Ο Ήλιος στους Ιχθύες 19 Φεβρουαρίου – 21 Μαρτίου 2020

Στις 06:57 στις 19 Φεβρουαρίου ο ζωοδότης Ήλιος περνά στο υδάτινο ζώδιο των Ιχθύων για τις επόμενες 30 μέρες, μια θέση που μας κάνει περισσότερο ονειροπόλους, ευσυγκίνητους, ευαίσθητους, συναισθηματικούς, διαισθητικούς, εμπαθείς. Με περισσότερη πίστη και με διάθεση να βοηθήσουμε ή να συγχωρέσουμε άλλους. Εδώ είναι η θέση της ανιδιοτελούς αγάπης, Γινόμαστε πιο ιδεαλιστές αλλά ίσως και περισσότερο αγχώδεις και μπερδεμένοι αφού το τοπίο στον χώρο του Ποσειδώνα είναι πάντα θολό και δεν μας αφήνει να δούμε καθαρά. Υπάρχει δυσκολία στην συγκέντρωση.

Είναι ένας μήνας κατά τον οποίο πιθανώς να νιώθουμε πιο κουρασμένοι και να θέλουμε να κλειστούμε περισσότερο. Μια γενικότερη τάση για εσωτερική ενδοσκόπηση και απολογισμό θα επικρατεί, μα αυτό είναι κάτι που συμβαίνει πάντα αυτή την εποχή του χρόνου και λίγο πριν μπει ν άνοιξη.

Το διάστημα αυτό είναι καλό να εμπιστευόμαστε την διαίσθηση μας, που θα έχουμε μπόλικη, καθώς και να εκμεταλλευτούμε την αυξημένη μας έμπνευση ιδιαίτερα αν ασχολούμαστε με καλλιτεχνικά θέματα, μουσική, θέατρο, τις τέχνες αλλά και με πνευματικά θέματα. Προσοχή όμως και στις εξαπατήσεις αφού η περιρρέουσα ατμόσφαιρα είναι γενικά θολή και μπερδεμένη.

Κάθε διέλευση του Ήλιου φωτίζει τον τομέα της ζωής μας στον οποίο θα πρέπει να δώσουμε περισσότερη σημασία ή που για διάφορους λόγους και αιτίες θα μας απασχολήσει περισσότερο το διάστημα αυτό.

Το πέρασμα του Ήλιου από τους Ιχθύες ευνοεί περισσότερο τα αλλά δυο ζώδια του νερού Καρκίνους και Σκορπιούς αλλά και τα ζώδια της γης. Προσεκτικότεροι οι Δίδυμοι, Παρθένοι και Τοξότες γεννημένοι 9 Ιουνίου, 11 Σεπτεμβρίου, 10 Δεκεμβρίου (+/- 1 μέρα) που είναι πιο ευάλωτοι σε εξαπατήσεις, απογοητεύσεις ή και γενικότερα μπερδέματα λόγω και της παρουσίας του Ποσειδώνα στους Ιχθύες.

Ας δούμε πως η παρουσία του Ήλιου στους Ιχθύες θα επηρεάσει τα ζώδια/ωροσκόπους ξεχωριστά.

ΚΡΙΟΣ

Κάθε χρόνο αυτή την εποχή και λίγο πριν τα γενέθλια τους, οι περισσότεροι Κριοί έχουν την τάση να κλείνονται περισσότερο για εσωτερική ενδοσκόπηση και απολογισμό του έτους. Με αυξημένη ευαισθησία και διαίσθηση, θα έχετε την διάθεση να βοηθήσετε αυτούς που αγαπάτε. Πιθανώς να αντιμετωπίσετε κάποιες δυσκολίες ή τρεχάματα σε σχέση τα άτομα που έχετε στην καρδιά σας ή και τα παΐδια σας για όσους έχουν. Η πρόταση είναι αν έχετε την δυνατότητα, να εκμεταλλευτείτε το διάστημα αυτό για μια «φυγή» με τον σύντροφο σας όσοι έχετε σε ένα όμορφο ησυχαστήριο όπου θα μπορέσετε να χαλαρώσετε και να γεμίσετε μπαταρίες. Οι μόνοι/μόνες θα μπορούσαν να κάνουν μια γνωριμία μέσα από τέτοιους χώρους ή μέσα από κάποιο ταξίδι. Εκμεταλλευτείτε την αυξημένη σας δημιουργικότητα για να ασχοληθείτε με ένα χόμπι που σας ηρεμεί. 

ΤΑΥΡΟΣ

Ο χώρος των φίλων και των ομοϊδεατών φωτίζετε το διάστημα αυτό ωθώντας σας να ασχοληθείτε με θέματα που αφορούν τις φιλικές σας σχέσεις αλλά και μεγάλες ομάδες. Τις μέρες αυτές η κοινωνικότητα σας θα είναι στα ύψη και «δεν θα σας βλέπει» το σπίτι σας αφού θα προτιμάτε να περνάτε τις ώρες σας με τους φίλους σας παρά οπουδήποτε αλλού. Τώρα είναι ένας καλός μήνας για να γραφτείτε σε συλλόγους ή ομάδες με άτομα που μοιράζεστε κοινά ενδιαφέροντα ή ιδέες. Ίσως κάποιο φιλικό σας άτομο χρειαστεί την βοήθεια σας ή εσείς λάβετε βοήθεια από κάποιο φίλο.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ο Ήλιος περνά από την κορυφή του αστρολογικού σας χάρτη και ανάβει τον προβολέα στον τομέα της καριέρας και κοινωνικού σας κύκλου. Θα είστε πιο φιλόδοξοι, πιο μεθοδικοί και οργανωτικοί σε αυτά που θέλετε να επιτύχετε και έχετε στο μυαλό σας. Τον μήνα αυτό φαίνεστε περισσότερο και οι ανώτεροι σας θα σας προσέξουν περισσότερο και θα υπάρξουν αιτίες που ο ευέλικτος λόγος σας θα είναι ικανός να πείθει γι’ αυτά που θέλετε. Γι’ αυτό εκμεταλλευτείτε το διάστημα αυτό είτε για να φανείτε περισσότερο είτε για να θέσετε τους φιλόδοξους στόχους σας.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ευνοημένοι από το πέρασμα του Ήλιου στους Ιχθύες οι φίλοι Καρκίνοι που το διάστημα αυτό θα πρέπει να δώσουν σημασία σε ταξίδια, θέματα που έχουν να κάνουν με το εξωτερικό, ανώτερες σπουδές αλλά και νομικά θέματα. Αρκετοί Καρκίνοι το διάστημα αυτό έχουν την διάθεση να ταξιδεύουν για ένα σύντομο διάλλειμα που θα γεμίσει τις μπαταρίες τους. Μερικοί ίσως ασχοληθούμε νομικά θέματα ή και με επαγγελματικών ταξίδια. Θα μπορούσε επίσης οι Καρκίνοι να έχουν κάποιες ιδέες που θα μπορούσαν να τις μετατρέψουν σε κέρδος. Ή θα μπορούσαν να αποκτήσουν μια επαγγελματική σύνδεση ή να εφαρμόσουν μια ξένη ιδέα που να τους αυξήσει τα έσοδα.

ΛΕΩΝ

Σημαντικό το πέρασμα του Ήλιου, όπως και όλα τα περάσματα του Ήλιου, για τους φίλους Λέοντες αφού ο Ήλιος είναι δικός σας κυβερνήτης. Ένα τριανταήμερο που θα σας απασχολήσουν κυρίως οικονομικά θέματα, χρέη, οφειλές, κληρονομιές, αλλά και θέματα ψυχισμού. Πολύ αυξημένα θα είναι το ένστικτο και η διαίσθηση σας και καλό είναι να τα εμπιστευτείτε. Είναι λοιπόν μια καλή περίοδος για να διευθετήσετε με καλύτερο τρόπο τέτοιου είδους εκκρεμότητες ή να επωφεληθείτε κατά κάποιο τρόπο μέσω τρίτων ατόμων, όπως μια αύξηση στα οικονομικά του συντρόφου σας. Από την άλλη την μεριά θα είστε περισσότερο καχύποπτοι και κτητικοί στις σχέσεις σας.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Περνώντας ο Ήλιος στον χώρο των Ιχθύων σας ζητά να δώσετε περισσότερη βαρύτητα σε τομείς που αφορούν τις σημαντικές της ζωής σας σχέσεις και συνεργασίες. Σε μια περίοδο που τρέχετε πολλά πράγματα ίσως πολλοί παραμελείτε τις ανάγκες του συντρόφου σας και αυτό το πέρασμα άρχετε να σας τονίσει ότι πρέπει να δώσετε χρόνο από τον χρόνο σας για να ενδυναμώσετε, να ξαναζεστάνετε και να σταθεροποιήσετε τις σημαντικές σας σχέσεις αποφεύγοντας έτσι μια τάση των συντρόφων σας να δηλώσουν δυσαρέσκεια με ένα αποσχιστικό τρόπο από την έλλειψη της δικής σας προσοχής. Αυτό το πέρασμα θα βοηθήσει να ισορροπήσετε και να σταθεροποιήσετε σημαντικές σας σχέσεις.

ΖΥΓΟΣ

Για τις επόμενες 30 μέρες οι Ζυγοί θα έχετε μια πολύ γεμάτη καθημερινότητα αφού είναι ο τομέας στον οποίο θα πρέπει να δώσετε την προσοχή σας το διάστημα αυτό. Μέσα από τον χώρο εργασίας θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε γνωριμίες με άτομα τα οποία μοιράζεστε κοινές ιδέες και που να τις εξελίξετε σε φιλικές σχέσεις. Ακόμα για κάποιους λόγους και αιτίες άτομου του φιλικού σας περιβάλλοντος θα έχουν την διάθεση να σας βοηθήσουν ή εξυπηρετήσουν εάν υπάρχει κάτι που χρειάζεστε. Αν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες και κάνετε δουλειά που απευθύνετε σε κόσμο, είναι ένα διάστημα που πολύ πιθανόν θα δείτε την πελατεία σας να αυξάνετε. Εκμεταλλευτείτε το διάστημα αυτό για να ξεκινήσετε ένα νέο πρόγραμμα γυμναστικής, γιατί όχι μαζί με κάποιο φίλο/φίλη, και να βελτιώσετε την φυσική σας κατάσταση. Όσοι Ζυγοί ψάχνουν εργασία θα μπορούσαν να βρουν κάτι αυτό το διάστημα μέσω του φιλικού τους περιβάλλοντος.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Πολύ ευνοϊκό το πέρασμα του Ήλιου στους φιλικούς Ιχθύες για τους φίλους Σκορπιούς. Αυξημένη δημιουργικότητα, έμπνευση ιδιαίτερα για όσους ασχολούνται με καλλιτεχνικά θέματα. Η θέση αυτή του Ήλιου φωτίζει τον τομέα των ερωτικών σχέσεων, διασκέδασης αλλά και των παιδιών. Είναι λοιπόν ένα πολύ καλό διάστημα για τους μόνους/μόνες να κάνουν μια νέα γνωριμία με ένα άτομο που θα τους φαντάζει λαμπερό. Είναι μια περίοδος που βοηθά γενικότερα την προβολή των σκορπιών αλλά και θα μπορούσε να δώσει στους μεγαλύτερους ικανοποίηση από την πορεία και τα επιτεύγματα των παιδιών τους. Είναι ένα θετικό διάστημα για να σοβαρέψετε ή δημοσιοποιήσετε μια συναισθηματική σας σχέση και γενικότερα ένα γόνιμο διάστημα που δίνει αιτίες επιβεβαίωσης αλλά και συναισθηματικής ικανοποίησης στους Σκορπιούς.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Το πέρασμα του Ήλιου από το ζώδιο των Ιχθύων θα ρίξει το φως του στον τομέα του σπιτιού και της οικογένειας και των πολύ κοντινών σας ατόμων βελτιώνοντας τις οικογενειακές σχέσεις σας αλλά και τον ψυχισμό σας. Την περίοδο αυτή θα είστε περισσότερο σπιτίσιοι και θα ασχοληθείτε με θέματα που αφορούν το σπίτι σας, ακόμα και σαν κτίριο, αλλά και την οικογένεια σας. Είναι καλή περίοδος για μικροαλλαγές που θα φωτίσουν τον χώρο σας. Είναι επίσης ένα διάστημα που η φιλοσοφία σας, η άποψη ζωής αλλά και η αισιοδοξία σας θα επηρεάζει τον τομέα της οικογένειας ανοίγοντας ορίζοντες. Για ορισμένους Τοξότες το πέρασμα αυτό θα μπορούσε να φέρει στο προσκήνιο κάποια νομικά θέματα  ή καταστάσεις που κατά πάσα πιθανότητα αφορούν το σπίτι ή την οικογένεια γενικότερα. Άλλοι θα μπορούσαν τώρα να ασχοληθούν με μια σπουδή αλλά να το κάνουν μέσα από τον δικό τους χώρο ή την χώρα τους. Άλλοι θα μπορούσαν να δεχτούν την επίσκεψη κάποιου ατόμου από το εξωτερικό στο σπίτι τους. Οι Τοξότες που επηρεάζονται να είναι περισσότερο προσεκτικοί είτε από εξαπατήσεις είτε από θέματα που μπορεί να προκύψουν στο σπίτι και να σχετίζονται με νερό.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο τομέας της επικοινωνίας και της μετακίνησης αλλά και άτομα δεύτερου συγγενικού βαθμού είναι τα θέματα που θα απασχολήσουν πολύ τους Αιγόκερους το διάστημα αυτό. Ο Ήλιος μέσα από τους Ιχθύες κάνει περισσότερο ομιλητικούς τους Ιχθύες αλλά και τους φέρνει αρκετές μετακινήσεις και επικοινωνίες αλλά και νέες γνωριμίες. Οι σχέσεις με τα αδέλφια ή με συγγενείς δεύτερου βαθμού ίσως εμβαθύνουν περισσότερο ή βελτιωθούν για κάποιους λόγους και αιτίες. Αρκετούς Αιγόκερους θα απασχολήσουν οικονομικά αλλά και υπαρξιακά θέματα. Είναι όμως μια καλή περίοδος για να επιδιώξετε συναντήσεις ούτως ώστε να ρυθμίσετε με ευνοϊκότερους όρους χρέη και οφειλές που μπορεί να έχετε. Από την άλλη, είναι επίσης ένα 30 μόρο που πολλοί Αιγόκεροι μπορούν να αξιοποιήσουν για να μελετήσουν θέματα όπως για παράδειγμα ψυχολογία και αστρολογία. Η περίοδος που ο Ήλιος θα τρέχει στους Ιχθύες συστήνετε για ψυχοθεραπεία, για όσους το έχουν ανάγκη, ή ακόμα και για ένα αστρολογικό ραντεβού.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Οικονομικά είναι τα θέματα που θα απασχολήσουν ή θα πρέπει να απασχολήσουν τους φίλους Υδροχόους το επόμενο τριανταήμερο. Η προσοχή και το ενδιαφέρον σας θα είναι στο να βρείτε τρόπους για να βελτιώσετε ή αυξήσετε τα εισοδήματα σας ακόμα και μέσω νέων πηγών. Είναι πιθανόν τα οικονομικά σας να ευνοηθούν αυτή την περίοδο είτε λόγω του συντρόφου σας είτε λόγω των συνεργατών σας. Το μήνα αυτό μπορείτε να κάνετε μακροπρόθεσμες συνεργασίες που θα σας φέρουν οικονομικό όφελος. Προσοχή όμως και στην αυξημένη καταναλωτικότατα σας και τάση για σπατάλη ή εξανεμισμό των χρημάτων, ειδικά τις μέρες που ο Ήλιος θα βρίσκετε σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα, μια συνάντηση που μπορεί να λειτουργήσει και θετικά αλλά και αρνητικά.

ΙΧΘΥΕΣ

Ο Ήλιος περνά στο δικό σας ζώδιο δίνοντας σας λάμψη, ομορφιά και γοητεία. Όλα τα φωτά είναι στραμμένα πάνω σας για τις επόμενες 30 μέρες. Όλα δείχνουν ότι οι καθημερινές σας υποχρεώσεις θα ζητούν πολύ από τον χρόνο σας, αφήνοντας σας λιγότερο ελεύθερο χρόνο. Η περίοδος αυτή είναι όμως μια περίοδος που θα πρέπει να συγκεντρωθείτε περισσότερο στον εαυτό σας, στα θέλω και στους στόχους σας αλλά θα έχετε την αυτοπεποίθηση, θάρρος και δύναμη να το πράξετε και να κυνηγήσετε/διεκδικήσετε τα θέλω σας . Εμπιστευτείτε την διαίσθηση σας και αφήστε την φαντασία σας να σας εμπνεύσει. Το προηγούμενο διάστημα κάνατε την ενδοσκόπηση και απολογισμούς σας, κάνατε τα πλάνα σας και τώρα είναι καιρός να τα θέσετε σε εφαρμογή. Είναι επίσης ένα καλό διάστημα για να ασχοληθείτε με την υγεία και την φυσική σας κατάσταση αλλά και να κάνετε κάποιες προληπτικές ιατρικές εξετάσεις. Δείξτε προσοχή στις υπερβολές για να μην δημιουργήσετε θέματα υγείας. Προσοχή στην τάση σας να είστε ιδιαίτερα εξυπηρετικοί προς τους άλλους αλλά και την μόνιμη τάση σας να είστε κριτικοί και γκρινιάρηδες.

Σημείωση:

Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι ένα άρθρο σαν αυτό δεν μπορεί να δώσει παρά μόνο γενικές προβλέψεις που αφορούν μια συγκεκριμένη πλανητική κίνηση και δείχνουν την γενική τάση/επιρροή που επικρατεί. Κάποιοι από εσάς ίσως νιώσετε ή δείτε ότι δεν ταυτίζεστε με την γενική πρόβλεψη και ότι άλλα συμβαίνον στην δική σας ζωή. Αυτό συνήθως συμβαίνει επειδή κάτι άλλο υπάρχει στον αστρολογικό σας χάρτη που σας επηρεάζει προσωπικά (διανύετε μια άλλη φάση) ή επηρεάζεστε περισσότερο από άλλες πλανητικές κινήσεις που συνυπάρχουν στον ουρανό.

Γι’ αυτό μια προσωπική συνεδρία είναι απαραίτητη για να μπορέσουμε να εξετάσουμε ένα αστρολογικό χάρτη σφαιρικά και όχι μεμονωμένα, και να απαντήσουμε με ακρίβεια σε συγκεκριμένα ερωτήματα.

Γράφει η αστρολόγος
Λευκή “Bianca” Καμένου

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: