Νέα Σελήνη στον Υδροχόο 24 Ιανουαρίου 2020

Ενώ ο Φεβρουάριος είναι ένας μήνας σαφώς καλύτερος από τον πιεστικό Ιανουάριο που λίγο πολύ μας επηρέασε όλους, το λιγότερο σε ψυχολογικό επίπεδο, και ενώ αναμέναμε να πάρουμε ανάσα, η ανατρεπτική, αντιδραστική αλλά και απελευθερωτική, ανανεωτική και εξυγιαντική Νέα Σελήνη στις 4°21’ του Υδροχόου υπόσχεται να φέρει ένα νέο κύκλο ανατρεπτικών, ξαφνικών μα και δραστικών αλλαγών ακόμα και σε ό,τι μέχρι σήμερα θεωρούσαμε ως σταθερά δικό μας, με αίτια ή χωρίς, που όμως θα έχει διάρκεια αφού γίνετε σε σταθερό ζώδιο.

Αθήνα 24 Ιανουαρίου 2020, 2340

Η Νέα Σελήνη κορυφώνετε στις 23:41 στις 24 Ιανουαρίου και είναι σε στενή όψη τετραγώνου με τον Ουρανό, που είναι παράλληλα και κυβερνήτης της Νέας Σελήνης αφού γίνετε στο ζώδιο της κυβέρνησης του, τον Υδροχόο. Ο Ουρανός βρίσκετε στον Ταύρο, σε αρνητική για την φύση του θέση αφού ο Ταύρος είναι ζώδιο που αγαπά και αναζητά την σταθερότητα. Η δύσκολη αυτή επιρροή θα επηρεάσει τον νέο κύκλο της Σελήνης που θα κρατήσει μέχρι τις 23 Φεβρουαρίου. Το γεγονός ότι η Νέα Σελήνη θα είναι σε όψη με τον κυβερνήτη της δείχνει ότι οι ανατροπές και αλλαγές που είτε θα επιδιώξουμε είτε θα έρθουν ξαφνικά θα μας κινητοποιήσουν μεν αλλά όλα γίνονται για κάτι καλύτερο  αφού τελικά θα απεγκλωβιστούμε από καταστάσεις στις οποίες ίσως νιώθουμε εγκλωβισμένοι.

Ο Υδροχόος είναι ένα ζώδιο το οποίο έχει να κάνει με δικτύωση, με μεγάλες ομάδες ομοϊδεατών, με ανθρωπιστικούς οργανισμούς, με επανάσταση, με αντίδραση, με απελευθέρωση, με ιδεαλισμό, με το διαφορετικό, με το μακρινό, με την τεχνολογία, με το νέο, το μοντέρνο. Αυτό σημαίνει ότι κοινωνικά και οικονομικά θέματα θα χαρακτηρίζουν αυτό το νέο φεγγάρι. Ξαφνικές καταστάσεις ή διασπάσεις μεγάλων διεθνών χρήματο-οικονομικών οργανισμών ή άλλων μεγάλων τοπικών ή διεθνών επιχειρήσεων που έχουν την δύναμη να επηρεάσουν οικονομίες αλλά και να προκαλέσουν έκπληξη, σοκ ή αναστάτωση, δεν αποκλείονται κατά την διάρκεια αυτού του μήνα. Μεγάλες διαδηλώσεις ή/και απεργίες επίσης θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα ή/και να επηρεάσουν οικονομίες. Προβλήματα ηλεκτροδότησης. Ακόμα και σεισμοί σε ορισμένες περίπτώσεις είναι πιθανοί.

Σε προσωπικό επίπεδο όλοι θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και να αναμένουμε το μη αναμενόμενο. Νευρικότητα, αστάθεια, αλλαγή αποφάσεων,  ξαφνικές αλλαγές και ανατροπές στον τομέα που η Νέα Σελήνη επηρεάζει στον προσωπικό χάρτη του καθενός από εμάς θα χαρακτηρίζουν αυτό το νέο φεγγάρι. Κάθε Νέα Σελήνη ευνοεί, αν όχι επιβάλλει, νέα ξεκινήματα και παρέχει ευκαιρίες προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι λοιπόν μια πολύ καλή περίοδος για να κλείσουμε, αλλάξουμε και απελευθερωθούμε από θέματα και καταστάσεις που μας καταπίεζαν. Τώρα μπορούμε να απεγκλωβιστούμε και να «σπάσουμε τα δεσμά».

Το νέο φεγγάρι θα δυσκολέψει περισσότερο τον σταθερό σταυρό, Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους γεννημένους 24-25-26 Ιανουαρίου, 24-25-26 Απριλίου, 27-28 Ιουλίου, 27-28-29 Οκτωβρίου και θα δώσει ώθηση στους Διδύμους 25-26 Μαΐου και Ζυγούς 27-28 Σεπτεμβρίου. Επηρεάζονται επίσης και όσοι έχουν πλανήτες στις 4 μοίρες των σταθερών (αρνητικά) ή αέρινων (θετικά) ζωδίων.

Ας δούμε πως το καινούριο φεγγάρι θα επηρεάσει το κάθε ζώδιο/ωροσκόπο ξεχωριστά.

ΚΡΙΟΣ

Η Νέα Σελήνη επηρεάζει τον τομέα των φιλικών σας σχέσεων αλλά και κάποιων ομάδων στις οποίες μπορεί να ανήκετε. Ανανέωση, ανακατατάξεις, νέες γνωριμίες, ευκαιρίες για δικτύωση ή αλλαγές και ανατροπές φιλιών που μέχρι σήμερα θεωρούσατε ως κεκτημένες και σταθεράς στην ζωή σας. Ο φιλικός σας κύκλος θα μπει στο μικροσκόπιο αυτή την περίοδο αφού κάποιες αποκαλύψεις ή εξελίξεις θα σας αναγκάσουν να δώσετε την προσοχή σας σε αυτό τον τομέα. Προσοχή και σε ξαφνικές οικονομικές ζημιές. Αποφύγετε να πάρετε σημαντικά οικονομικά ρίσκα το διάστημα αυτό, αφού υπάρχουν πολλές πιθανότητες τα πράγματα να μην πάνε καθόλου όπως τα περιμένετε. Από την άλλη, δεν είναι κακό να ρισκάρετε ένα μικρό έως ασήμαντο ποσό αφού για κάποιους ή όψη αυτή θα μπορούσε να φέρει ένα ξαφνικό κέρδος.

ΤΑΥΡΟΣ

Η Νέα Σελήνη στην κορυφή του αστρολογικού σας χάρτη δίνει ευκαιρίες αλλά και ξαφνικές, απρόσμενες και ανατρεπτικές αλλαγές στα σε θέματα που έχουν να κάνουν με την κοινωνική σας εικόνα, την καριέρα σας, τον κοινωνικό σας περίγυρο, το κοινωνικό σας στάτους, τους ανωτέρου σας, την φήμη σας αλλά ίσως και θέματα που αφορούν τους γονείς ή τα αδέλφια, ή και συγγενείς δευτέρου βαθμού. Είναι ένας καλός κύκλος για να προβληθείτε περισσότερο με νέους τρόπους και αυτό είναι κάτι που οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν πρέπει να αφήσουν ανεκμετάλλευτο. Αποφύγετε να είστε προκλητικοί.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Οι Δίδυμοι το νέο αυτό φεγγάρι μπορούν ή θα χρειαστεί να ασχοληθούν με νέα σημαντικά ξεκινήματα που αφορούν σπουδές, ταξίδια, το εξωτερικό, αλλά και νομικές υποθέσεις αφού κάποιες ανατροπές σε θέματα που αφορούν αυτούς τους τομείς είναι αναμενόμενες. Κάποιες οικονομικές συμφωνίες θα μπορούσαν να ανατραπούν ξαφνικά είτε να προκύψουν ξαφνικά το διάστημα αυτό. Αρκετοί Δίδυμοι ίσως νιώσουν αυξημένη εσωτερική ταραχή, νευρικότητα ή άγχος το διάστημα αυτό και ίσως δυσκολεύονται να κοιμηθούν καλά. Αρνητικές ή σοκαριστικές πληροφορίες που πολύ πιθανόν θα μάθουν, έχουν την δύναμη να αλλάξουν ακόμα και τα βαθύτερα πιστεύω ή την φιλοσοφία τους.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Οι Καρκίνοι πάντοτε επηρεάζονται από την κίνηση του φεγγαριού αφού η Σελήνη είναι ο κυβερνήτης του ζωδίου. Η Νέα Σελήνη επηρεάζει τους Καρκίνους περισσότερο σε ψυχολογικό επίπεδο αφού θα μπορούσαν να νιώσουν βαθιά ταραχή και νευρικότητα για μια εξέλιξη που να αφορά φιλικά τους πρόσωπα αλλά δεν τους επηρεάζει άμεσα. Ξαφνικές ανατροπές, μάλλον αρνητικές, και στα οικονομικά των συντρόφων τους ή στα οικονομικά τους μέσω τρίτων πηγών επίσης θεωρούνται πιθανές. Αποφύγετε προκλητικές συμπεριφορές αφού θα μπορούσαν να προκαλέσουν ξαφνικές διασπάσεις.

ΛΕΩΝ

Δύσκολη η Νέα Σελήνη για τους Λέοντες, ειδικά των γεννημένων 27-28 Ιουλίου. Η Νέα Σελήνη στο ακριβώς απέναντι από εσάς ζώδιο και στον τομέα του γάμου, των μακρόχρονων συνεργασιών αλλά και δικών, σε τετράγωνο με τον Ουρανό στην κορυφή του αστρολογικού σας χάρτη, είναι σίγουρο ότι θα φέρει ξαφνικές εξελίξεις, προκλήσεις, ανατροπές, αλλαγές και πιθανώς διασπάσεις σε γάμους και μακρόχρονες συνεργασίες που επηρεάζουν την κοινωνική σας εικόνα ή θα έχουν την ρίζα τους στους ανωτέρους σας, σε άτομα εξουσίας ή στον κοινωνικό σας περίγυρο. Κάτι ξαφνικό και ανατρεπτικό σε σχέση με συνεργασία, που θα μπορούσε να είναι και νέα συνεργασία, έχει την δύναμη να επηρεάσει ακόμα και το κοινωνικό σας στάτους ή την φήμη σας και είτε να σας ανεβάσει είτε να σας κατεβάσει. Κινηθείτε αργά και αποφύγετε παρορμητισμούς.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η συγκεκριμένη Νέα Σελήνη δεν θεωρείτε ιδιαίτερα αρνητική για τους Παρθένους αφού δίνει μιας πρώτης τάξεως ευκαρία για νέα ξεκινήματα που αφορούν την καθημερινότητα, την εργασία αλλά και υγεία τους. Μια πολύ καλή περίοδος για αλλαγή και ανανέωση της φιλοσοφίας τους σε σχέση με την καθημερινότητα εύκολα μπορεί να τους βοηθήσει να ξεκινήσουν ένα νέο πρόγραμμα διατροφής και γυμναστικής για να βελτιώσουν την φυσική αλλά και πνευματικής τους κατάστασης. Για άλλους ο κύκλος της Νέας Σελήνης θα μπορούσε να φέρει ξαφνικά επαγγελματικά ταξίδια ή κάποιες ξαφνικές ανατροπές και απότομες αλλαγές στον χώρο εργασίας.

ΖΥΓΟΣ

Και ο Ζυγός είναι από τα ζώδια που μάλλον ευνοούνται παρά δυσκολεύονται από την ανατρεπτική Νέα Σελήνη στον Υδροχόο. Νέοι έρωτες, νέα συναισθηματική αρχή, νέοι τρόποι διασκέδασης, νέα χόμπι, νέες ξαφνικές αγάπες για τους μόνους αλλά και νέα ξεκινήματα που να αφορούν τα παιδιά τους για τους μεγαλύτερους θα φέρει το καινούριο φεγγάρι. Ξαφνική έμπνευση και δημιουργικότητα. Η περίοδος αυτή είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να κλείσουν κάποιες ερωτικές υποθέσεις που έχουν κάνει τον κύκλο τους και να αντικατασταθούν με νέες που θα εμπεριέχουν το στοιχείο του ενθουσιασμού. Πείτε ναι σε ευκαρίες αλλά και σε νέους τρόπους διασκέδασης ειδικά αν είστε μόνοι.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Για τους Σκορπιούς, ειδικά τους γεννημένους 27-28-29 Οκτωβρίου, αυτή η Νέα Σελήνη αφορά θέματα σπιτίσια, οικογενειακά αλλά και γάμους και μακρόχρονες συνεργασίες. Νέα οικογενειακά δεδομένα. Νέες βάσεις. Μια απρόσμενη αλλαγή θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμα και σε αλλαγή κατοικίας ή επαναπροσδιορισμό των προσωπικών σας σχέσεων. Προσοχή σε καυγάδες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ξαφνική διάσπαση με τους ανθρώπους που είτε συντροφεύεστε είτε συνεργάζεστε. Από την άλλη ανατροπές και αλλαγές σε αυτούς τους τομείς έχουν την δύναμη να σας αναστατώσουν βαθιά και ταράξουν τον βαθύτερο ψυχισμό σας. Μια καλή λύση είναι να πάτε ένα ταξίδι στο εξωτερικό με τον σύντροφο σας και με αυτό τον τρόπο να ανανεώσετε την σχέση σας.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ευκαρίες για νέες επικοινωνίες, νέες γνωριμίες αλλά και πιθανά νέα τρεχάματα/μετακινήσεις που θα προέρχονται μέσα από τον χώρο εργασίας, υγείας και καθημερινών συνηθειών υπόσχεται η Νέα Σελήνη στους Τοξότες κατά τον νέο αυτό κύκλο. Νέα φιλοσοφία και νέος τρόπος σκέψης. ‘Όσοι Τοξότες ψάχνουν δουλειά θα μπορούσαν τώρα να έχουν μια ξαφνική εξέλιξη ή μια απρόσμενη ευκαιρία να παρουσιαστεί από το πουθενά. Από την άλλη όσοι ήδη εργάζονται να είναι προσεκτικοί αφού κάτι ξαφνικό θα μπορούσε να τους αναστατώσει, ταράξει ή αναγκάσει να κινητοποιηθούν είτε κυριολεκτικά είτε μέσω άλλων τρόπων επικοινωνίας. Ξαφνικά θέματα υγείας είναι πιθανόν να σας προβληματίσουν. Προσοχή και σε μεταφορικά μέσα ή υπολογιστές/κινητά αφού ξαφνικά προβλήματα θα μπορούσαν να παρουσιαστούν χωρίς ιδιαίτερο λόγο και αιτία.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ανατροπές, αλλαγές οικονομικών δεδομένων ή και απώλειες οικονομικών μέσω μιας ξαφνικής και απρόσμενης αλλαγής στα οικονομικά του συντρόφου τους ή τα οικονομικά τους μέσω τρίτων πηγών. Αυτός είναι ο βασικός τομέας που ή Νέα Σελήνη θα επηρεάσει τους Αιγόκερους. Αυτή είναι μια κατάλληλη περίοδος για να βρείτε νέους και μοντέρνους τρόπους για να βάλετε σε τάξη τα οικονομικά σας και χρέη που πιθανώς έχετε. Όσοι Αιγόκεροι είναι σε σχέση να είναι περισσότερο προσεκτικοί αφού πιθανόν να γίνετε περισσότερο κτητικοί και ζηλιάρηδες με τον/την σύντροφο σας ενώ κάποιοι άλλοι ίσως αποφασίσουν να τελειώσουν μια ερωτική τους σχέση. Ξαφνικά έξοδα σε σχέση με τα παιδιά τους θα μπορούσαν να έχουν οι μεγαλύτεροι ή όσοι έχουν παιδιά. Γενικά αποφύγετε οικονομικές σπατάλες την περίοδο αυτή.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Με την Νέα Σελήνη στο δικό τους ζώδιο οι Υδροχόοι, ειδικότερα οι γεννημένοι 24-25-26 Ιανουαρίου θα πρέπει να αναμένουν ανατροπές και αλλαγές κάθε μορφής και σε οποιονδήποτε τομέα. Είναι η περίοδος του χρόνου που οι Υδροχόοι πρέπει να ασχοληθούν με τις προσωπικές τους επιλογές, με επαναπροσδιορισμό αλλά και να θέσουν σε εφαρμογή νέα ξεκινήματα για πράγματα που θέλουν να κάνουν ή στόχους που έχουν. Η οικογένεια, το σπίτι και τα κοντινά άτομα ίσως αποτελέσουν την αιτία για αλλαγές και ανατροπές στην καθημερινότητα αλλά και σε γάμους και μακρόχρονες συνεργασίες. Οι Υδροχόοι γενικά να είναι συγκρατημένοι αφού ξαφνικές διασπάσεις και αναταραχές στο σπίτι και την οικογένεια τους ίσως είναι αναπόφευκτες. Ακόμα, ξαφνικά περιβλήματα σε σχέση με την ηλεκτροδότηση και τον ηλεκτρισμό πιθανώς θα προκύψουν.

ΙΧΘΥΣ

Περίοδος που οι πλείστοι Ιχθύες θα έχουν την φυσική τάση να κλείνονται περισσότερο στον εαυτό τους και στο «καβούκι» τους αλλά και να κλείσουν κύκλους. Ξαφνικές ειδήσεις, αποκαλύψεις και επικοινωνίες αλλά και ανατροπές σε θέματα καθημερινότητας έχουν την δύναμη να προκαλέσουν εσωτερική αναστάτωση στους ευαίσθητους Ιχθύες και να τους κάνουν περισσότερο αντιδραστικούς. Εκμεταλλευτείτε το διάστημα αυτό για εσωτερική ανασκόπηση, προγραμματισμό και προετοιμασία για αυτά που θέλετε να θέσετε σε εφαρμογή στο μέλλον. Παράλληλα νέοι έρωτες με άτομα ενδιαφέροντα που θα ενθουσιάσουν και αναστατώσουν θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν όσοι Ιχθύες είναι μόνοι και ενδιαφέρονται για κάτι τέτοιο, που όμως θα κρατηθούν μυστικοί για κάποιο λόγο στο παρών στάδιο, επίσης είναι κάτι που αρκετοί μόνοι Ιχθύες θα μπορούσαν να ζήσουν. Οι μεγαλύτεροι θα μπορούσαν να αναστατωθούν από μια ξαφνική εξέλιξη που να αφορά τα παιδιά, την εργασία ή υγεία τους. Προσοχή χρειάζεται στην οδήγηση, στις μετακινήσεις αλλά και στις επικοινωνίες αφού επικρατεί τάση γενικότερης βιασύνης, αντιδραστικότητας και προκλητικότητας.

Σημείωση:

Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι ένα άρθρο σαν αυτό δεν μπορεί να δώσει παρά μόνο γενικές προβλέψεις που αφορούν μια συγκεκριμένη πλανητική κίνηση και δείχνουν την γενική τάση/επιρροή που επικρατεί. Κάποιοι από εσάς ίσως νιώσετε ή δείτε ότι δεν ταυτίζεστε με την γενική πρόβλεψη και ότι άλλα συμβαίνον στην δική σας ζωή. Αυτό συνήθως συμβαίνει επειδή κάτι άλλο υπάρχει στον αστρολογικό σας χάρτη που σας επηρεάζει προσωπικά (διανύετε μια άλλη φάση) ή επηρεάζεστε περισσότερο από άλλες πλανητικές κινήσεις που συνυπάρχουν στον ουρανό.

Γι’ αυτό μια προσωπική συνεδρία είναι απαραίτητη για να μπορέσουμε να εξετάσουμε ένα αστρολογικό χάρτη σφαιρικά και όχι μεμονωμένα, και να απαντήσουμε με ακρίβεια σε συγκεκριμένα ερωτήματα.

Γράφει η αστρολόγος
Λευκή “Bianca” Καμένου

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: