται προσοχή λόγω του ότι φέρνει νευρικότητα στις κινήσεις και μετακινήσεις, ταραχή, εκρηκτικότητα στον λόγο, αυξημένη βιασύνη, τάση ατυχημάτων, ακόμα και λεκτικών, τάση βιαστικών και γρήγορων αποφάσεων,  ρήξεις, διασπάσεις, ή και πιθανώς προβλήματα με τον ηλεκτρισμό ή τον τεχνολογικό εξοπλισμό ή μέσα επικοινωνίας και μεταφοράς. Είναι όψη που μπορεί επίσης να φέρει ξαφνικές αρνητικές ειδήσεις ή είδησης που σοκάρουν. Από αυτή την όψη επηρεάζονται πρωτίστως οι σταθεροί Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι, γεννημένοι 30 Απριλιου-3 Μαΐου, 1-5 Αυγούστου, 1-5 Νοεμβρίου, 29 Ιανουαριου–1 Φεβρουαρίου. Και όσοι έχουν προσωπικούς πλανήτες ή αλλά σημαντικά σημεία στις 9-12 μοίρες των σταθερών.

Οι άλλες δυο του όψεις γίνονται την ίδια μέρα (17 Αυγούστου), ένα τρίγωνο με τον Άρη από τις 24.21 Κριού στις 08:28, όψη που ακονίζει το μυαλό και ανεβάζει στροφές στην αντιληπτικότητα και φέρνει πνευματική διαύγεια. Και μια σύνοδο με τον Ήλιο στις 25.09 Λέων στις 18:07 που ευνοεί τις επικοινωνίες όλων των ειδών, τις μετακινήσεις, τις (ερωτικές) γνωριμίες, το φλερτ, τις αθλητικές δραστηριότητες, την ενασχόληση με χόμπι και οτιδήποτε αφορά παιδιά, πρωτίστως για τους Κριούς, Λέοντες Τοξότες και Διδύμους, Ζυγούς και Υδροχόους γεννημένους 13-16 Απριλίου, 13-17 Ιουνίου, 15-19 Αυγούστου, 16-20 Ζυγού, 14-18 Δεκεμβρίου, 13-16 Ιανουαρίου  αλλά και όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες ή αλλά σημαντικά σημεία 23-26 μοίρες στα ζώδια αυτά.

Κάποια προσοχή κρίνω ότι χρειάζεται αφού ο Άρης και ο Ήλιος είναι και οι δυο πολύ δυναμικοί σε χώρους κυβέρνησης και αυξάνουν την δυναμικότητα των ενεργειών, τον εγωισμό, τον αυθορμητισμό και την τάση για «δραματοποίηση», ίσως και την διάθεση για τζογάρισμα.

Ας δούμε τι μπορεί να περιμένει το κάθε ζώδιο/ωροσκόπος ξεχωριστά:

ΚΡΙΟΣ

Θετικό το πέρασμα του Ερμή από τον Λέοντα για τους Κριούς αφού φέρνει πολλές ευκαιρίες για φλερτ, γνωριμίες, διασκέδαση, ευκαιρίες αλλά και προσκλήσεις για ευχάριστες μετακινήσεις. Εκμεταλλευτείτε το διάστημα αυτό και τις θετικές όψεις του μήνα για να πάρετε πρωτοβουλίες, θετικά ρίσκα, για  υπογραφή συμβολαίων ή συμφωνιών. Κάντε πλάνα που θα τα εφαρμόσετε λίγο αργότερα. Οι μόνοι και οι μόνες τώρα θα μπορούσαν να κάνουν μια γνωριμία που θα τους ενθουσιάσει, ενώ όσοι έχουν παιδιά να πάρουν χαρές μέσα από τα παιδιά τους. Οσοι Κριοί ή Κριαρίνες ενδιαφέρονται για ένα παιδί, αυτό είναι ένα καλό διάστημα να το προσπαθήσουν

ΤΑΥΡΟΣ

Το πέρασμα του Ερμή στον Λέοντα θα μπορούσε να φέρει κάποια έξοδα για τους Ταύρους σε σχέση με την οικογένεια ή και το σπίτι τους σαν οίκημα. Παράλληλα αρκετοί θα μπορούσαν να δεχτούν περισσότερους επισκέψεις στο σπίτι τους αυτό το διάστημα ή να έχουν περισσότερες επικοινωνίες με τα άτομα της οικογένειας τους, τα αδέλφια τους και γενικά συγγενικά τους άτομα. Ευκαιρίες για να συζητήσουν και να βρουν λύσεις σε θέματα οικογενειακά  είναι επίσης πιθανές.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Το πέρασμα του Ερμή στο ζώδιο του Λέοντα αφορά άμεσα τους Διδύμους αφού ο Ερμής είναι δικός τους κυβερνήτης. Ακόμα περισσότερη τάση για επικοινωνία αφού το πέρασμα αυτό ευνοεί τους Διδύμους μέσα από επικοινωνίες. Αυξημένες μετακινήσεις, διαπραγματεύσεις, προσκλήσεις από και σε φίλους, ευκαιρίες για συναντήσεις και εξόδους με φίλους αλλά και με τα αδέλφια και συγγενικά πρόσωπα. Αυτό το διάστημα θα υπάρχει αυξημένη ανάγκη να λάβουν και να μεταδώσουν πληροφορίες η θα λάβουν κάποιες ειδήσεις που το πιθανότερο θα τους χαροποιήσουν. Είναι ένα καλό διάστημα για όσους ασχολούνται με γράψιμο ή  με τις επικοινωνίες γενικότερα.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Αυξημένο άγχος για τα οικονομικά τους πιθανώς να έχουν πολλοί Καρκίνοι το διάστημα που ο Ερμής θα διελαύνει το ζώδιο του Λέοντα και θα εστιάσει το ενδιαφέρον τους σε αυτό τον τομέα. Αυξημένη κτητικότατα επίσης είναι πιθανή. Αρκετοί Καρκίνοι ίσως να χρειαστεί να κάνουν κάποιες συζητήσεις η διαπραγματεύσεις για θέματα οικονομικά ή να χρειαστεί να πάρουν κάποιες αποφάσεις ή να κάνουν κάποιο πρόγραμμα.

ΛΕΩΝ

Θετικό το πέρασμα του Ερμή από το δικό τους ζώδιο αφού θα τους κάνει περισσότερο επικοινωνιακούς, ικανούς να πάρουν αυτό που θέλουν και να έχουν κέρδος μέσα από τον λόγο και την επικοινωνία τους. Επίσης θα είναι πολύ δημοφιλής στους φίλους και θα έχουν αρκετές προσκλήσεις ή ευκαιρίες για εξόδους, συναντήσεις και μετακίνησης γι’ αυτό να προσέχουν τα αυξημένα έξοδα που μπορεί να προκύψουν για λόγους διασκέδασης και διακοπών.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Με τον κυβερνήτη τους Ερμή να διελαύνει το ζώδιο του Λέοντα, πολλοί Παρθένοι θα νιώθουν την ανάγκη για κλείσιμο, ξεκούραση και χαλάρωση. Λίγο πριν τα γενέθλια τους, είναι πάντοτε η εποχή που οι Παρθένοι νιώθουν την ανάγκη να απομονωθούν για να σκεφτούν και να κάνουν μια εσωτερική ανασκόπηση. Το σίγουρο είναι ότι έχουν ανάγκη να ξεκουράσουν και μυαλό και σώμα αυτό το δεκαπενθήμερο με οποιοδήποτε τρόπο αλλά και να μην ανακοινώνουν τις αποφάσεις τους και να τις κρατούν για τον εαυτό τους στο παρών στάδιο. .

ΖΥΓΟΣ

Μεγάλη κοινωνικότητα, προσκλήσεις, εξόδους, συναντήσεις με φίλους, νέες γνωριμίες και πολλές επικοινωνίες θα φέρει το πέρασμα του Ερμή από το ζώδιο του Λέοντα. Είναι μια καλή περίοδος για ευχάριστες συζητήσεις, φιλοσοφήσεις με φίλους και άτομα με τα όποια μοιράζεστε κοινές ιδέες. Ακόμα είναι ένα καλό διάστημα για ένα ταξίδι ή διακοπές με φιλικά πρόσωπα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Το πέρασμα του Ερμή από την κορυφή του αστρολογικού τους χάρτη, φέρνει στους Σκορπιούς ένα καλό διάστημα για θετικές συζητήσεις, διαπραγματεύσεις με ανώτερους αλλά και για επαγγελματικά πλάνα. Είναι μια περίοδος που μπορούν να εκμεταλλευτούν την αυξημένη αυτοπεποίθηση, αποφασιστικότητα, τόλμη που θα τους διακατέχει για να πάρουν κάποια ρίσκα στον επαγγελματικό τομέα σε σχέση με τους μελλοντικούς τους στόχους.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Το πέρασμα του Ερμή από το ζώδιο του Λέοντα ευνοεί τα ταξίδια, ακόμα και τα επαγγελματικά, συζητήσεις και επικοινωνίες για ανώτερες σπουδές ή νομικά θέματα και γενικά δίνει ένα διάστημα που ευνοεί θέματα με το εξωτερικό ακόμα και γνωριμίες μέσα από ταξίδια. Εκμεταλλευτείτε το διάστημα αυτό για να θέσετε μακροπρόθεσμους στόχους σε σχέση με την προσωπική σας εξέλιξη και ανάπτυξη. Ένα ταξίδι με τον σύντροφο σας θα ήταν ότι καλύτερο.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Το πέρασμα του Ερμή στον Λέοντα είναι ένα διάστημα που θα κάνει τους Αιγόκερους αρκετά κτητικούς και καχύποπτους με τάση να κρατούν κρυφές τις σκέψεις τους, τις επικοινωνίες και τα πλάνα τους. Πιθανώς να τους απασχολήσουν οικονομικά θέματα όπως χάρη η οφειλές ή τα οικονομικά του συντρόφου τους. Είναι όμως και ένα δεκαπενθήμερο που μπορούν να συζητήσουν και να ταχτοποιήσουν τέτοια θέματα. Άλλοι θα μπορούσαν να πάρουν αποφάσεις σε σχέση με κάποιες επενδύσεις. Γενικά είναι ένα διάστημα που η σκέψη τους θα γίνει αρκετά αναλυτική και αναζητούν να κάνουν συζητήσεις ουσιαστικές, έντονες και παθιασμένες.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Θετικό το διάστημα αυτό για τους Υδροχόους αφού ο Ερμής θα διελαύνει τον ακριβώς απέναντι οίκο από αυτούς, φέρνοντας ευκαιρίες για νέες αισθηματικές γνωριμίες στους μόνους/μόνες η και νέες συνεργασίες. Οσοι είναι ήδη σε σχέση θα μπορούσαν τώρα να πάρουν την σχέση τους ένα επίπεδο παραπάνω ή να έχουν ευκαιρίες να συζητήσουν και να λύσουν κάποια θέματα. Η δυνατότητα επιτυχημένων διαπραγματεύσεων ή κάποιας θετικής συμφωνίας είναι τονισμένη γι’ αυτό εκμεταλλευτείτε το διάστημα

ΙΧΘΕΙΕΣ

Το πέρασμα του Ερμή από τον Λέοντα είναι ένα διάστημα κατά το οποίο οι Ιχθύες θα πρέπει να εστιάσουν στην καθημερινότητα. Αυξημένες μετακινήσεις, αυξημένος φόρτος εργασίας, επικοινωνίες, συναντήσεις, γνωριμίες αλλά και διαπραγματεύσεις. Πιθανώς να είναι ένα διάστημα κουραστικό αφού ο αυξημένος φόρτος εργασίας θα μειώσει τον ελεύθερο χρόνο. Καλό διάστημα για σωματική άσκηση, για ενημέρωση σε καθημερινά θέματα και για φυσική άσκηση αλλά και για οργάνωση προγραμμάτων, τακτοποίηση, ρύθμιση. Εκμεταλλευτείτε το. 

Σημείωση:

Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι ένα άρθρο σαν αυτό δεν μπορεί να δώσει παρά μόνο γενικές προβλέψεις που αφορούν μια συγκεκριμένη πλανητική κίνηση και δείχνουν την γενική τάση/επιρροή που επικρατεί. Κάποιοι από εσάς ίσως νιώσετε ή δείτε ότι δεν ταυτίζεστε με την γενική πρόβλεψη και ότι άλλα συμβαίνον στην δική σας ζωή. Αυτό συνήθως συμβαίνει επειδή κάτι άλλο υπάρχει στον αστρολογικό σας χάρτη που σας επηρεάζει προσωπικά (διανύετε μια άλλη φάση) ή επηρεάζεστε περισσότερο από άλλες πλανητικές κινήσεις που συνυπάρχουν στον ουρανό.

Γι’ αυτό μια προσωπική συνεδρία είναι απαραίτητη για να μπορέσουμε να εξετάσουμε ένα αστρολογικό χάρτη σφαιρικά και όχι μεμονωμένα, και να απαντήσουμε με ακρίβεια σε συγκεκριμένα ερωτήματα.

Γράφει η αστρολόγος
Λευκή “Bianca” Καμένου

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: