Τα Άστρα Σήμερα – 19-21 Απριλίου 2019

Ένα σημαντικό τριήμερο έχουμε μπροστά μας αφού περιλαμβάνει τρία πλανητικά γεγονότα; την σημερινή Πανσέληνο και τα περάσματα του Ήλιου και Αφροδίτης στα ζώδια του Ταύρου και Κριού αντίστοιχα. Κύριες όψεις δεν υπάρχουν αλλά η θέση της Σελήνης, τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή αργά το απόγευμα, δεν βοηθά και πολύ τις διαθέσεις μας.

Ανατολή Ηλίου 06:43, Αθήνα

Λίγο μετά την αντίθεση της με τον Ήλιο στην τελευταία μοίρα του Ζυγού στις 14:12, η Σελήνη θα περάσει στο ζώδιο του Σκορπιού, μια θέση που δεν ταιριάζει στην φύση της και αυτό αυξάνει την εσωτερική μας ένταση. Τα συναισθήματα γίνονται πιο έντονα και έχουν βάθος. Ίσως αντιληφθούμε ότι γινόμαστε περισσότερο καχύποπτοι με τους άλλους. Έχουμε όμως και δυνατότερο «ένστικτο».

Το θετικό είναι ότι από τον Σκορπιό η Σελήνη θα κάνει μόνο μια αρνητική όψη, μια αντίθεση με τον Ουρανό στις 19:35, που έχει όμως την δύναμη να ταράξει και αναστατώσει μέσω ενός ξαφνικού γεγονότος ή μιας ανατροπής, ενώ το αυριανό τρίγωνο με τον Ποσειδώνα χαρίζει έμπνευση και φαντασία και μπορεί να καθησυχάσει για λίγο την εσωτερική μας ένταση. Το μεγαλύτερο μέρος της Κυριακής η Σελήνη θα είναι κενή πορείας μέχρι το πέρασμα της στο αισιόδοξο ζώδιο του Τοξότη γι’ αυτό είναι καλό να την εκμεταλλευτούμε για να ξεκουραστούμε και χαλαρώσουμε.  Η αντίθεση επηρεάζει περισσότερο τους σταθερούς Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους 22-23 Ιανουαρίου, 23-24 Απριλίου 24-25 Ιουλίου και 25-26 Οκτωβρίου, γι’αυτό δείξτε προσοχή. Το τρίγωνο επηρεάζει θετικά τους Καρκίνους, Σκορπιούς, Ιχθείς γεννημένους 8-9 Μαρτίου, 10-11 Ιουλίου, 10-11 Νοεμβρίου.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τι σημαίνει Σελήνη Κενή Πορείας

Η επιρροή της Πανσελήνου, που στην ουσία είναι μια αντίθεση μεταξύ του Ήλιου και της Σελήνης, δεν έχει μεγάλη διάρκεια παρά μόνο 2-3 ημερών. Μια όψη αντίθεσης πάντοτε εμπεριέχει το στοιχείο της πίεσης και της σύγκρουσης. Γι’αυτό σε περιόδους πανσελήνου πάντοτε υπάρχει το φαινόμενο των αυξημένων νεύρων και οι καυγάδες ξεσπούν εύκολα. Είναι η σύγκρουση του αρσενικού (Ήλιος) με το θηλυκό (Σελήνη). Η ένταση κορυφώνετε κατά την Πανσέληνο και μετά αρχίζει να σπάζει. Η Πανσέληνος φέρνει στο φως γεγονότα. «Φωτίζει» δηλαδή καταστάσεις ούτως ώστε να δούμε τι δεν λειτούργει σωστά και να το αλλάξουμε. Η Πανσέληνος αυτή γίνετε στον άξονα τον διαπροσωπικών σχέσεων (δηλαδή των άξονα των προσωπικών μας σχέσεων και συνεργασιών μας με τους άλλους) και επηρεάζει περισσότερο τους παρορμητικούς Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς, και Αιγόκερους γεννημένους την τελευταία μέρα του ζωδίου αλλά και όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες σε αυτές τις θέσεις.

Το Σάββατο στις 11:56 ο Ήλιος περνά στο ζώδιο του Ταύρου μέχρι τις 21 Μαΐου. Από εδώ ο Ήλιος μας θέλει πρακτικούς, προσγειωμένους, σταθερούς.  Θέλει να δώσουμε περισσότερη σημασία στις σταθερές μας αξίες (υλικές και μη) γι’ αυτό προτιμούμε να κινούμαστε αργά για να είμαστε σίγουροι για τις αποφάσεις μας και να μην κάνουμε λάθος. Η διέλευση του Ήλιου από τον Ταύρο ευνοεί τα ζώδια της γης, Ταύρους, Παρθένους, Αιγόκερους.

Το βράδυ της ίδιας μέρας στις 19:11, η Αφροδίτη περνά στο ζώδιο του Κριού. Μια θέση που θα την κάνει πολύ ερωτική, ανυπόμονη, αυθόρμητη, δυναμική και μαχητική. Η διέλευση της Αφροδίτης από τον Κριό, που θα κρατήσει μέχρι τις 15 Μαΐου, θα αναλυθεί σε ξεχωριστό άρθρο.

Προτείνω λοιπόν το τριήμερο αυτό να αποφύγετε όσο μπορείτε να βρεθείτε σε καταστάσεις που μπορεί να προκαλέσουν εντάσεις και καυγάδες. Εκμεταλλευτείτε το θετικό κλίμα της αυριανής βραδιάς για να χαλαρώσετε και να διασκεδάσετε, ίσως να δείτε μια ταινία ή μια παράσταση. Περάστε την Κυριακή χαλαρά και με ξεκούραση όσοι μπορείτε.

Οι γεννημένοι 18-20 Μαρτίου, 14 Απριλίου, 21-23 Ιουλίου, 17 Αυγούστου, 22-24 Νοέμβριου, 16 Δεκεμβρίου (ανεξαρτήτως χρονιάς) θα μπορούσαν σήμερα να έχουν ένα κέρδος ή μια ευκαιρία οποιασδήποτε μορφής ενώ οι γεννημένοι 22-23 Ιανουαρίου, 23-24 Απριλίου 24-25 Ιουλίου και 25-26 Οκτωβρίου να είναι πάντα προσεκτικοί σε ό,τι κάνουν αφού αντιμετωπίζουν την διέλευση του Ουρανού αυτό το διάστημα.

Πατήστε εδώ για να συμβουλευτείτε τις πιο ευνοϊκές ώρες για όλα αυτά που θέλετε να κάνετε και να οργανώσετε το πρόγραμμα σας ανάλογα.

Σημείωση: Αυτή είναι μια γενική ημερήσια ανάλυση των τάσεων που χαρακτηρίζουν την μέρα. Αυτό σημαίνει ότι άλλους τους επηρεάζουν περισσότερο και άλλους λιγότερο (ακόμα και αν αναφέρνετε η ημερομηνία σας) ανάλογα με το τι συμβαίνει στον προσωπικό αστρολογικό χάρτη καθ’ ενός από εμάς. Για πιο συγκεκριμένες αναλύσεις και ακρίβεια θα πρέπει να εξεταστεί ο προσωπικός αστρολογικός χάρτης στο σύνολο του και όχι μεμονωμένα.

Καλό Σαββατοκύριακο!

Γράφει η αστρολόγος
Λευκή “Bianca” Καμένο
υ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: