Ερμής στους Ιχθύες 10/2 – 17/4/2019

Ο Ερμής, ο πλανήτης που ανάμεσα σε πολλά αλλά αντιπροσωπεύει την επικοινωνία, και την κίνηση μας, στις 10 Φεβρουαρίου 2019 περνά στο υδάτινο ζώδιο των Ιχθύων σε θέση πτώσης.  Όταν βρίσκεται σε αυτή τη θέση ο Ερμής μπερδεύεται, δεν μπορεί να ξεχωρίσει την πραγματικότητα από την φαντασία, ο λόγος πλατειάζει, το μυαλό ξεφεύγει και έτσι επηρεάζεται η ικανότητα μας να πάρουμε σωστές αποφάσεις με βάση την λογική αφού το συναίσθημα είναι αυτό που κυριαρχεί και άρα καθοδηγεί τις αποφάσεις μας.

Ο συνήθως γρήγορος Ερμής θα μείνει αρκετό καιρό στο ζώδιο αυτό αφού στις 5 Μαρτίου και από τις 29ο 38’ θα γυρίσει σε φαινομενικά ανάδρομη φορά μέχρι τις 28 Μαρτίου όπου θα κάνει στάση στις 16ο 06’ μοίρες των Ιχθύων σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα και θα ξαναγυρίσει σε ορθή φορά ξαναδιανύοντας το ζώδιο μέχρι τις 17 Απριλίου.

Αυτό θα είναι ένα διάστημα που θα μπορούσε να χαρακτηρίζεται από αυξημένη ευαισθησία, αυξημένη φαντασία, αυξημένη διαίσθηση αλλά και λανθασμένης διαίσθησης, καλοσύνη και ευσπλαχνία. Ταυτόχρονα θα κυριαρχεί η αφηρημάδα, η ασυνεννοησία, η έλλειψη συγκέντρωσης και οργάνωσης της σκέψης, καθυστερήσεις, αναβολές, και αλλαγές πλάνων. Είναι όμως ένα πάρα πολύ καλό διάστημα για τέχνη και καλλιτεχνικές δραστηριότητες όπως και για εσωτερικές αναζητήσεις που έχουν σχέση με τον βαθύτερο ψυχισμό. Προσοχή γιατί η τάση για αυξημένο άγχος επίσης θα κυριαρχεί.

Οι όψεις που θα κάνει ο Ερμής το διάστημα αυτό δεν βοηθούν την κατάσταση αλλά αντίθετα επεκτείνουν και πλατειάζουν την σύγχυση που επικρατεί. Όλοι επηρεάζονται από αυτή την διέλευση μα περισσότερο από όλους οι Δίδυμοι και οι Παρθένοι εφόσον ο Ερμής είναι δικός τους κυβερνήτης, οι Ιχθείς και οι Τοξότες που θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί. Θετικά επηρεάζονται οι Καρκίνοι και οι Σκορπιοί.

ΚΡΙΟΣ

Οι Κριοί θα έχουν αυξημένη διαισθητικότητα, φαντασία, πίστη αλλά και όνειρα το διάστημα αυτό. Ακόμα θα μπορούσαν να γίνουν περισσότερο ρομαντικοί και ευαίσθητοι. Αυξημένο άγχος για θέματα υγείας ή εργασίας είναι πιθανόν να δημιουργηθεί. Κάποιοι θα μπορούσαν να κάνουν και κάποιες κρυφές συμφωνίες ή να έχουν κρυφές επικοινωνίες και συναντήσεις είτε για θέματα της εργασίας τους είτε και σαν γνωριμίες. Αρκετοί Κριοί θα νιώσουν την ανάγκη για απομόνωση και εσωτερική ενδοσκόπηση καθώς οι σκέψεις τους θα γυρίζουν στο παρελθόν. Κάποια νομικά θέματα θα μπορούσαν να προκύψουν αυτό το διάστημα ή θέματα που αφορούν το εξωτερικό.

ΤΑΥΡΟΣ

Οι φίλοι Ταύροι το διάστημα θα μπορούσαν να έχουν αυξημένη κοινωνικότητα, νέες γνωριμίες με προοπτική, επιστροφές φιλικών προσώπων από το παρελθόν. Κάποιοι θα σκεφτούν την συμμετοχή τους σε ένα σύλλογο ή οργανισμό. Το διάστημα αυτό όλοι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στην οικονομική τους διαχείριση αφού θα μπορούσαν να πέσουν θύματα εξαπάτησης ακόμα και από φιλικά τους πρόσωπα ή να χάσουν κάτι αξίας.

ΔΙΔΥΜΟΣ

Ο Ερμής από την κορυφή του αστρολογικού σας χάρτη, σε θέση πτώσης, μπορεί να φέρει ασυνεννοησίες, μπερδέματα και παρεξηγήσεις στα επαγγελματικά σας αλλά και στους σημαντικούς τομείς της ζωής σας αφού είναι δικός σας κυβερνήτης. Δώστε προσοχή σε ό,τι λέτε και μην πιστεύετε ό,τι ακούτε. Η γενικότερη σύγχυση που επικρατεί αυτή την εποχή μπερδεύει τα πράγματα.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Το πέρασμα του Ερμή από τους Ιχθείς θα μπορούσε να κάνει τους Καρκίνους περισσότερο ευαίσθητους αλλά και διαισθητικούς. Κάποιοι θα μπορούσαν να κάνουν ένα ευχάριστο ταξίδι, ίσως και με τον σύντροφο τους, για να καθαρίσει το μυαλό τους και να ξεφύγουν από την καθημερινότητα. Πολλοί θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν νέες γνωριμίες, ακόμη και με άτομα από το εξωτερικό ή να έχουν κάποιες εξελίξεις σε νομικά θέματα ή θα σκεφτούν να ξεκινήσουν μια νέα σπουδή.

ΛΕΩΝ

Το διάστημα αυτό την σκέψη σας θα απασχολήσουν τα οικονομικά σας αλλά και οφειλές που μπορεί να έχετε. Θα έχετε την ευκαιρία να δείτε και να ξανασκεφτείτε κάποια θέματα και ίσως να προχωρήσετε σε μια διευθέτηση που να είναι επωφελής για εσάς. Για κάποιους θα μπορούσαν να προκύψουν θέματα κληρονομιάς που χρήζουν διαχείρισης. Κάποιοι φίλοι ίσως σας προτείνουν μια επένδυση αλλά να είστε προσεκτικοί στην απόφαση σας λόγω του ότι τα πράγματα μπορεί να μην είναι αυτό που δείχνουν. Προσοχή και σε κτητικές συμπεριφορές, ζήλιες και εμμονές προς τους ερωτικούς σας συντρόφους.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Οι φίλοι Παρθένοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί το διάστημα αυτό αφού επηρεάζονται οι βασικοί τομείς της ζωής τους. Η διέλευση αυτή τους αφορά άμεσα αφού ο Ερμής είναι δικός τους κυβερνήτης και διελαύνει από το ακριβώς απέναντι ζώδιο επηρεάζοντας τον γάμο, τις πολύ στενές σχέσεις ή τις μακρόχρονες συνεργασίες και τα επαγγελματικά τους. Αυξημένες επικοινωνίες, μετακινήσεις και συζητήσεις για θέματα του παρελθόντος. Κάποιοι θα μπορούσαν να δουν και την επιστροφή μιας σχέσης από το παρελθόντος ή να κάνουν μια νέα σοβαρή γνωριμία. Προσοχή από υπερβολές, υπερκαταναλωτισμό, ανωριμότητα.

ΖΥΓΟΣ

Αυξημένες επικοινωνίες, μετακινήσεις, συζητήσεις, τυχερές γνωριμίες αλλά και αυξημένο άγχος για την καθημερινότητα και τον αυξημένο φόρτο εργασίας αλλά και θέματα υγείας που να αφορούν κατακράτηση υγρών ή αδένες θα μπορούσαν να προκύψουν αυτό το διάστημα για πολλούς Ζυγούς που θα έχουν μεν αυξημένη φαντασία θα είναι όμως και περισσότερο οργανωτικοί. Κάποιοι θα ξανασκεφτούν να ξεκινήσουν ένα νέο πρόγραμμα φυσικής κατάστασης ή διατροφής που θα θέσουν σε εφαρμογή αργότερα. Θέματα εξωτερικού ή νομικά θέματα ή επισκέψεις ατόμων από το εξωτερικού θα απασχολήσουν την καθημερινότητα αρκετών Ζυγών.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Τυχεροί οι Σκορπιοί αφού η διέλευση αυτή ευνοεί τα οικονομικά τους και τα ερωτικά τους και τους δίνει διάθεση για περισσότερη διασκέδαση. Ορισμένοι θα μπορούσαν μέσω του φιλικού τους κύκλου να κάνουν μια νέα γνωριμία με ένα άτομο που θα φαντάζει ιδανικό και θα τους γητεύσει. Κάποιοι άλλοι όμως θα μπορούσαν να δημιουργήσουν παράλληλες σχέσεις. Γι’ αυτό να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί ούτως ώστε να αποφύγετε σπατάλες για διασκέδαση και υπερκαταναλωτισμό καθώς και υπερβολές και ανωριμότητα. Μερικοί άλλοι θα μπορούσαν να έχουν κάποιο κέρδος από ένα τυχερό παιγνίδι εάν ρισκάρουν ένα μικρό πόσο. Το διάστημα αυτό θα μπορούσε να φέρει και μια τυχερή πρόταση ή να σας ωθήσει να ξανασκεφτείτε μια επένδυση σε μια δική σας επιχείρηση. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να σκεφτείτε με πολλή ψυχραιμία και σοβαρότητα. Αυτό επίσης είναι ένα διάστημα που ευνοεί την γονιμοποίηση εάν επιθυμείτε κάτι τέτοιο.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Οι Τοξότες είναι το τελευταίο μεταβλητό ζώδιο που επηρεάζεται άμεσα από την διέλευση του Ερμή στην βάση του αστρολογικού τους χάρτη που στρέφει το ενδιαφέρον τους στην οικογένεια, στο σπίτι, και στα πολύ αγαπημένα τους άτομα. Πολλές συγκεντρώσεις και ευχάριστες επισκέψεις στο σπίτι είναι πιθανές καθώς και συζητήσεις με τον ερωτικό σύντροφο. Θέματα καριέρας είναι πιθανόν να βρεθούν στο προσκήνιο επίσης. Μερικοί θα μπορούσαν να προχωρήσουν σε συγκατοίκηση με τον σύντροφο τους ή να φιλοξενήσουν στο σπίτι τους ένα άτομο από το εξωτερικό. Μερικοί θα ασχοληθούν με το να ομορφύνουν το χώρο του σπιτιού τους. Προσοχή σε υπερβολές, επιπολαιότητα, ανωριμότητα, υπερκαταναλωτισμό.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Πολλές μετακινήσεις, συναντήσεις, επικοινωνίες, τυχερές γνωριμίες ή και ένα ταξίδι στο εξωτερικό για διασκέδαση ή και για επαγγελματικούς λόγους είναι πιθανόν να έχουν πολλοί Αιγόκεροι το διάστημα αυτό που τους κάνει πιο ανοιχτούς σαν άτομα από ότι είναι συνήθως. Κάποιοι θα μπορούσαν να έχουν επικοινωνίες που να έχουν σχέση με κάποιο νομικό θέμα ή θα σκεφτούν να ξεκινήσουν μια νέα σπουδή. Όσοι Αιγόκεροι θα ήθελαν να βελτιώσουν την φυσική τους κατάσταση θα μπορούσαν να πάρουν την απόφαση αυτό το διάστημα.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ανασφάλεια με τα οικονομικά τους θα έχουν οι Υδροχόοι αυτό το διάστημα και γι’ αυτό θα πρέπει να δείξουν μεγάλη προσοχή ούτως ώστε να μην παρασυρθούν σε ρίσκα, τζόγο ή σπατάλες για διασκέδαση ή σε έξοδα για τον ερωτικό τους σύντροφο. Αρκετοί θα γίνουν πολύ κτητικοί και ζηλιάρηδες με τον σύντροφο τους και θα πρέπει να δώσουν προσοχή για να μην διασπάσουν την σχέση τους. Κάποιοι θα μπορούσαν να έχουν και επιστροφές ερωτικών συντρόφων από το παρελθόν για να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα,

ΙΧΘΕΙΣ

Ο Ερμής διελαύνει το δικό σας ζώδιο και σας κάνει περισσότερο επικοινωνιακούς, γοητευτικούς, ρομαντικούς, ευαίσθητους αλλά αυξάνει και την σύγχυση σας. Θα πρέπει να προσπαθήσετε να είστε πολύ συγκεντρωμένοι και σίγουροι ότι τα πράγματα είναι όπως τα αντιλαμβάνεστε. Θα είναι μια περίοδος με αυξημένες συζητήσεις και διάλογο με την οικογένεια και τους πολύ κοντινούς σας ανθρώπους. Επηρεάζονται όλοι οι βασικοί τομείς της ζωής σας γι’ αυτό χρειάζεται προσοχή. Αυτό είναι ένα διάστημα κατά το οποίο ο σύντροφος σας θα σας βλέπει ως ιδιαίτερα γοητευτικούς.

Γράφει η αστρολόγος
Λευκή “Bianca” Καμένου

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s