2 Απριλίου 2019

Μια όμορφη μέρα φαίνετε να είναι η σημερινή για τους περισσότερους αφού δεν υπάρχουν αρνητικές κύριες όψεις και οι όψεις της ημέρας μας βοηθούν να ονειρευτούμε, κάτι που είναι πολύ σημαντικό στις μέρες μας!

Η Σελήνη, σε χάση, συνεχίζει να διανύει το πολύ καλό για την φύση της ζώδιο των Ιχθύων, φέρνοντας καλύτερη διάθεση σε όλους μα περισσότερο στα ζώδια του νερού, Ιχθύες, Καρκίνους και Σκορπιούς. Η σελήνη από το ζώδιο των Ιχθύων μας δίνει μεγάλη συναισθηματικότητα, αυξημένη διαίσθηση και διορατικότητα. Μας κάνει πιο συμπονετικούς προς τους άλλους, πιο καλοπροαίρετους, πιο ιδεαλιστές. Αυξάνει την ευαισθησία μας, την τάση μας για να κάνουμε «καλές πράξεις». Αυξάνει όμως και την τάση μας για τεμπελιά και ονειροπόληση και σε μερικές περιπτώσεις ίσως και την ανάγκη για απομόνωση, περισσότερο ύπνο  και διαλογισμό/προσευχή.

Στις 09:36 η Σελήνη συναντά την γλυκιά Αφροδίτη στο ζώδιο της έξαρσης της, την θέση της υπερβολικής αλλά και ιδανικής αγάπης. Αυτή είναι μια όψη που μας γεμίζει με καλοσύνη και αγάπη για τους άλλους. Μας δίνει όμορφα συναισθήματα και θετικότητα. Μας κάνει πολύ ρομαντικούς. Μπορούμε εύκολα να συγχωρήσουμε τους άλλους, να παραβλέψουμε ελλατώματα και να δείξουμε συμπόνια, κατανόηση και συμβιβαστική διάθεση. Γινόμαστε περισσότερο στοργικοί και τρυφεροί.

Στις 12:36 ο Ερμής συναντά τον Ποσειδώνα για τρίτη και τελευταία φορά φέτος. Ειναι και αυτή μια όψη που μας γεμίζει με θετικά συναισθήματα, μας ευαισθητοποιεί, μας κάνει συμπονετικούς και γεμάτους καλοσύνη, αλλα ειναι και είναι  μια θέση που δημιουργεί συγχύσεις, μπερδέματα, παρεξηγήσεις — επειδή είναι εύκολο να παρερμηνεύσουμε — αλλά και εξαπατήσεις. Παρ’ όλα αυτα είναι όμως μια θέση εξαιρετική για όσους ασχολούνται με πνευματικά θέματα, με τέχνη, μουσική, με καλλιτεχνικά θέματα γενικότερα αφού αυξάνει την έμπνευση, την φαντασία, την δημιουργία.

Ο συνδυασμός των όψεων δείχνουν ότι η μέρα έχει την δύναμη να μας παρασύρει σε καταστάσεις ουτοπικές και ιδεαλιστικές αφού τα όρια γίνονται θολά και εμείς φοράμε ροζ γυαλιά. Χρειάζεται προσοχή εκ μέρους μας γιατί κάποιοι θα μπορούσαν τώρα να βρουν την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν την καλοσύνη μας και τα θετικά συναισθήματα που θα νιώσουμε για να μας εξαπατήσουν/ξεγελάσουν. Προσοχή λοιπόν γιατί εύκολα θα μπορούσαμε να «θυματοποιηθούμε» — ή και να θυματοποιήσουμε εμείς άλλους– με κάποιο τρόπο σήμερα! Προσοχή επίσης χρειάζεται και σε καταχρήσεις και συμπεριφορές εκτός πραγματικότητας λόγω της γενικότερου κλίματος θολούρας και ασάφειας που επικρατεί αυτές τις μέρες. Προσπαθήστε όσο μπορείτε να κρατηθείτε προσγειωμένοι. Αποφύγετε καταστάσεις που μπορεί να σας αποσυντονίσουν και προσπαθήστε να συγκρατήσετε την τάση σας για ονειροπόληση αν έχετε δουλειά να κάνετε.  

Προτείνω να επικεντρώσετε/εκμεταλλευτείτε τις  σημερινές ενέργειες των πλανητών σε καλλιτεχνικά ή πνευματικά θέματα ή/και να προτιμήσετε να χαλαρώσετε και να ξεκουραστείτε σε ένα περιβάλλον που σας εμπνέει και έχει να κάνει με το νερό. Θα μπορούσατε να πάτε μια βόλτα παραλιακά αν είναι εφικτό ή να απολαύσετε ένα αρωματικό, χαλαρωτικό μπάνιο! Μην δώσετε πολλή σημασία σε ό,τι ακούτε σήμερα!

Γράφει η αστρολόγος
Λευκή “Bianca” Καμένο
υ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: