Το ψυχογράφημα του Νίκου Μεταξά (Ορέστη) – Αστρολογική Ανάλυση Γενέθλιου Χάρτη ΜΕΡΟΣ Α’

Το ψυχογράφημα του «κατά συρροή» δολοφόνου “Ορέστη” μέσα από αστρολογική ανάλυση

Η πρωτοφανής υπόθεση του «κατά συρροή» δολοφόνου, που συγκλονίζει την Κύπρο και το παγκόσμιο γενικότερα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα υπόθεση από αστρολογικής άποψης. Μπορεί η αστρολογία να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που απασχολούν το μυαλό όλων μας αυτό το διάστημα και που δεν είναι άλλα από το πώς μπορεί ένα άνθρωπος να φτάσει σε σημείο να διαπράξει φοβερά εγκλήματα με απόλυτη ψυχραιμία και να λαμβάνει απόλαυση από αυτό. Η αστρολογία είναι ένα σημαντικότατο εργαλείο που παρέχει πολύτιμες πληροφορίες για τον χαρακτήρα και την ψυχοσύνθεση κάθε ατόμου. Η γνώση αυτή είναι μια από τις χρησιμότερες εφαρμογές της αστρολογίας.

Ας δούμε λοιπόν τι μπορεί να μας πει ο αστρολογικός χάρτης του Νίκου Μεταξά που γεννήθηκε στις 2/8/1984. ώρα άγνωστη. Η ανάλυση που ακολουθεί γίνετε βάσει ζωδίου και όχι ωροσκόπου αφού δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία και οι οίκοι που αναφέρονται είναι οι ηλιακοί.

Το 1984, χρονιά γέννησης του Νίκου Μεταξά, ήταν μια χρονιά αρκετά περίεργη και δύσκολη αφού ο Πλούτωνας μετά από παραμονή 13 χρόνων στον Ζυγό, πέρασε οριστικά στο ζώδιο του Σκορπιού, τον χώρο της κυβέρνησης του και άρα βρισκόταν σε πολύ δυνατή θέση. Όλη την χρονιά ο Πλούτωνας κινήθηκε από την 1η μέχρι την 5η μοίρα του Σκορπιού, με μια τελευταία αναδρομή που άγγιξε την 29η μοίρα του Ζυγού προτού μετακομίσει οριστικά στην νέα του θέση.  Ταυτόχρονα την ίδια χρονιά ο Άρης έμεινε συνολικά 7 μήνες στον Σκορπιό, κάτι που σίγουρα συμβαίνει σπάνια. Ο Άρης στον Σκορπιό είναι μεν δυνατός, εφόσον ήταν παλιός κυβερνήτης του ζωδίου, ταυτόχρονα μπορεί να γίνει και εξαιρετικά βίαιος.

Θέλησα να ξεκινήσω με την χρονιά γέννησης του Νίκου Μεταξά επειδή είναι μια χρονιά χαρακτηριστική βάσει αυτών των δεδομένων ακόμα και αν γνωρίζαμε μόνο την χρονιά γέννησης του.

Ο αστρολογικός του χάρτης με βάση το ζώδιο του είναι ο εξής:

Ο Νίκος Μεταξάς είναι ζώδιο Λέων με Ήλιο κυβερνήτη του πρώτου οίκου, δηλαδή του Εγώ Είμαι, στις 10 μοίρες του Λέοντα. Ο Ήλιος στον Λέοντα δείχνει άτομο με αυξημένο υπερεγώ. Άτομο που του αρέσει η προβολή και να βρίσκετε στο φως (πιθανώς και της δημοσιότητας). Ο Ήλιος είναι το επίκεντρο του ηλιακού συστήματος. Με τον Ήλιο στον χώρο κυβέρνησης του ο «Ορέστης» έχει αυξημένη αυτή την τάση. Θέλει να είναι το επίκεντρο, θέλει να τον θαυμάζουν. Θέλει να είναι ο καλύτερος σε ό,τι κάνει.

Ο Λέων είναι ζώδιο σταθερό της φωτιάς. Αυτό σημαίνει ότι η δράση του δεν είναι παρορμητική αλλά έχει σταθερότητα και διάρκεια. Δεν σβήνει εύκολα. Ο Ήλιος στον Λέων δίνει θάρρος, τόλμη, γενναιότητα, οργανωτικότητα, μεθοδικότητα, σταθερότητα, επίμονη. Δίνει μεγάλη περηφάνια.  Γενικά ο Λέων είναι ένα ζώδιο που του αρέσει να εντυπωσιάζει και να αποσπά τον θαυμασμό και την παραδοχή από τον κόσμο. Στην θετική του έκφραση η θέση αυτή του Ήλιου σημαίνει και εντιμότητα και γενναιοψυχία. Στην αρνητική του όμως σημαίνει αλαζονεία και ματαιοδοξία.

Ο Ήλιος εκφράζετε αρνητικά όταν κάνει δύσκολες όψεις.  Είναι κυβερνήτης του ωροσκοπίου του Μεταξά γι’αυτό παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στον αστρολογικό του χάρτη. Στον αστρολογικό του χάρτη ξεχωρίζει το τετράγωνο ακριβείας (0’01” συγκλίνουσα όψη) που κάνει ο Ήλιος με τον Κρόνο, η πολυαστρία και εμπεριεχόμενοι πλανήτες στον σημαντικότατο 4ο οίκο, και το αρνητικό τετράγωνο ακριβείας της Αφροδίτης με τον Άρη (0’37” αποκλίνουσα όψη) στον οίκο του σπιτιού, της οικογένειας αλλά και του βαθύτερου ψυχισμού. Η Αφροδίτη, κυβερνήτης 3ου και 10ουβρίσκετε στον 1ο οίκο και στον Λέοντα. Ο Άρης είναι κυβερνήτης 9ου, του οίκου που έχει να κάνει με το εξωτερικό αλλά και τον νόμο.

Για μένα αυτός ο συνδυασμός εξηγεί σε μεγάλο βαθμό την προσωπικότητα του.  

Ο Κρόνος είναι δύσκολος πλανήτης. Ψυχρός. Είναι  ο πλανήτης του περιορισμού και της στέρησης. Το τετράγωνο με τον Ήλιο δίνει ψυχρότητα συναισθημάτων, καταπίεση. Το άτομο δεν μπορεί ή δεν του επιτρέπετε να κάνει αυτό που θέλει. Δείχνει όμως και άτομο που μπορεί να ακολουθήσει διαταγές. Επίσης δείχνει ότι είναι ένα άτομο που δεν επιτρέπει στους άλλους να τον πλησιάσουν πολύ. Είναι σαν να περιβάλλετε από ένα γυαλί και δεν αφήνει κανένα να περάσει. Αυτή η όψη δείχνει ότι αν περάσει κάποιες καταστάσεις στις οποίες νιώθει ότι έχει ταπεινωθεί, τότε εύκολα μπορεί να μετατραπεί σε ένα «σαδιστικό» άτομο. Όταν νιώθει ότι δεν μπορεί να επιβληθεί τότε δημιουργούνται πολλά κόμπλεξ, ζήλια και δεσποτική συμπεριφορά. Ίσως το γεγονός ότι σαν στρατιωτικός έπρεπε να ακολουθεί διαταγές ανωτέρων του να του προκαλούσε συναισθήματα καταπίεσης. Υπάκουε μεν, να μην του άρεσε δε.

Η ανάγκη για εξουσία και κυριαρχία είναι βασικό χαρακτηριστικό του ζωδίου και φαίνετε ότι ο Μεταξάς αυτό ακριβώς λάμβανε μέσα από την εγκληματική συμπεριφορά του. Με αυτούς που αγαπά όμως (πχ τα παιδιά του) είναι προστατευτικός. Και αυτό επιβεβαιώνετε από το γεγονός ότι ο ίδιος ζήτησε από την αστυνομία να κατεβάσει το προφίλ του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να «προστατεύσει» κατά κάποιον τρόπο τα παιδιά του.

Ο Κρόνος είναι Κυβερνήτης 6ου και άρα αφορά την καθημερινότητα του και την υγεία του. Δείχνει καταπιεστική καθημερινότητα και μάλλον και χρόνιο πρόβλημα υγείας.

Η Αφροδίτη στον Λέων επίσης δείχνει να κάνει ακόμα πιο έντονη την διάθεση του Νίκου Μεταξά για προβολή (αλλά και την αγάπη του για την φωτογραφία και την ανάγκη του για προβολή του καλλιτεχνικού του έργου). Αυξάνει όμως και την ματαιοδοξία και δείχνει να είναι άτομο που λαμβάνει χαρά μέσω της προβολής και της τέχνης. Ο Άρης στον Σκορπιό είναι σε πολύ δυνατή θέση. Δείχνει άτομο που έχει «ψυχραιμία  χειρούργου». Ο Άρης είναι ο πλανήτης του πολέμου. Ο μαχητής. Είναι το οποιοδήποτε μορφής όπλο. Είναι η βία. Εχει «χέρι που δεν τρέμει στο μαχαίρι». Αν πιστεύει ότι δεν θα τον ανακαλύψουν, υπό τις κατάλληλες περιστάσεις/προϋποθέσεις θα μπορούσε ακόμα και να σκοτώσει, Ο Νίκος Μεταξάς μάλλον πίστευε ότι είχε σχεδιάσει το «τέλειο έγκλημα» και ότι δεν θα τον ανακάλυπταν.  Το αρνητικό τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Άρη (λόγω και των ζωδίων που βρίσκονται) δείχνει άτομο που «μισεί τις γυναίκες» ή που είναι βίαιος εναντίων γυναικών.  Αφού ο Άρης είναι κυβερνήτης 9ου (εξωτερικό/νόμος) και κάνει αρνητική όψη με την Αφροδίτη, αυτό φανερώνει βία ή μίσος ή εχθρότητα προς γυναίκες από το εξωτερικό και αυτό φέρνει προβλήματα με τον νόμο.  (Η Σελήνη, κυβερνήτης 12ου στον 3ο και στον Ζυγό, δείχνει ότι έβγαζε δικές του ενοχές ή και φοβίες επάνω σε άτομα με τα οποία δημιουργούσε κάποιου είδους γνωριμία ή/και σχέση)

Όταν ο Άρης βρίσκετε στον 4ο οίκο δείχνει δύσκολη ή βίαιη παιδική ηλικία. Δείχνει ένα «πολεμικό» σπίτι. Στην ακμή του οίκου βρίσκετε ο Πλούτωνας και εμπεριέχετε και ο Κρόνος και ο Άρης.  Με Πλούτωνα, Κρόνο και Άρη στον Σκορπιό και στον τομέα του βαθύτερου ψυχισμού, σίγουρα ο Νίκος Μεταξάς φαίνετε να έχει σοβαρά προβλήματα βαθύτερου ψυχισμού λόγω του ότι μεγάλωσε σε ένα δύσκολο περιβάλλον. Η οικογένεια και ο οικογενειακός χώρος έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση του χαρακτήρα του. Ο Πλούτωνας στον 4ο δείχνει μοιραίες καταστάσεις μέσα από τον οικογενειακό χώρο. Ο Κρόνος στον 4ο δείχνει προβλήματα μέσα από το σπίτι. Προβλήματα που έχουν την ρίζα τους στην οικογένεια. Ο Άρης στον 4ο δείχνει βία στο σπίτι. (Η Σελήνη στον 3ο  δείχνει ότι μπορεί να μεγάλωσε με παππού/γιαγιά ή με συγγενείς δευτέρου βαθμού ή ότι αυτοί έπαιξαν τον ρόλο της μητέρας)

Ο συνδυασμός των όψεων αυτών άνετα θα μπορούσε να οδήγησε σε δολοφονίες γυναικών μέσα στο σπίτι με πνιγμό. Ο Πλούτωνας στην ακμή 4ου δείχνει θάνατο/μοιραίες καταστάσεις μέσα στο σπίτι, το τετράγωνο Αφροδίτης στον 1ο με τον Άρη στον 4ο δείχνει ότι ο ίδιος διαπράττει τις δολοφονίες μέσα στο σπίτι του, ενώ ο Κρόνος δείχνει την μέθοδο που χρησιμοποιούσε, δηλαδή τον πνιγμό (την ασφυξία – στέρηση αναπνοής). Ταυτόχρονα ο 4ος οίκος είναι στον Σκορπιό, το ζώδιο που αντιπροσωπεύει τον θάνατο που έχει κυβερνήτη τον Πλούτωνα. Ο Πλούτωνας είναι στις 29’28” μοίρες του Ζυγού (κυβερνήτης Ζυγού η Αφροδίτη). Ο συνδυασμός Αφροδίτης και Πλούτωνα δείχνει άτομο με εμμονές καθώς και άτομο που αρνείται να δώσει και φοβάται να πάρει αγάπη.

Πέρα από αυτές τις δύσκολες όψεις που δείχνουν την πορεία του, ο αστρολογικό χάρτης του Νίκου Μεταξά δείχνει ξεκάθαρα άτομο με μυαλό που αγγίζει τα όρια της «διάνοιας» τολμώ να πω. Με Ερμή στην Παρθένο, σε θέση κυβέρνησης, άρα «λογικό» και αναλυτικό μυαλό σε τρίγωνο με τον Δια (2’52” αποκλίνουσα όψη) αλλά και σε τετράγωνο με τον Ουρανό (2’27” συγκλίνουσα όψη) δείχνει άτομο με τρομερή ευφυΐα, Το μυαλό είναι ανοιχτό αλλά σκέφτετε με εναλλακτικό τρόπο και κάπως απρόβλεπτο.  

Η όψη αυτή δείχνει επίσης και την προτίμηση του να επικοινωνεί μέσω διαδικτύου αλλά και τις γνώσεις και ενασχόληση του με την τεχνολογία — πχ τα εκπαιδευτικά βίντεο του που έφτιαχνε και ανέβαζε στο YouTube προσφέροντας επιμόρφωση για το δύσκολο πρόγραμμα Photoshop. Οι γνώστες του συγκεκριμένου προγράμματος είπαν ότι οι γνώσεις του σε σχέση με αυτό το πρόγραμμα και γενικότερα την επεξεργασία φωτογραφίας «αγγίζουν το τέλειο»!! Ο Ουρανός είναι και πλανήτης του αλτρουισμού. Η κίνηση αυτή δείχνει άτομο με αλτρουιστική διάθεση να βοηθήσει άλλους να αποκτήσουν γνώση.

Τα τετράγωνα δεν είναι θετική όψη. Το τετράγωνο Ερμή Ουρανού μπορεί να δώσει εξτρεμιστικές απόψεις ή να κάνει τον άνθρωπο να θέλει να επιβάλλει τις απόψεις του. Δείχνει επίσης έντονη επιθυμία για ανεξαρτησία. Το άτομο δεν συμβιβάζετε εύκολα.

Ο Ήλιος, που όπως είπαμε είναι κυβερνήτης του ωροσκοπίου, κάνει θετική όψη τριγώνου με τον Ουρανό που επίσης δείχνει αυξημένη ανάγκη για ανεξαρτησία, πρωτοπορία, αλλά και απρόβλεπτη/ανατρεπτική συμπεριφορά.  Ο Ουρανός είναι κυβερνήτη 7ου, που βρίσκετε στον 5ο. Ο Ουρανός στον 5ο εύκολα θα μπορούσε να δείχνει άτι προτιμά να κάνει ερωτικές γνωριμίες μέσω διαδικτύου (Ουρανός), κάτι που επιβεβαιώνετε και από την δράση του. Ο συνδυασμός αυτός δείχνει επίσης άτομο που ερωτεύεται ξαφνικά — αλλά του περνά το ίδιο ξαφνικά — και άνθρωπο που δυσκολεύετε να διατηρήσει τις προσωπικές του σχέσεις ή οι σχέσεις του διασπούνται.

Βάσει της ανάλυσης αυτής το συμπέρασμα μου είναι ότι ο Νίκος Μεταξάς είναι ένας πανέξυπνος άνθρωπος με πολυεπίπεδο μυαλό που σκέφτετε μπροστά. Είναι άνθρωπος ιδιόρρυθμος αλλά ταλαντούχος.  Οι αρνητικές όψεις του χάρτη του που του δημιουργούν το αυξημένο υπερεγώ και την ανάγκη να κυριαρχήσει να προβληθεί αλλά και να ξεχωρίσει από το σύνολο, σε συνδυασμό με το δύσκολο οικογενειακό περιβάλλον που φαίνετε να έζησε, λειτούργησαν επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο τις γενέθλιες προδιαγραφές του.

Η ανάλυση αυτή επικεντρώθηκε μόνο στο να μελετήσει τον χαρακτήρα και συμπεριφορά του Νίκου Μεταξά όπως φαίνετε μέσα από τις γενέθλιες προδιαγραφές.  Στο επόμενο μέρος θα αναλύσω πως οι εκλείψεις, οι πλανητικές διελεύσεις κατά τις κρίσιμες ημερομηνίες. αλλά και ο προοδευτικός χάρτης δείχνουν με ακρίβεια το πώς και πότε λειτούργησαν αυτές οι όψεις εκπληρώνοντας τις γενέθλιες προδιαγραφές.

Η ημερομηνία που τυχαία (?) ανακαλύφθηκε η πρώτη νεκρή στο Μιτσερό, 14/4/2019 δεν είναι καθόλου τυχαία. Την μέρα εκείνη ο Ήλιος βρισκόταν σε τρίγωνο με τον Δια και ο διελαύνων Άρης έκανε αντίθεση με τον γενέθλιο Ουρανό του Μεταξά. Στις 18 που συνελήφθηκε ο διελαύνων Ουρανός έκανε αντίθεση με τον γενέθλιο Πλούτωνα. Στις 22 Απριλίου ο Ήλιος έκανε για πρώτη φόρα σύνοδο με τον Ουρανό που πρόσφατα πέρασε στην νέα του θέση στο ζώδιο του Ταύρου, και ήρθαν σε όψη αντίθεσης με τον γενέθλιο Πλούτωνα του Μεταξά ανεβάζοντας στην επιφάνεια και φέρνοντας στο φως ένα πτώμα που οδήγησε σε καταιγισμό αποκαλύψεων για την δράση του.

To be continued….

Γράφει η αστρολόγος
Λευκή “Bianca” Καμένο
υ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: