Νέα Σελήνη στον Κριό 5/4/2019


Ο κύκλος της ιδιόρρυθμης νέας σελήνης στους Ιχθύες που ζήσαμε από τις 6 Μαρτίου ολοκληρώνετε και μια νέα σελήνη και ένας νέος κύκλος ξεκινά στις 5 Απριλίου και ώρα 11:50 Ελλάδας που το νέο φεγγάρι θα γεννηθεί στις 15°16’ του Κριού, του πρώτου ζωδίου του ζωδιακού κύκλου και του ζωδίου που σηματοδοτεί το ξεκίνημα της νέας αστρολογικής χρονιάς. Μια σημαντική νέα σελήνη αφού είναι και η πρώτη της νέας αστρολογικής χρονιάς που μόλις ξεκίνησε!

Ο Ήλιος στον Κριό, δυνατός, σε έξαρση. Παρορμητικός. Φλογερός. Γεμάτος ενέργεια και μεγάλη αυτοπεποίθηση, με διάθεση να ρισκάρει. Ανυπόμονος. Μας παροτρύνει να πάρουμε πρωτοβουλίες και να ξεκινήσουμε καταστάσεις. “Δεν κρατιόμαστε”. Πολλές φορές όμως η συμπεριφορά μας γίνετε εγωιστική/εριστική αφού μας ενδιαφέρει μόνο το τι θέλουμε εμείς και δεν διστάζουμε να το απαιτήσουμε ακόμα και να το διεκδικήσουμε “μαχητικά”.

Η σελήνη ξεκινά την πορεία της από κακή για την φύση της θέση. Το τετράγωνο της όμως με τον Κρόνο που ακολουθεί μάλλον επιδρά βοηθητικά αφού συγκρατεί την αυξημένη της παρόρμηση. Αν συγκεντρωθούμε στον τομέα που μας ζητά αυτή η νέα σελήνη, και κινηθούμε πρακτικά, οργανωμένα, υπομονετικά, αν “αφιερωθούμε” σε αυτό το νέο ξεκίνημα, οι κόποι μας θα μπορούν να αποδώσουν μακροπρόθεσμα. Γι ‘αυτό καλό είναι να αποφύγουμε σπασμωδικές κινήσεις λόγω ανυπομονησίας και εγωισμού αφού μόνο προβλήματα θα φέρουν.

Επηρεάζονται οι παρορμητικοί Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί, Αιγόκεροι, τα ζώδια της φωτιάς Λέοντες και Τοξότες, αλλά και όσοι έχουν προσωπικούς πλανήτες στις 15-16 μοίρες αυτών των ζωδίων. Περισσότερη προσοχή οι γεννημένοι 8 Ιουλίου, 9 Οκτωβρίου, και 6 Ιανουαρίου, Πιο ευνοημένοι στα νέα ξεκινήματα οι 5 Απριλίου, αν και θα πρέπει να επιδείξουν προσοχή στην αυξημένη παρορμητικότητα και νευρικότητα που θα έχουν αυτό το διάστημα, οι 8 Αυγούστου και 8 Δεκεμβρίου.

Ας δούμε σε ποιο τομέα μπορεί να κάνει ένα νέο ξεκίνημα ο καθ’ ένας από εμάς ανάλογα με το ζώδιο/ωροσκόπο του.

ΚΡΙΟΣ

Η πιο σημαντική Νέα Σελήνη της χρονιάς για εσάς αφού γίνετε στο δικό σας ζώδιο και σας αφορά άμεσα, σας καλεί να δράσετε σαν … Κριοί, δηλαδή να χρησιμοποιήσετε όλα σας τα θετικά χαρακτηριστικά, να δείξετε θάρρος, τόλμη, αποφασιστικότητα, να πάρετε πρωτοβουλίες και να αναλάβετε δράση βασιζόμενη στις δικές σας δυνάμεις. Είναι ένας κύκλος κατά τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αυξημένη σας ενέργεια και αυτοπεποίθηση με θετικό τρόπο για να τρέξετε με επιτυχία αλλαγές/ξεκινήματα που θέλετε να κάνετε στους σημαντικούς τομείς της ζωής σας, σπίτι, καριέρα, οικογένεια — ή ακόμα και σε ό,τι έχει να κάνει με την εμφάνιση σας — γι’αυτό εκμεταλλευτείτε. Συγκρατήστε την αυξημένη παρορμητικότητα και νευρικότητα για να αποφύγετε προβλήματα.

ΤΑΥΡΟΣ

Οι Ταύροι δεν επηρεάζονται αρνητικά από αυτή την νέα σελήνη που λειτουργεί περισσότερο σε συναισθηματικό επίπεδο αλλά και τους κάνει και περισσότερο διαισθητικούς. Επίσης είναι μια καλή περίοδος για όσους ασχολούνται με καλλιτεχνικά ή πνευματικά θέματα. Οι περισσότεροι θα έχουν περισσότερη ανάγκη από ύπνο και χαλάρωση αλλά και βαθιάς ενδοσκόπησης. Γι’αυτό τώρα είναι ένα καλό διάστημα για να κάνετε ένα διάλλειμα, να «απομονωθείτε» περισσότερο. να δείτε βαθιά μέσα σας και για να σκεφτείτε τι να κρατήσετε και τι να αλλάξετε στην ζωή σας. Κάποιοι ίσως αποφασίσετε να «κόψετε» κάποια άτομα από τον περίγυρο σας αφού θα κρίνετε ότι ο κύκλος μιας ή πολλών γνωριμιών έφτασε στο τέλος.  Ορισμένους θα μπορούσε να τους αγχώσει ένα θέμα που έχει να κάνει με συγγενείς δευτέρου βαθμού.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Οι Δίδυμοι θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν αυτή την νέα σελήνη για να ανανεώσουν τον φιλικό τους κύκλο ή για να κάνουν κάποιο νέο ξεκίνημα μαζί με φίλους ή άτομα με τα οποία μοιράζονται κοινές ιδέες και ενδιαφέροντα. Μια συμμετοχή σε μια νέα ομάδα θα μπορούσε να αποδειχτεί αρκετά βοηθητική για τους Διδύμους. Προσοχή χρειάζεται στα οικονομικά σας. Δεν είναι καλή ιδέα να δανείσετε χρήματα σε φίλους αυτό το διάστημα.  

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Νέα ξεκινήματα που αφορούν την καριέρα, τα επαγγελματικά αλλά και τον κοινωνικό περίγυρο θα μπορούσαν να κάνουν τώρα οι Καρκίνοι που επηρεάζονται άμεσα από αυτή την Νέα Σελήνη. Εκμεταλλευτείτε αυτό τον κύκλο για να πάρετε πρωτοβουλίες και να τρέξετε επαγγελματικά θέματα όπως το να κυνηγήσετε μια προαγωγή, μια αλλαγή θέσης, ή ακόμα και για να ξεκινήσετε μια νέα καριέρα εάν αυτό είναι κάτι που σας ενδιαφέρει. Δράστε με αυτοπεποίθηση και θάρρος αλλά όχι παρορμητικά για να αποφύγετε συγκρούσεις και διαμάχες.

ΛΕΩΝ

Ευνοϊκή η Νέα Σελήνη για τους Λέοντες αφού γίνετε στο συμβατό ζώδιο του Κριού. Ένα εξαιρετικός κύκλος για νέα ξεκινήματα σε ό,τι έχει να κάνει με τα φιλόδοξα σας σχέδια, με σπουδές και ανώτερη μόρφωση, με νομικές υποθέσεις, και με θέματα που έχουν να κάνουν με το εξωτερικό. Θα μπορούσατε τώρα να μάθετε κάτι καινούριο, να πάτε ένα ταξίδι για να αλλάξετε παραστάσεις ή να ασχοληθείτε με μια νομική υπόθεση, ή ακόμα και να αλλάξετε φιλοσοφία για κάποια από τα πιστεύω που είχατε μέχρι τώρα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ακόμα ένα ζώδιο που επηρεάζετε κυρίως σε συναισθηματικό επίπεδο από αυτή τη Νέα Σελήνη αλλά και σε ό,τι έχει να κάνει με τα οικονομικά σας μέσω τρίτων πηγών. Θα μπορούσατε αυτό το διάστημα να κινητοποιηθείτε και να πάρετε πρωτοβουλίες για να διευθετήσετε με καλύτερο τρόπο θέματα που αφορούν χρέη, οφειλές, κληρονομιές, ή και θέματα που έχουν να κάνουν με τα οικονομικά του συντρόφου, για όσους έχουν. Για ορισμένους θα μπορούσε να σημαίνει και μια νέα σχέση με ένα άτομο που έχει την δύναμη να σας συναρπάσει, κάτι όμως που μάλλον θα κρατηθεί κρυφό στο παρών στάδιο. Προσοχή στην τάση σας να δράτε υπόγεια αυτό το διάστημα.

ΖΥΓΟΣ

Σημαντική η Νέα Σελήνη για εσάς αφού γίνετε στο ζώδιο ακριβώς απέναντι σας και αφορά των τομέα των στενών σχέσεων και μακρόχρονων συνεργασιών σας αλλά και επηρεάζει τους σημαντικούς τομείς της ζωής σας γενικότερα. Νέα ξεκινήματα θα μπορούσατε να κάνετε αυτό το διάστημα σε ό,τι έχει να κάνει με αυτούς τους τομείς δηλαδή θα μπορούσατε να ξεκινήσετε τώρα μια νέα συνεργασία, αλλά να έχετε κατά νου ότι δεν θα τρέξει και τόσο εύκολα αλλά θα χρειάζεται δουλειά και κόπο για να αποδώσει. Κάποια νέα επαγγελματικά ξεκινήματα ή και μια νέα ερωτική σχέση επίσης θα μπορούσαν να ξεκινήσουν τώρα. Δείξτε προσοχή στον αυξημένο παρορμητικό που θα έχετε και μην κινηθείτε βιαστικά.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Μια νέα σελήνη που προτρέπει τους Σκορπιούς να κάνουν αλλαγές και νέα ξεκινήματα σε ό,τι αφορά την καθημερινότητα τους. Οι Σκορπιοί θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν αυτό το διάστημα για να ξεκινήσουν ένα νέο πρόγραμμα υγιεινής διατροφής ή γυμναστικής ούτως ώστε να βελτιώσουν την φυσική τους κατάσταση ή να ξεκινήσουν κάποιες νέες καθημερινές δραστηριότητες. Άλλοι θα μπορούσαν να πάνε ένα ταξίδι αν αυτό είναι εφικτό ή να παρακολουθήσουν ένα σεμινάριο που θα τους βοηθήσει στην καθημερινή τους εργασία. Προσοχή όμως σε τάσεις εγωιστικής συμπεριφοράς στον εργασιακό χώρο για να αποφύγετε εντάσεις και παρεξηγήσεις.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ακόμα ένα ζώδιο που είναι σχετικά ευνοημένο αν δείξει προσοχή σε τάσεις αυξημένου εγωισμού, αυτοπεποίθησης, υπεραισιοδοξίας και υπερβολικής ενέργειας. Η Νέα Σελήνη στον Κριό καλεί τους Τοξότες να δημιουργήσουν, να ερωτευτούν αν ενδιαφέρονται για κάτι τέτοιο ή να βρουν νέους τρόπους να ανανεώσουν την σχέση τους με τον σύντροφο τους αν έχουν, να διασκεδάσουν σε νέους χώρους ή με νέους τρόπους, να ξεκινήσουν ένα νέα χόμπι, και να ασχοληθούν με τα παιδιά τους και τα άτομα που έχουν στην καρδιά τους ή ακόμα και να προσπαθήσουν να αποκτήσουν παιδί όσες ενδιαφέρονται για κάτι τέτοιο.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Μια σημαντική Νέα Σελήνη και για τους Αιγόκερους αφού αφορά τους σημαντικούς τομείς της ζωής τους, σπίτι, καριέρα, οικογένεια. Οι Αιγόκεροι καλούνται να ασχοληθούν με νέα ξεκινήματα σε αυτούς τους τομείς κάτι που θα μπορούσε να σημαίνει ακόμα και μια μετακόμιση, μια συγκατοίκηση ή αλλαγή κατοικίας ή και καριέρας, ειδικά γι’ αυτούς που επηρεάζονται περισσότερο. Δείξτε προσοχή στην γνωστή ξεροκεφαλιά σας και μην επιμένετε τόσο πολύ στις δικές σας απόψεις για να αποφύγετε τσακωμούς και εντάσεις που εύκολα θα μπορούσαν να δημιουργηθούν στον χώρο εργασίας αλλά και μέσα στην οικογένεια αυτό το διάστημα και να  φέρουν αλλαγές, επιθυμητές και μη. Μην είστε επιθετικοί με τα κοντινά σας άτομα που σας αγαπούν.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η Νέα Σελήνη στον Κριό καλεί τους Υδροχόους να κάνουν αλλαγές και νέα ξεκινήματα στους τομείς που αφορούν την μετακίνηση και επικοινωνία τους καθώς και το συγγενικό ή κοντινό τους περιβάλλον. Επιδιώξετε να κάνετε νέες γνωριμίες, νέες επαφές, νέες συναντήσεις αυτό το διάστημα. Προωθήστε νέες συμφωνίες ακόμα και στα εργασιακά σας αφού θα έχετε τον τρόπο να πείσετε γι’αυτά που θέλετε αν αποφύγετε εγωιστικές και παρορμητικές συμπεριφορές και κρατήσετε τις επικοινωνίες και συναντήσεις σας σε τόνους χαμηλούς αφού θα είναι εύκολο να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις λόγω έπαρσης. Μια περίοδος που θα μπορούσατε να αλλάξετε – ή να υποχρεωθείτε για κάποιους λόγους και αιτίες να αλλάξετε — το αυτοκίνητο, το κινητό ή τον υπολογιστή σας. Οδηγάτε προσεκτικά και συγκεντρωμένα αφού θα έχετε την τάση να κινείστε περισσότερο παρορμητικά και βιαστικά αυτή την περίοδο.

ΙΧΘΥΕΣ

Νέα Σελήνη στον Κριό και νέος κύκλος κατά τον οποίο οι Ιχθύες καλούνται να ασχοληθούν και να κάνουν κάποια νέα ανοίγματα/ξεκινήματα στα οικονομικά τους και να ασχοληθούν με την οικονομική τους διαχείριση, πάντα με προσοχή αφού θα κυριαρχούν τάσεις παρορμητισμού, εγωκεντρισμού και ιδίου συμφέροντος αλλά και λόγω του ότι αρκετοί Ιχθύες βρίσκονται σε γενικότερη σύγχυση λόγω Ποσειδώνα. Τολμήστε να κάνετε νέα οικονομικά ξεκινήματα αφού τα σκεφτείτε παρά πολύ καλά και προτιμήστε να κινηθείτε με αργούς ρυθμούς. Μην βιάζεστε.

Σημείωση:

Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι ένα άρθρο σαν αυτό δεν μπορεί να δώσει παρά μόνο γενικές προβλέψεις που αφορούν μια συγκεκριμένη πλανητική κίνηση και δείχνουν την γενική τάση/επιρροή που επικρατεί. Κάποιοι από εσάς ίσως νιώσετε ή δείτε ότι δεν ταυτίζεστε με την γενική πρόβλεψη και ότι άλλα συμβαίνον στην δική σας ζωή. Αυτό συνήθως συμβαίνει επειδή κάτι άλλο υπάρχει στον αστρολογικό σας χάρτη που σας επηρεάζει προσωπικά (διανύετε μια άλλη φάση) ή επηρεάζεστε περισσότερο από άλλες πλανητικές κινήσεις που συνυπάρχουν στον ουρανό.

Γι’ αυτό μια προσωπική συνεδρία είναι απαραίτητη για να μπορέσουμε να εξετάσουμε ένα αστρολογικό χάρτη σφαιρικά και όχι μεμονωμένα, και να απαντήσουμε με ακρίβεια σε συγκεκριμένα ερωτήματα.

Γράφει η αστρολόγος
Λευκή “Bianca” Καμένο
υ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: