Ο Ερμής Ανάδρομος στους Ιχθύες 16 Φεβρουαριου – 10 Μαρτίου 2020

Ο_Ερμης_στους_Ιχθυες_BiancaTarot.com

Ο Ερμής, ο πλανήτης που ανάμεσα σε πολλά αλλά αντιπροσωπεύει την επικοινωνία και την κίνηση μας, στις 3 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 13:38 περνά σε ένα χώρο που δεν ταιριάζει καθόλου στην αέρινη φύση του, στο ζώδιο των Ιχθύων, σε θέση πτώσης.  Όταν βρίσκεται σε αυτή τη θέση ο Ερμής επηρεάζετε η κρίση μας. Επικρατεί μια «θολούρα» και το μυαλό μπερδεύεται, δεν μπορεί να ξεχωρίσει την πραγματικότητα από την φαντασία. Ο λόγος πλατειάζει, το μυαλό ξεφεύγει και έτσι επηρεάζεται η ικανότητα μας να πάρουμε σωστές αποφάσεις με βάση την λογική αφού το συναίσθημα είναι αυτό που κυριαρχεί και άρα καθοδηγεί τις αποφάσεις μας.  

Ο συνήθως γρήγορος Ερμής θα μείνει ασυνήθιστα πολύ καιρό στο ζώδιο αυτό αφού στις 02:54 στις 17 Φεβρουαρίου από τις 12°53’ Ιχθύων θα γυρίσει σε φαινομενικά ανάδρομη φορά μέχρι τις 10 Μαρτίου και ώρα 05:49 όπου θα γυρίσει ορθόδρομος στις 28°12’ Υδροχόου. Θα ξαναγυρίσει στους Ιχθύες στις 16 Μαρτίου μέχρι την 1 Απριλίου.

Την περίοδο που ο Ερμής θα είναι ανάδρομος, αλλά κυρίως τις μέρες που θα βρίσκετε σε στάση για να γυρίσει ανάδρομος και έπειτα ορθόδρομος είναι ένα διάστημα που μπορούμε να αναμένουμε διάφορες καθυστερήσεις σε προγραμματισμένα μας, αλλαγές σχεδίων, προβλήματα με τα μέσα επικοινωνίας ή μεταφοράς, προβλήματα στα μέσα τεχνολογίας, αλλά και όλων των ειδών παρεξηγήσεις και μπερδέματα. Πολλοί θα έχουν επικοινωνίες ή συναντήσεις με άτομα που έχει καιρό να δουν.

Είναι ένα εικοσαήμερο που δεν συστήνετε για νέα σημαντικά ξεκινήματα, υπόγραφες συμβολαίων, αγορές αυτοκινήτων, ηλεκτρονικών υπολογιστών, κινητών τηλεφώνων ακόμα και παπουτσιών αφού είτε θα βγουν προβληματικά είτε θα μετανιώσουμε για τις αγορές μας.  Καλό θα ήταν να μην προγραμματίσουμε ταξίδια τώρα, ούτε να κλείσουμε εισιτήρια αφού πολλά μπορούν να αλλάξουν, αλλά και όσοι θα ταξιδεύσουν ή μετακινηθούν αυτές τις μέρες, να περιμένουν ότι καθυστερήσεις ή αλλαγές σχεδίων αλλά και μικροατυχήματα είναι πολύ πιθανά για διάφορους λόγους και αιτίες.

Μπορούμε όμως να εκμεταλλευτούμε το διάστημα αυτό για να επανεξετάσουμε διάφορες αποφάσεις που είχαμε πάρει στο παρελθόν, ξανασυζητήσουμε διάφορα θέματα, ταχτοποιήσουμε διάφορες εκκρεμότητες ή οργανώσουμε διάφορες ακαταστασίες που υπάρχουν στην ζωή μας.

Γενικά όλο το διάστημα που θα είναι ο Ερμής στους Ιχθύες θα χαρακτηρίζεται από αυξημένη ευαισθησία, αυξημένη φαντασία, αυξημένη διαίσθηση αλλά και λανθασμένης διαίσθησης, καλοσύνη και ευσπλαχνία. Η τάση υπερευαισθησίας χρειάζεται προσοχή αφού πολλές φορές οδηγεί σε ρηματοποίηση.  

Ταυτόχρονα θα κυριαρχεί η αφηρημάδα, η ασυνεννοησία, η έλλειψη συγκέντρωσης και οργάνωσης της σκέψης, καθυστερήσεις, αναβολές, και αλλαγές πλάνων. Θα πρέπει λοιπόν να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί σε ό,τι ακούμε ή μαθαίνουμε και να μην πιστεύουμε τα πάντα με ευκολία.  Είναι όμως ένα πάρα πολύ καλό διάστημα για τέχνη και καλλιτεχνικές δραστηριότητες όπως και για εσωτερικές αναζητήσεις που έχουν σχέση με τον βαθύτερο ψυχισμό. Προσοχή γιατί η τάση για αυξημένο άγχος επίσης θα κυριαρχεί.

Το θετικό είναι ότι ο Ερμής δεν θα κάνει δύσκολες όψεις με άλλους πλανήτες Όλοι επηρεάζονται από αυτή την διέλευση μα περισσότερο από όλους οι Δίδυμοι και οι Παρθένοι εφόσον ο Ερμής είναι δικός τους κυβερνήτης, οι Ιχθύες και οι Τοξότες, ιδιαίτερα οι γεννημένοι τις πρώτες 12 μέρες των ζωδίων, που θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί, Οι Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι γεννημένοι τις τρεις τελευταίες μέρες των ζωδίων επηρεάζονται το διάστημα 4-16 Μαρτίου. Θετικά επηρεάζονται κυρίως οι Σκορπιοί από την διέλευση αυτή.

ΚΡΙΟΣ

Οι Κριοί θα έχουν αυξημένη διαισθητικότητα, φαντασία, πίστη αλλά και όνειρα το διάστημα αυτό. Ακόμα θα μπορούσαν να γίνουν περισσότερο ρομαντικοί και ευαίσθητοι. Πιθανώς όμως να έχουν αυξημένο άγχος για θέματα υγείας ή εργασίας. Κάποιοι θα μπορούσαν να κάνουν και κάποιες κρυφές συμφωνίες ή να έχουν κρυφές επικοινωνίες και συναντήσεις είτε για θέματα της εργασίας τους είτε και σαν γνωριμίες. Αρκετοί Κριοί θα νιώσουν την ανάγκη για απομόνωση και εσωτερική ενδοσκόπηση καθώς οι σκέψεις τους θα γυρίζουν στο παρελθόν. Κάποια νομικά θέματα θα μπορούσαν να προκύψουν αυτό το διάστημα ή θέματα που αφορούν το εξωτερικό.

Το διάστημα 4 – 16 Μαρτίου είναι καλό για επανασυνδέσεις με φιλικά πρόσωπα, εξόδους και επικοινωνίες με φίλους που έχετε καιρό να τα πείτε και για να ξεκαθαρίσετε παλιές παρεξηγήσεις.

ΤΑΥΡΟΣ

Οι φίλοι Ταύροι το διάστημα θα μπορούσαν να έχουν αυξημένη κοινωνικότητα, νέες γνωριμίες με προοπτική, επιστροφές φιλικών ή αγαπημένων προσώπων από το παρελθόν. Κάποιοι θα σκεφτούν την συμμετοχή τους σε ένα σύλλογο ή οργανισμό. Το διάστημα αυτό όλοι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στην οικονομική τους διαχείριση αφού θα μπορούσαν να πέσουν θύματα εξαπάτησης ακόμα και από φιλικά τους πρόσωπα ή να χάσουν κάτι αξίας.

Το διάστημα 4- 16 Μαρτίου ευνοείτε η επανεξέταση ή επανασυζήτηση επαγγελματικών θεμάτων ή επαφές με άτομα κύρους. Εκμεταλλευτείτε τις μέρες αυτές για να προωθήσετε σκέψεις και ιδέες σας ή για να διευρύνετε τον κοινωνικό σας κύκλο με κάποιες γνωριμίες.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ο Ερμής ανάδρομος στην κορυφή του αστρολογικού σας χάρτη μπορεί να φέρει ασυνεννοησίες, μπερδέματα και παρεξηγήσεις στα επαγγελματικά σας αλλά και στους σημαντικούς τομείς της ζωής σας αφού είναι δικός σας κυβερνήτης. Δώστε προσοχή σε ό,τι λέτε και μην πιστεύετε ό,τι ακούτε. Η γενικότερη σύγχυση που επικρατεί αυτή την εποχή μπερδεύει τα πράγματα.

Το διάστημα 4-16 Μαρτίου μπορεί να έχετε ειδήσεις από το εξωτερικό ή να ασχοληθείτε με θέματα που έχουν να κάνουν με το εξωτερικό, ταξίδια, σπουδές  ή νομικές υποθέσεις. Είναι επίσης ένα διάστημα που ίσως φιλοσοφείτε περισσότερο.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Το πέρασμα του Ερμή από τους Ιχθείς θα μπορούσε να κάνει τους Καρκίνους περισσότερο ευαίσθητους αλλά και διαισθητικούς. Κάποιοι θα μπορούσαν να κάνουν ένα ευχάριστο ταξίδι, ίσως και με τον σύντροφο τους, για να καθαρίσει το μυαλό τους και να ξεφύγουν από την καθημερινότητα φτάνει να έχουν υπόψη ότι κάποιες καθυστερήσεις ενδέχεται να προκύψουν. Πολλοί θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν νέες γνωριμίες, ακόμη και με άτομα από το εξωτερικό ή να έχουν κάποιες εξελίξεις σε νομικά θέματα ή θα σκεφτούν να ξεκινήσουν μια νέα σπουδή.

Το διάστημα 4-16 Μαρτίου είναι καλό για εσωτερική ανασκόπηση και πιο αναλυτική σκέψη. Ίσως τώρα βρείτε λύση σε οικονομικά θέματα που σας απασχολούν όπως χρέη και οφειλές. Πιθανώς να έχετε την τάση να κρατάτε κρυφές τις σκέψεις, επικοινωνίες, συναντήσεις σας.

ΛΕΩΝ

Το διάστημα αυτό την σκέψη σας θα απασχολήσουν τα οικονομικά σας αλλά και οφειλές που μπορεί να έχετε. Θα έχετε την ευκαιρία να δείτε και να ξανασκεφτείτε κάποια θέματα και ίσως να προχωρήσετε σε μια διευθέτηση που να είναι επωφελής για εσάς. Για κάποιους θα μπορούσαν να προκύψουν θέματα κληρονομιάς που χρήζουν διαχείρισης. Κάποιοι φίλοι ίσως σας προτείνουν μια επένδυση αλλά να είστε προσεκτικοί στην απόφαση σας λόγω του ότι τα πράγματα μπορεί να μην είναι αυτό που δείχνουν. Προσοχή και σε κτητικές συμπεριφορές, ζήλιες και εμμονές προς τους ερωτικούς σας συντρόφους.

Το διάστημα 4-16 Μαρτίου επιστροφές ή επικοινωνίες με φίλους ή και παλιούς συντρόφους είναι πιθανές και θα έχετε την ευκαιρία να ανασυζητήσετε θέματα ή να λύσετε παλιές παρεξηγήσεις.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Οι φίλοι Παρθένοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί το διάστημα αυτό αφού επηρεάζονται οι βασικοί τομείς της ζωής τους. Η διέλευση αυτή τους αφορά άμεσα αφού ο Ερμής είναι δικός τους κυβερνήτης και διελαύνει από το ακριβώς απέναντι ζώδιο επηρεάζοντας τον γάμο, τις πολύ στενές σχέσεις ή τις μακρόχρονες συνεργασίες και τα επαγγελματικά τους. Αυξημένες επικοινωνίες, μετακινήσεις και συζητήσεις για θέματα του παρελθόντος. Κάποιοι θα μπορούσαν να δουν και την επιστροφή μιας σχέσης από το παρελθόντος ή να κάνουν μια νέα σοβαρή γνωριμία. Προσοχή από υπερβολές, υπερκαταναλωτισμό, ανωριμότητα.

Το διάστημα 4-16 Μαρτίου πιο πιεστική καθημερινότητα με αυξημένο φόρτο εργασίας, αυξημένες μετακινήσεις, συζητήσεις, συναντήσεις πιθανώς για θέματα επαγγελματικά ή θέματα που αφορούν κάποιο από τους γονείς.

ΖΥΓΟΣ

Αυξημένες επικοινωνίες, μετακινήσεις, συζητήσεις, τυχερές γνωριμίες αλλά και αυξημένο άγχος για την καθημερινότητα και τον αυξημένο φόρτο εργασίας αλλά και θέματα υγείας που να αφορούν κατακράτηση υγρών ή αδένες θα μπορούσαν να προκύψουν αυτό το διάστημα για πολλούς Ζυγούς που θα έχουν μεν αυξημένη φαντασία θα είναι όμως και περισσότερο οργανωτικοί. Κάποιοι θα ξανασκεφτούν να ξεκινήσουν ένα νέο πρόγραμμα φυσικής κατάστασης ή διατροφής που θα θέσουν σε εφαρμογή αργότερα. Θέματα εξωτερικού ή νομικά θέματα ή επισκέψεις ατόμων από το εξωτερικού θα απασχολήσουν την καθημερινότητα αρκετών Ζυγών.

Το διάστημα 4-16 Μαρτίου επαφές ή επικοινωνίες με άτομα από το εξωτερικό ή θέματα σπουδών ή νομικές υποθέσεις θα σας απασχολήσουν. Διάθεση ή και ευκαιρίες για περισσότερη διασκέδαση και συζητήσεις με τα παιδιά. Κάποιες παρεξηγήσεις με άτομα που έχετε στην καρδιά σας μπορούν να λυθούν αυτό το διάστημα. 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Τυχεροί οι Σκορπιοί αφού η διέλευση αυτή ευνοεί τα οικονομικά τους και τα ερωτικά τους και τους δίνει διάθεση για περισσότερη διασκέδαση. Ορισμένοι θα μπορούσαν μέσω του φιλικού τους κύκλου να κάνουν μια νέα γνωριμία με ένα άτομο που θα φαντάζει ιδανικό και θα τους γoγητεύσει. Κάποιοι άλλοι όμως θα μπορούσαν να δημιουργήσουν παράλληλες σχέσεις. Να είστε προσεκτικοί αφού η τάση για περισσότερη διασκέδαση μπορεί να οδηγήσει σε σπατάλες, υπερκαταναλωτισμό καθώς και υπερβολές και ανωριμότητα. Μερικοί όμως θα μπορούσαν να έχουν κάποιο κέρδος από ένα τυχερό παιγνίδι εάν ρισκάρουν ένα μικρό πόσο. Το διάστημα αυτό θα μπορούσε να φέρει και μια τυχερή πρόταση ή να σας ωθήσει να ξανασκεφτείτε μια επένδυση σε μια δική σας επιχείρηση. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να σκεφτείτε με πολλή ψυχραιμία και σοβαρότητα. Αυτό επίσης είναι ένα διάστημα που ευνοεί την γονιμοποίηση εάν επιθυμείτε κάτι τέτοιο.

Το διάστημα 4-16 Μαρτίου είναι ένα καλό διάστημα για να επικεντρωθείτε και επανεξετάσετε θέματα σπιτίσια που ίσως σας απασχόλησαν και να ταχτοποιήσετε/οργανώσετε λίγο το σπίτι σας. Πολλά σούρτη φέρτα από αγαπημένα σας πρόσωπα στο δικό σας χώρο.

 ΤΟΞΟΤΗΣ

Οι Τοξότες είναι το τελευταίο μεταβλητό ζώδιο που επηρεάζεται άμεσα από την διέλευση του Ερμή από την βάση του αστρολογικού τους χάρτη που στρέφει το ενδιαφέρον στην οικογένεια, στο σπίτι, και στα πολύ αγαπημένα τους άτομα. Πολλές συγκεντρώσεις και ευχάριστες επισκέψεις στο σπίτι είναι πιθανές καθώς και συζητήσεις με τον ερωτικό σύντροφο. Θέματα καριέρας είναι πιθανόν να βρεθούν στο προσκήνιο επίσης. Θέματα σχέσεων και συνεργασιών μπορούν να συζητηθούν τώρα και παλιές παρεξηγήσεις, εάν υπήρχαν, να λυθούν ή μια καλή επαγγελματική ευκαιρία ή πρόταση θα μπορούσε να παρουσιαστεί. Η επικοινωνία με τους ανθρώπους που συντροφεύεστε ή συνεργάζεστε γενικά βελτιώνετε καθώς και αυξάνετε. Για κάποιους το διάστημα αυτό θα μπορούσε να σημαίνει και μια συγκατοίκηση.

Το διάστημα 4-16 Μαρτίου θα υπάρξουν αυξημένες επικοινωνίες, μετακινήσεις, συζητήσεις, κοντινά ταξίδια με τον σύντροφο ή για επαγγελματικούς λόγους, επαφές με αδέλφια ή συγγενείς δευτέρου βαθμού. Προγραμματίστε μια οικογενειακή συγκέντρωση τις μέρες αυτές.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Πολλές μετακινήσεις, συναντήσεις, επικοινωνίες, τυχερές γνωριμίες ή και ένα ταξίδι στο εξωτερικό για διασκέδαση ή και για επαγγελματικούς λόγους είναι πιθανόν να έχουν πολλοί Αιγόκεροι το διάστημα αυτό που τους κάνει πιο ανοιχτούς σαν άτομα από ότι είναι συνήθως. Κάποιοι θα μπορούσαν να έχουν επικοινωνίες που να έχουν σχέση με κάποιο νομικό θέμα ή θα σκεφτούν να ξεκινήσουν μια νέα σπουδή. Όσοι Αιγόκεροι θα ήθελαν να βελτιώσουν την φυσική τους κατάσταση θα μπορούσαν να πάρουν την απόφαση αυτό το διάστημα.

Το διάστημα 4-16 Μαρτίου θέματα οικονομικά θα επανέλθουν στο προσκήνιο είτε θα απασχολήσουν την σκέψη σας για να βρείτε λύσεις σε κάποια θέματα. Όσοι ασχολούνται με εμπόριο, αυτό το διάστημα θα μπορούσαν να έχουν κάποιο κέρδος από αυτή την δραστηριότητα τους. Προσοχή όμως στην αυξημένη τάση πτητικότητας που θα νιώθετε σε σχέση με τους συντρόφους ή τα αποκτήματα σας.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ανασφάλεια με τα οικονομικά τους θα έχουν οι Υδροχόοι αυτό το διάστημα και γι’ αυτό θα πρέπει να δείξουν μεγάλη προσοχή ούτως ώστε να μην παρασυρθούν σε ρίσκα, τζόγο ή σπατάλες για διασκέδαση ή σε έξοδα για τον ερωτικό τους σύντροφο. Αρκετοί θα γίνουν πολύ κτητικοί και ζηλιάρηδες με τον σύντροφο τους και θα πρέπει να δώσουν προσοχή για να μην διασπάσουν την σχέση τους. Κάποιοι θα μπορούσαν να έχουν και επιστροφές ερωτικών συντρόφων από το παρελθόν για να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα,

Το διάστημα 4-16 Μαρτίου σκέψεις, συζητήσεις, επαφές που να αφορούν χρέη ή οφειλές ή οικονομικά μέσω τρίτων πηγών αλλά και θέματα παιδιών ή ερωτικών συντρόφων θα σας απασχολήσουν.  Αρκετοί πιθανώς να έχουν «επιστροφές» παλιών ερωτικών τους συντρόφων . Είναι όμως και ένα καλό διάστημα για να επανεξετάσετε και επαναξεκινήσετε κάτι δημιουργικό που είχατε αφήσει στην μέση ή να ασχοληθείτε ξανά με κάποιο χόμπι

ΙΧΘΥΕΣ

Ο Ερμής διελαύνει το δικό σας ζώδιο και σας κάνει περισσότερο επικοινωνιακούς, γοητευτικούς, ρομαντικούς, ευαίσθητους αλλά αυξάνει και την σύγχυση σας. Θα πρέπει να προσπαθήσετε να είστε πολύ συγκεντρωμένοι και σίγουροι ότι τα πράγματα είναι όπως τα αντιλαμβάνεστε. Θα είναι μια περίοδος με αυξημένες συζητήσεις και διάλογο με την οικογένεια και τους πολύ κοντινούς σας ανθρώπους. Επηρεάζονται όλοι οι βασικοί τομείς της ζωής σας γι’ αυτό χρειάζεται προσοχή. Αυτό είναι ένα διάστημα κατά το οποίο ο σύντροφος σας θα σας βλέπει ως ιδιαίτερα γοητευτικούς.

Το διάστημα 4-16 Μαρτίου θα έχετε πιο κλειστή διάθεση και την τάση να ξανασκέφτεστε και επανεξετάζετε θέματα σπιτίσια ή σχέσεων γενικότερα που μάλλον θα σας απασχολήσουν ή θα σας αγχώσουν. Από την άλλη θα μπορούσατε να εκμεταλλευτείτε αυτό το διάστημα για μια σύντομη φυγή με τον σύντροφο σας κάπου ήσυχα για ξεκούραση, χαλάρωση και για να γεμίσετε τις μπαταρίες σας.

Σημείωση:

Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι ένα άρθρο σαν αυτό δεν μπορεί να δώσει παρά μόνο γενικές προβλέψεις που αφορούν μια συγκεκριμένη πλανητική κίνηση και δείχνουν την γενική τάση/επιρροή που επικρατεί. Κάποιοι από εσάς ίσως νιώσετε ή δείτε ότι δεν ταυτίζεστε με την γενική πρόβλεψη και ότι άλλα συμβαίνον στην δική σας ζωή. Αυτό συνήθως συμβαίνει επειδή κάτι άλλο υπάρχει στον αστρολογικό σας χάρτη που σας επηρεάζει προσωπικά (διανύετε μια άλλη φάση) ή επηρεάζεστε περισσότερο από άλλες πλανητικές κινήσεις που συνυπάρχουν στον ουρανό.

Γι’ αυτό μια προσωπική συνεδρία είναι απαραίτητη για να μπορέσουμε να εξετάσουμε ένα αστρολογικό χάρτη σφαιρικά και όχι μεμονωμένα, και να απαντήσουμε με ακρίβεια σε συγκεκριμένα ερωτήματα.

Γράφει η αστρολόγος
Λευκή “Bianca” Καμένου

One Reply to “Ο Ερμής Ανάδρομος στους Ιχθύες 16 Φεβρουαριου – 10 Μαρτίου 2020”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: