10 Απριλίου 2019

Μια γεμάτη μέρα από αστρολογικής άποψης η σημερινή με 5 όψεις της Σελήνης, 2 κύριες όψεις (Αφροδίτη σύνοδο με Ποσειδώνα και Ήλιο τετράγωνο με Κρόνο) τον Δια σε στάση για να ξεκινήσει την φαινομενικά ανάδρομη πορεία του, και με την Σελήνη κενή πορείας να κλείνει την μέρα! Δεν είναι και λίγα! Μια σημαντική μέρα η σημερινή λοιπόν αλλά όχι αρνητική αν είμαστε κάπως προετοιμασμένοι και λίγο «ψυλλιασμένοι».


06:56 Ανατολή Ηλιου Αθήνα, 10/4/2019

Η σελήνη συνεχίζει την πορεία της στο αέρινο και επικοινωνιακό ζώδιο των Διδύμων ενισχύοντας την διάθεση για μετακίνηση και επικοινωνία. Στις 07;51 η Σελήνη κάνει όψη τετραγώνου με την Αφροδίτη και στις 07:58 όψη τετραγώνου με τον Ποσειδώνα. Ένα όχι τόσο σημαντικό εξάγωνο με τον Ήλιο στις 13:06, τετράγωνο με τον Ερμή στις 17:43, αντίθεση με τον Δια στις 20:22. Μετά θα βρίσκετε κενή πορείας μέχρι τις 06:31 αύριο το πρωί που θα περάσει στο ζώδιο της κυβέρνησης της τον Καρκίνο. Οι όψεις της Σελήνης δείχνουν οτι ο ψυχισμός και οι διαθέσεις μας θα είναι ευμετάβλητες και κάποια σχέδια μας σήμερα μπορούν να ανατραπούν ή να μην τρέξουν ακριβώς όπως τα προγραμματίσαμε αλλά μάλλον αυτό θα προκύψει λόγω πολλών επιλογών που πιθανώς να έχουμε και της ανάγκης που θα νιώθουμε να τα προλάβουμε όλα.         

Η Αφροδίτη συναντά τον Ποσειδώνα σε σύνοδο στις 09:13, η πρώτη κύρια όψη της μέρας, και ο Ήλιος τετραγωνίζει τον Κρόνο στις 11:47. Η Αφροδίτη σε θέση έξαρσης στους Ιχθύες συναντά τον Ποσειδώνα (που θεωρείτε η ανώτερη οκτάβα της Αφροδίτης) στον χώρο της κυβέρνησης του. Είναι μια όψη εξαιρετική για ό,τι έχει να κάνει με έμπνευση, φαντασία, καλλιτεχνικότητα, τέχνη.  Ταυτόχρονα η συνάντηση αυτή μας κάνει ευαίσθητους και ρομαντικούς. Μας γεμίζει με συναισθήματα καλοσύνης, συμπόνιας, συμπάθεια για όσους υποφέρουν. Εξιδανικεύουμε καταστάσεις. Θέλουμε να ζήσουμε το «παραμύθι» ή νομίζουμε ότι το ζούμε. Προσοχή όμως επειδή η τάση μας αυτή να φοράμε «ροζ γυαλιά» μας κάνει επιρρεπής σε εξαπατήσεις ή/και σε απογοητεύσεις. Για κάποιους η όψη αυτή θα μπορούσε να φέρει ένα κέρδος σήμερα, οικονομικό ή αισθηματικό. Επηρεάζει περισσότερο τους 8 Μαρτίου, 8 Ιουνίου, 10 Ιουλίου, 10 Σεπτεμβρίου, 10 Νοεμβρίου, 9 Δεκεμβρίου,

Το τετράγωνο του Ήλιου με τον Κρόνο είναι μεν μια θεωρητικά δύσκολη όψη αφού φέρνει υποχρεώσεις, ευθύνες, προβλήματα, διλήμματα, δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να παρθούν, στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως λειτουργά μάλλον θετικά αφού ο Ήλιος βρίσκετε σε θέση έξαρσης στον Κριό και ο Κρόνος στον χώρο της κυβέρνησης του επιδρώντας σαν ένα υγιές φρένο ή χαλινάρι στην υπερβολική παρορμητικότητα του Ήλιου από αυτή την θέση συγκρατώντας τον. Λόγω της φύσης των πλανητών κάποιοι θα μπορούσαν να νιώσουν μελαγχολία, αυξημένη απαισιοδοξία και συναισθηματικές πιέσεις. Επηρεάζονται κυρίως οι γεννημένοι 11-12 Ιανουαρίου, 10-11 Απριλίου, 13-14 Ιουλίου, 14-15 Οκτωβρίου. Σταθεροποιεί συναισθηματικά τους 11-12 Μαΐου, 13-14 Σεπτεμβρίου.  

Ο Δίας βρίσκετε σε στάση και στις 20:01 ξεκινά με αργό ρυθμό την φαινομενικά ανάδρομη πορεία του που θα κρατήσει μέχρι τις 11 Αυγούστου. Η στάση του Δια φέρνει μια διάθεση νοσταλγίας και ιδεαλισμού. Η σκέψη στρέφετε στο παρελθόν. Όταν ο Δίας είναι ανάδρομος μας δίνετε η ευκαιρία — αλλά έχουμε και την τάση — να επαναξιολογήσουμε τους στόχους μας σε θέματα που έχουν να κάνουν με τον οίκο που κυβερνά ο Δίας στον προσωπικό αστρολογικό μας χάρτη. Ξαναθέτουμε στο μικροσκόπιο θέματα τα οποία νομίζαμε ότι ήδη γνωρίζουμε και αναπτύσσουμε μια νέα οπτική σε σχέση με γεγονότα αλλά και πιστεύω/πεποιθήσεις μας. Ο ενθουσιασμός μειώνετε αφού συνειδητοποιούμε κάποιες πραγματικότητες. Κάποια θέματα δεν τρέχουν τόσο γρήγορα τώρα ή υποχρεωνόμαστε να «κόψουμε ταχύτητα».

Προτείνω λοιπόν να εκμεταλλευτείτε την σημερινή μέρα για να τρέξετε  υποθέσεις που έχουν να κάνουν με μετακίνηση και επικοινωνία όπως συναντήσεις, τηλεφωνήματα, συζητήσεις, e-mailς και άλλες τέτοιου είδους δραστηριότητες. Δείξτε προσοχή στα σημεία που αναφέραμε, κυρίως όσοι επηρεάζονται. Από τις 20:22 που η Σελήνη θα βρίσκετε κενή πορείας το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να ασχοληθείτε με ό,τι σας χαλαρώνει, να απολαύσετε μια ταινία, να συναντηθείτε με φίλους σε ένα χάλαρο περιβάλλον.

Οι γεννημένοι 7-8  Μαρτίου, 14 Απριλίου, 7 Ιουλίου, 10 και 17 Αυγούστου,  7 και 13 Νοεμβρίου, 10 και 16 Δεκεμβρίου (ανεξαρτήτως χρονιάς) θα μπορούσαν σήμερα να έχουν ένα κέρδος ή μια ευκαιρία οποιασδήποτε μορφής. Οι γεννημένοι 21-22 Ιανουαρίου, 22-23 Απριλίου, 25 Ιουλίου, και 25-26 Οκτωβρίου να είναι πάντα προσεκτικοί σε ό,τι κάνουν αφού αντιμετωπίζουν την διέλευση του Ουρανού αυτό το διάστημα.

Πατήστε εδώ για να συμβουλευτείτε τις πιο ευνοϊκές ώρες για όλα αυτά που θέλετε να κάνετε και να οργανώσετε το πρόγραμμα σας ανάλογα.

Σημείωση: Αυτή είναι μια γενική ημερήσια ανάλυση των τάσεων που χαρακτηρίζουν την μέρα. Αυτό σημαίνει ότι άλλους τους επηρεάζουν περισσότερο και άλλους λιγότερο (ακόμα και αν αναφέρνετε η ημερομηνία σας) ανάλογα με το τι συμβαίνει στον προσωπικό αστρολογικό χάρτη καθ’ ενός από εμάς. Για πιο συγκεκριμένες αναλύσεις και ακρίβεια θα πρέπει να εξεταστεί ο προσωπικός αστρολογικός χάρτης στο σύνολο του και όχι μεμονωμένα.

Γράφει η αστρολόγος
Λευκή “Bianca” Καμένο
υ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: