Μερική Έκλειψη Ηλίου στον Αιγόκερω 6/1/2019

Οι εκλείψεις από ανέκαθεν προκαλούσαν φόβο στους ανθρώπους αν και είναι ένα σχετικά συνηθισμένο αστρολογικό φαινόμενο αφού γίνονται αρκετές φορές κάθε χρόνο, τουλάχιστον τέσσερις και μερικές φορές περισσότερες. Στην πραγματικότητα μπορεί να φέρουν αρνητικά γεγονότα στις περιοχές στις οποίες είναι ορατές και όχι σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι εκλείψεις προκύπτουν όταν η Νέα Σελήνη ή η Πανσέληνος γίνετε σε κοντινή απόσταση από τους δεσμούς της σελήνης και κρίνονται ως θετικές η αρνητικές ανάλογα με το ζώδιο που γίνονται, ανάλογα εάν η σελήνη καλύπτει τον ήλιο ή το αντίστροφο και ανάλογα με το ποιοι άλλοι πλανήτες ή όψεις συμμετέχουν σε αυτή.

Το 2019 ξεκινά με μια μερική έκλειψη ηλίου στις 15΄25” του Αιγόκερω. Η συγκεκριμένη έκλειψη, που είναι ουσιαστικά μια νέα σελήνη, δηλαδή το ξεκίνημα ενός νέου κύκλου, δεν θεωρείτε θετική αφού γίνετε στο ζώδιο του Αιγόκερω, μια κακή θέση για την Σελήνη που βρίσκετε σε πτώση και καλύπτει ένα θετικό και φιλόδοξο Ήλιο στο ίδιο ζώδιο. Ταυτόχρονα η παρουσία/συμμετοχή του περιοριστικού πλανήτη Κρόνου πολύ κοντά στην έκλειψη (σε σύνοδο) σκληραίνει τα πράγματα ακόμα περισσότερο φέρνοντας περιορισμούς, καθυστερήσεις, αναβολές, αυξημένες υποχρεώσεις, κόπο, ψυχρότητα στα συναισθήματα, μελαγχολία, και βγάζει στην επιφάνεια ταμπού και συμπλέγματα. Αυτό συμβαίνει επειδή ο Κρόνος, παρόλο που βρίσκετε στον χώρο κυριαρχίας του και άρα σε καλή θέση, δεν παύει από το να είναι ένας δύσκολος πλανήτης. Είναι η ρεαλιστική και σκληρή πραγματικότητα, είναι ευθύνες και σκληρή δουλειά.  Άρα αυτή θα είναι μια περίοδος νέων καταστάσεων, σημαντικών αλλαγών και ανακατατάξεων στην ζωή αυτών που επηρεάζονται.

Ευτυχώς το εξάγωνο της Έκλειψης με τον Ποσειδώνα από το ζώδιο των Ιχθύων μαλακώνει κάπως τα πράγματα.

Η έκλειψη που γίνετε στις 6 Ιανουαρίου 2019 στην 15°25′ του Αιγόκερου επηρεάζει κυρίως τον παρορμητικό σταυρό, δηλαδή Κριούς γεννημένους στις 4-5-6 Απριλίου, Καρκίνους γεννημένους 4-5-6 Ιουλίου, Ζυγούς γεννημένους 4-5-6 Οκτωβρίου, Αιγόκερους γεννημένους 4-5-6 Ιανουαρίου και όσους έχουν πλανήτες στην 14-15-16 μοίρα των παρορμητικών ζωδίων.

Ας δούμε αναλυτικά τι μπορεί να περιμένει το κάθε ζώδιο από την έκλειψη αυτή.

ΚΡΙΟΣ

Η έκλειψη στο μεσουράνημα του αστρολογικού σας χάρτη επηρεάζει τον χώρο της καριέρας σας και του κοινωνικού σας περίγυρου φέρνοντας αυξημένες υποχρεώσεις, σκληρότερη και πιο κοπιαστική εργασία για εσάς, περισσότερες ευθύνες και γενικά αλλαγές στα επαγγελματικά σας. Εφόσον μιλάμε για έκλειψη, και δη όχι θετική, για κάποιους ίσως τερματιστεί η εργασία τους η αλλάξει το τοπίο εντελώς στον χώρο αυτό. Ταυτόχρονα η σύνοδος Ηλίου Κρόνου ίσως φέρει αυξημένες ευθύνες η κάποιες υποχρεώσεις που να έχουν σχέση με τους γονείς σας.

ΤΑΥΡΟΣ

Η έκλειψη αυτή θα μπορούσε να φέρει αλλαγές και ανακατατάξεις σε νομικά θέματα, σε θέματα ταξιδιών, ανώτερων σπουδών, θέματα που έχουν να κάνουν με το εξωτερικό. Μπορεί να φέρει αλλαγές και ανακατατάξεις στον τρόπο σκέψης σας και στα πιστεύω σας η τα μελλοντικά σας σχέδια. Άτομα ανώτερα από εσάς μπορεί να σας φορτώσουν με αυξημένες ευθύνες. Χρειάζεται να είστε προσεχτικοί στις επικοινωνίες σας με ανωτέρους σας και στο τι λέτε γιατί θα είναι εύκολο να δημιουργηθούν διάφορα προβλήματα που θα σας στεναχωρήσουν η απογοητεύσουν.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η έκλειψη που γίνετε στον όγδοο ηλιακό σας οίκο θα μπορούσε να φέρει αλλαγές και ανακατατάξεις στα οικονομικά σας μέσω τρίτων πηγών η στα οικονομικά του συντρόφου σας. Θα μπορούσε επίσης να αφορά θέματα κληρονομικά η θέματα επενδύσεων και κεφαλαίων. Να είστε προσεχτικοί σε αυτούς τους τομείς. Για κάποιους ίσως να επηρεάσει και θέματα σεξουαλικότητας.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η έκλειψη ηλίου από τον έβδομο οίκο, θα επηρεάσει τον τομέα των σημαντικών σχέσεων και συνεργασιών σας με σημαντικές αλλαγές και ανακατατάξεις. Κάποιες σχέσεις η συνεργασίες πιθανόν να τελειώσουν προκαλώντας μελαγχολία και απογοήτευση. Κάποιοι ίσως δείτε ένα σκληρό η επικριτικό πρόσωπο από κάποιους συνεργάτες η σχέσεις σας.

ΛΕΩΝ

Η έκλειψη στον έκτο ηλιακό σας οίκο επηρεάζει τον τομέα της καθημερινότητας σας, της εργασίας και της υγείας σας. Αυξημένες υποχρεώσεις στην καθημερινότητα σας, περισσότερος κόπος και μόχθος, ή αυξημένος φόρτος εργασίας σας περιμένει περιορίζοντας τον ελεύθερο χρόνο σας και προκαλώντας σας αυξημένο στρες. Προσοχή σε θέματα υγείας που έχουν να κάνουν με οστά, δόντια η δέρμα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η έκλειψη ηλίου στον Αιγόκερω και στον πέμπτο ηλιακό σας οίκο θα φέρει αλλαγές και ανακατατάξεις στα αισθηματικά σας η στα θέματα που σας φέρνουν χαρά περιορίζοντας τα λόγω αυξημένων ευθυνών και υποχρεώσεων. Κάποιες σχέσεις σας ίσως διακοπούν φέρνοντας μελαγχολία και στρες. Αυτή την περίοδο κάποια άτομα με τα οποία σχετίζεστε θα μπορούσαν να γίνουν σκληρότεροι. Αυτή είναι μια δύσκολη περίοδος για τεκνοποίηση για όσους θα επιθυμούσαν κάτι τέτοιο. Παράλληλα όσες εγκυμονούν να είναι πιο προσεχτικές αυτή την περίοδο.

ΖΥΓΟΣ

Η ηλιακή έκλειψη στον Αιγόκερω θα επηρεάσει ζητήματα που αφορούν την οικογένεια και τον προσωπικό σας χώρο, την κατοικία σας. Κάποια γεγονότα θα φέρουν αλλαγές και ανακατατάξεις σε αυτόν τον τομέα που θα εμπεριέχουν το στοιχείο της δυσκολίας. Ίσως προκύψουν αυξημένες υποχρεώσεις που να σχετίζονται με την οικογένεια η τον ένα σας γονιό η ηλικιωμένα άτομα της οικογένειας σας. Αυτή είναι μια περίοδος που δεν θεωρείτε καλή για αγορές ακινήτων η επισκευές τους.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η μερική ηλιακή έκλειψη θα επηρεάσει θέματα επικοινωνιών, μετακινήσεων, θέματα εκπαίδευσης, η και θέματα που έχουν να κάνουν με συγγενείς δευτέρου βαθμού. Ίσως να προκύψουν προβλήματα σε σχέση με ένα εξοχικό που ίσως να έχετε φέρνοντας αλλαγές και ανακατατάξεις. Ίσως προκύψουν αυξημένες υποχρεώσεις και μετακινήσεις για επαγγελματικούς λόγους. Προσοχή στο τι λέτε στα άτομα που έρχεστε σε επαφή μαζί τους. Κρατήστε το στόμα σας κλειστό.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η ηλιακή έκλειψη θα επηρεάσει τον τομέα των οικονομικών σας, της ακίνητης περιουσίας σας, τις σταθερές σας αξίες, και τις κτήσεις σας γενικότερα. Αναμένετε ανακατατάξεις και αλλαγές στα θέματα αυτά. Κάποιοι θα μπορούσαν να δουν μείωση η περιορισμό των εισοδημάτων τους η και αυξημένα έξοδα που σαν αποτέλεσμα θα έχουν την μείωση του εισοδήματος τους η τον περιορισμό της ρευστότητας τους. Αυτό το γεγονός θα μπορούσε να προκαλέσει ψυχική αναστάτωση, άγχος και συναισθηματική ανασφάλεια. Κάποιες συναισθηματικές σχέσεις θα μπορούσαν να περιοριστούν η θα μπορούσατε να γίνετε περισσότερο κτητικοί με ανάλογες συνέπειες στον ψυχισμό σας.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η έκλειψη Ηλίου στο δικό σας ζώδιο θα φέρει μια δύσκολη και περιοριστική περίοδο για σας με αυξημένες υποχρεώσεις και ευθύνες. Κάποιες σχέσεις ή συνεργασίες σας θα μπορούσαν να λήξουν η περιοριστούν φέρνοντας σας απογοήτευση και μελαγχολία. Αυξημένες ευθύνες σε σχέση με γονείς η ηλικιωμένα άτομα είναι πιθανές. Γενικότερα για σας φίλοι Αιγόκεροι είναι μια περίοδος κατά την οποία μπορεί να νιώσετε αυξημένη πίεση που θα επηρεάσει τον ψυχισμό σας, τάσεις απομόνωσης και στεναχώριας. θα πρέπει να φανείτε ρεαλιστές και να πατάτε τα πόδια σας γερά στην γη για να αντεπεξέλθετε στις αλλαγές και ανακατατάξεις που αναπόφευκτα έρχονται στην ζωή σας.  

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η έκλειψη ηλίου στον Αιγόκερω, θα σας επηρεάσει κυρίως ψυχολογικά με αυξημένο στρες. Θα μπορούσε επίσης να φέρει στην επιφάνεια φοβίες, ενοχές, η θέματα παρελθόντος που χρειάζονται ξεκαθάρισμα. Προσοχή σε επαφές με άτομα που μπορεί να αποδειχθούν σκληρά η να σας απογοητεύσουν ακόμα περισσότερο.

ΙΧΘΥΕΣ

Η έκλειψη Ηλίου στον Αιγόκερω επηρεάζει τον τομέα των φιλικών σας σχέσεων. Ίσως κάποιες από αυτές περιοριστούν ή κλονιστούν ή άτομα που θεωρούσατε φίλους σας απογοητεύσουν η παρουσιάσουν ένα σκληρό πρόσωπο και αυτό θα σας στεναχωρήσει η δυσαρεστήσει και επηρεάσει τον ψυχισμό σας.  Μια άλλη πιθανότητα είναι να έχετε αυξημένες υποχρεώσεις λόγω μιας κατάστασης που σχετίζετε με ένα φιλικό σας άτομο που θα μπορούμε να χρειαστεί την βοήθεια σας και αυτό θα μπορούσε να σας προκαλέσει αυξημένο άγχος και πρεσάρισμα.

Γράφει η αστρολόγος
Λευκή “Bianca” Καμένου

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: