Captain Ελένη?

Μιά πρακτική εφαρμογή της αστρολογίας

Με αφορμή ένα άρθρο που διάβασα πρόσφατα το οποίο κοροϊδεύε την Κα Ελένη Θεοχάρους για κάποιες δηλώσεις που είχε κάνει σε μια συνέντευξη της, μου γεννήθηκε η περιέργεια να εξετάσω τον αστρολογικό της χάρτη για να συμπεράνω κατά πόσο η Κα Θεοχάρους είπε αλήθεια ή κατά πόσο έχει δίκιο ο επικριτικός αρθρογράφος και με αυτό τον τρόπο να δείξω και την πρακτική εφαρμογή της αστρολογίας.

Η Κα Θεοχάρους είπε πρόσφατα ότι κάποτε είχε πιλοτάρει μικρό αεροσκάφος χωρίς επίσημη άδεια και ο αρθρογράφος την κατηγόρησε με ειρωνικό ύφος ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ισχύει κάτι τέτοιο και ούτε λίγο ούτε πολύ την ότι λέει ψέματα ή υπερβάλλει.

Διαβάστε το αρθρο εδώ

Η Κα Θεοχάρους είναι γεννημένη 24/6/1953, ώρα γέννησης άγνωστη. Η ανάλυση που ακολουθεί γίνετε βάσει ζωδίου και όχι ωροσκόπου αφού δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία και οι οίκοι που αναφέρονται είναι οι ηλιακοί.

 Ο αστρολογικός της χάρτης με βάση το ζώδιο της είναι ο εξής:

Η Κα Θεοχάρους είναι ζώδιο Καρκίνος και ο ήλιος βρίσκετε στις αρχικές μοίρες του ζωδίου. Με τέσσερις πλανήτες στον πρώτο οίκο και δη Άρη (σε σύνοδο με τον Ήλιο), Ουρανό και Ερμή, δείχνει να είναι άτομο με βαθιές συναισθηματικές μνήμες αλλά ταυτόχρονα παρά πολύ δυναμικό, ιδιόρρυθμο, έξυπνο, δραστήριο, με όραμα. Βλέπει μπροστά από την εποχή πού ζει.

Αν και ο Καρκίνος είναι ένα ζώδιο με ευαισθησίες που η προτεραιότητα του είναι η προστασία της οικογένειας και τα μητρικά ένστικτα, η παρουσία τεσσάρων πλανητών αλλάζει κατά πολύ τα δεδομένα και την κάνει πολύ πιο δυναμική και ιδιόρρυθμη απ’ ότι θα ήταν αν ήταν ένας απλός Καρκίνος (ζώδιο). Η σύνοδος Ήλιου Άρη, αλλά και ο παρορμητισμός του Καρκίνου ως παρορμητικό ζώδιο, αυξάνουν την διάθεση για δράση, το θάρρος, την τόλμη, την αποφασιστικότητα, αλλά και την παρορμητικότητα. Υπάρχει διάθεση για ρίσκο και πρωτοβουλίες. Ίσως όμως δίνουν και αυξημένη νευρικότητα και ένταση. (Ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης στην ακμή του Ογδόου στον Υδροχόο επίσης υποδηλώνει διάθεση για ρίσκο)

Ο Ήλιος και ο Άρης αντιπροσωπεύουν την αρσενική αρχή. Σε ένα γυναικείο ωροσκόπιο δεν είναι τόσο θετικά αφού τονίζουν αρσενικά χαρακτηριστικά και προσθέτουν δυναμισμό κάπως ασύμβατο με την θηλυκότητα.

Ο Ουρανός στον ίδιο οίκο δίνει τάσεις εκκεντρισμού, ιδιορρυθμίας αλλά και γρήγορης προσαρμοστικότητας σε νέες καταστάσεις. Επίσης δίνει αλτρουισμό και ανθρωπιστικές διαθέσεις. Είναι κυβερνήτης ογδόου γι’αυτό και δίνει πάθος και ένταση. Το ένστικτο είναι δυνατό.

Η παρουσία και του Ερμή, του πλανήτη της επικοινωνίας αλλά και κυβερνήτη του τρίτου οίκου στον τονισμένο πρώτο οίκο, δείχνει αρκετή ανάγκη για έκφραση, ευγλωττία και μυαλό που είναι κοφτερό και σκέφτετε γρήγορα. Μερικές φορές τόσο γρήγορα που η γλώσσα να προτρέχει του νου και να μιλά ή να κινείτε παρορμητικά, χωρίς να σκεφτεί. Ο Ερμής στον Καρκίνο δείχνει άτομο που εκφράζετε συναισθηματικά και ο λόγος του δεν είναι άχρωμος. Είναι στον πρώτο οίκο, όπου υπάρχει πολυαστρία, και αυτό δίνει στον λόγο βαθιά χροιά και ένταση. Τον κάνει να ακούγετε. Η αντίληψη είναι και αυτή γρήγορη και αναπτυγμένη λόγω και της παρουσίας του Ουρανού. Οι καλύτεροι οδηγοί στον κόσμο έχουν Ερμή στον Καρκίνο αφού έχουν πολύ καλή αντίληψη του χώρου και ενσωματώνονται στον χώρο που βρίσκονται.

Η σελήνη που είναι κυβερνήτης του ζωδίου της βρίσκετε στον Σκορπιό και στον πέμπτο οίκο. Εκτός από τον ψυχισμό και τον συναισθηματικό κόσμο, η σελήνη είναι και η πατρίδα. Αυτή η θέση δείχνει έντονη, παθιασμένη και βαθιά αγάπη για την πατρίδα αλλά και έντονη δραστηριότητα σε αυτό τον τομέα συνήθως μέσα από δύσκολες καταστάσεις/τεταμένες καταστάσεις. Η σελήνη βρίσκετε σε τρίγωνο με τον Ουρανό στον πρώτο οίκο, ενισχύοντας τον αλτρουισμό και ανθρωπιστικές τάσεις της. Οι τάσεις αυτές υποδηλώνονται και από την θέση της Αφροδίτης που επίσης δείχνει αλτρουισμό και ανθρωπισμό. Η μακρόχρονη ανθρωπιστική/φιλανθρωπική της δράση και συμμετοχή σε μεγάλες ομάδες και οργανώσεις επιβεβαιώνει την γενέθλια προδιαγραφή της.

Η Αφροδίτη βρίσκετε στον Ταύρο και στον Ενδέκατο Οίκο. Κυβερνήτης του Ενδεκάτου Οίκου είναι ο Ουρανός. Ο Ουρανός σχετίζετε άμεσα με πιλότους και αεροπλάνα. Η Αφροδίτη στον ενδέκατο δείχνει αγάπη για την πολύ γρήγορη ταχύτητα και τα αεροπλάνα. Κάνει πολύ κοντινή όψη εξαγώνου με τον Ουρανό στον πρώτο, κάτι που δείχνει ότι έχει τις ικανότητες αλλά και την αγάπη για να ασχοληθεί με κάτι τέτοιο.

Και τέλος και το τρίγωνο της Σελήνης (κυβερνήτη) με τον Ουρανό (πλανήτης και των πιλότων), αν και κάπως ανοιχτό, επίσης δείχνει ότι κάλλιστα η Κα Θεοχάρους θα μπορούσε να έχει πιλοτάρει αεροπλάνο γιατί ο αστρολογικός της χάρτης δείχνει ότι έχει τις ικανότητες για κάτι τέτοιο και είναι άτομο με πρωτοποριακό μυαλό.

Αυτή είναι μια σύντομη ανάλυση του γενέθλιου χάρτη η οποία εξέτασε ένα συγκεκριμένο θέμα. Κάποια σημεία ίσως δεν σχετίζονται άμεσα άλλα έχουν μεγάλη δυναμική στον χάρτη αυτό και θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούν.

Η αυτογνωσία και ανάλυση προδιαγραφών είναι από τις σημαντικότερες εφαρμογές της αστρολογίας αφού μας δίνει πληροφορίες για τις δυνατότητες αλλά και αδυναμίες μας που μπορούν να αξιοποιηθούν πρακτικά. Γι’αυτό μια ολοκληρωμένη εξέταση του αστρολογικού χάρτη είναι παρά πολύ χρήσιμη!

#ΕλενηΘεοχαρους #Ευρωβουλευτης #EleniTheocharous #EuroparliamentMP

Γράφει η αστρολόγος
Λευκή “Bianca” Καμένο
υ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: